Haşlanmış Tavuktan Bıkanlara

Morte

Üye
İş çıkışı eve gelirken bir anda aklımda beliren ve akşam yapıp yediğim yemeği paylaşayım:

Malzemeler:
250 gr tavuk göğsü (haşlanmış, didilmiş)
3 yemek kaşığı yağsız yoğurt
2 iri diş sarımsak
4 tam ceviz içi
4-5 sap dereotu

Hazırlanış:
Haşlanmış, didilmiş tavuk göğsünü alıp bıçakla ince ince kıyıyoruz.
Dere otlarını ince ince kıyıyoruz.
Sarımsakları dövüyoruz.
Cevizleri dövüyoruz.

Hazırlanan malzemeleri bir kaseye boşaltıp yoğurdu da üzerine ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.

Tercihe göre çeşnilendirmek adına içine karabiber konulabilir, karışım hazırlandıktan sonra üzeri pul biber ile süslenebilir.

Eğer günlük yağ alım limitinize ulaşmadıysanız üzerine biraz da sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun :)
 
Son düzenleme:
Yanlış hatırlamıyorsam bildiğimiz çerkez tavuğunun yoğurtlusu bu tarif. Üzerine normal çerkez tavuğu sosunu tavsiye ederim daha lezzetli olur :)
 
Çerkez Tavuğu nasıl yapılır bilmiyordum ama yorumundan sonra baktım, evet benim paylaştığım tarif ile çok benzermiş :)

Ben yalnız bayat ekmek içi yerine yoğurt kullanmışım, daha bir sporcu dostu olmuş sanki :)
 
Ben bir şey söylemek istiyorum şimdi burada, " 2 iri diş sarımsak" bunu yedikten sonra antrenmana gittin mi gerçekten ?.

Ben eğer yiyipte gittiysen, yazık etmişsin orada ki antrenman yapan arkadaşlara.
 
  • Like
Reactions: Azi
Ben bir şey söylemek istiyorum şimdi burada, " 2 iri diş sarımsak" bunu yedikten sonra antrenmana gittin mi gerçekten ?.

Ben eğer yiyipte gittiysen, yazık etmişsin orada ki antrenman yapan arkadaşlara.

Hayır, bu yemeği antremandan sonra akşam yemeği olarak tükettim.

Bireyin topluma karşı olan sorumlulukları konusunda oldukça hassasımdır. Bu nedenle ağız kokusu, vücut kokusu, konuşma ses tonu vs. çok dikkat ederim.
 
fena olmaz aslında
 
Back
Yukarı