Morte
Üye
İş çıkışı eve gelirken bir anda aklımda beliren ve akşam yapıp yediğim yemeği paylaşayım:
Malzemeler:
250 gr tavuk göğsü (haşlanmış, didilmiş)
3 yemek kaşığı yağsız yoğurt
2 iri diş sarımsak
4 tam ceviz içi
4-5 sap dereotu
Hazırlanış:
Haşlanmış, didilmiş tavuk göğsünü alıp bıçakla ince ince kıyıyoruz.
Dere otlarını ince ince kıyıyoruz.
Sarımsakları dövüyoruz.
Cevizleri dövüyoruz.
Hazırlanan malzemeleri bir kaseye boşaltıp yoğurdu da üzerine ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
Tercihe göre çeşnilendirmek adına içine karabiber konulabilir, karışım hazırlandıktan sonra üzeri pul biber ile süslenebilir.
Eğer günlük yağ alım limitinize ulaşmadıysanız üzerine biraz da sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun
Malzemeler:
250 gr tavuk göğsü (haşlanmış, didilmiş)
3 yemek kaşığı yağsız yoğurt
2 iri diş sarımsak
4 tam ceviz içi
4-5 sap dereotu
Hazırlanış:
Haşlanmış, didilmiş tavuk göğsünü alıp bıçakla ince ince kıyıyoruz.
Dere otlarını ince ince kıyıyoruz.
Sarımsakları dövüyoruz.
Cevizleri dövüyoruz.
Hazırlanan malzemeleri bir kaseye boşaltıp yoğurdu da üzerine ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
Tercihe göre çeşnilendirmek adına içine karabiber konulabilir, karışım hazırlandıktan sonra üzeri pul biber ile süslenebilir.
Eğer günlük yağ alım limitinize ulaşmadıysanız üzerine biraz da sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun

Son düzenleme: