Haşlanmış Tavuk Yemekten Bıktınız mı ? İçeri Gelin O Zaman

Bir çoğumuzun zorla yediğini ve bu tarifle tekrar tavuğa aşık olacağınızı düşünüyorum.

Öncelikle 1 tane teflon ızgara tava lazım.15 tl civarıdır piyasada.
Tarifimi 1 kilo tavuk üzerinden veriyorum.
Tavuğumuz sadece kemiksiz göğüs etinden lezzetli oluyor.Kasaplardan alırken ızgaralık derseniz, eleman yarım cm kalınlığında kesiyor.
1 kilo kemiksiz ızgaralık göğüs etinin içine 1 kaşık yağurt, 2 diş sarımsak ve göz kararı toz biberle (Pul biberde olabilir) kekik atıyoruz.
İyice harmanladıktan sonra pişmeye hazırdır. Tavaya az bi zeytin yağı dökün.1 tatlı kaşığı kadar yeterlidir.Her tarafına yayın.
Zaten tavuk suyunu bırakacaktır.Yağa ihtiyacımız ilk başta var.
Tavaya ilk attığınızdan 15 saniye sonra çevirin.Hafif pişmiş durur.Diğer pişmemiş tarafınada bunu uygulayın.Maksat tavaya yapışmasın.
Ocağın altı ne çok açık ne çok sönük olmasın.Ortalama 5 dakikada pişiyor zaten.
Sıcak sıcak yerseniz zaten sulu ve ağızda dağılan bi tatta oluyor.

Not: Sarımsak koku yapmıyor.Spordan önce bile rahatlıkla yiyebilirsiniz.Sos anneme aittir.
 
Bir çoğumuzun zorla yediğini ve bu tarifle tekrar tavuğa aşık olacağınızı düşünüyorum.

Öncelikle 1 tane teflon ızgara tava lazım.15 tl civarıdır piyasada.
Tarifimi 1 kilo tavuk üzerinden veriyorum.
Tavuğumuz sadece kemiksiz göğüs etinden lezzetli oluyor.Kasaplardan alırken ızgaralık derseniz, eleman yarım cm kalınlığında kesiyor.
1 kilo kemiksiz ızgaralık göğüs etinin içine 1 kaşık yağurt, 2 diş sarımsak ve göz kararı toz biberle (Pul biberde olabilir) kekik atıyoruz.
İyice harmanladıktan sonra pişmeye hazırdır. Tavaya az bi zeytin yağı dökün.1 tatlı kaşığı kadar yeterlidir.Her tarafına yayın.
Zaten tavuk suyunu bırakacaktır.Yağa ihtiyacımız ilk başta var.
Tavaya ilk attığınızdan 15 saniye sonra çevirin.Hafif pişmiş durur.Diğer pişmemiş tarafınada bunu uygulayın.Maksat tavaya yapışmasın.
Ocağın altı ne çok açık ne çok sönük olmasın.Ortalama 5 dakikada pişiyor zaten.
Sıcak sıcak yerseniz zaten sulu ve ağızda dağılan bi tatta oluyor.

Not: Sarımsak koku yapmıyor.Spordan önce bile rahatlıkla yiyebilirsiniz.Sos anneme aittir.

Teşekkürler bu güzel ve acıktıran tarif için :)
 
Genelde bütün tavuk alıp göğsünü yerdim haşlanmış artık bıktırıyor ya . Dediğin gibi yapıcam kulağa harika geliyor :D
 
Evde sarımsak olmadığı için sarımsak koymadım. Yine de gayet lezzetli oldu. Tarif için teşekkürler tekrar.;)
 
Tavuğu artık yemek olarak gormuyorum direk agzima atip cigneyip yutuyorum turşuyla cok iyi gidiyor deneyebilirsiniz ama bunuda denicem;)
 
Abov az önce denedim harika birşey saolasın dostum normalde yiyemediğim tavuğu canım çekiyor şimdi :) yarın olsada tekrar yesem diye. Löp löp gidiyor :D
 
güzellll...
 
Biraz nane de katılırsa daha iyi oluyor annemin son yaptığı tavuklardan sonra harika geldi :)
Not:tavuğu hep suyu bitene kadar pişirip sonra yağ ile kavuruyordu hiç önermem 3-4 kereden sonra tavuktan soğuyorsunuz.
 
denemem lazım :D
 
çok güzel tadı var gerçekten, teşekkürler. ben de tavsiye ederim herkese. normalde yediğim tavuğa tiksinerek bakan ev ahalisinin elinden zor kaçırdım.

yalnız sürekli zeytinyağıyla bunu yemek sıkıntı olmaz mı acaba?
 
Yarin bir deneyeyim bunu..
Sulu yemegini yapmak daha mantikli geliyor..
 
Once malzemeler tavada
5a3asaqy.jpg


Arkasindan karistirip kusbasi dogradigim gogusleri tavaya yayiyorum, haslamaya basladim
abavybu6.jpg


5. dakika tavuk suyunu birakmaya basladi
yzu8e4ut.jpg


Tavuklari ceviriyoruz, ve suyunu cekene kadar 10 dk daha pisiriyoruz
yga4ese4.jpg


Ve hazir 160 gr var tabakta, bir o kadari da tavada..

2a7e7apu.jpg


Tat olarak kuru tavuktan iyi ancak buna cay kasigiyla salca eklenirse daha iyi olur diye dusunuyorum, bir dahaki sefer boyle deneyecegim.. Zaten biber dograsan tavuk sote oluyor :)
 
Ben onu direk biftek şeklinde kesilmiş olarak yapıyorum :D yaklaşık 170-200 gr civarı güzel oluyor ama bi seramik tava almak şart bu hep tavayı mahvetti yağsız yağsız :D
 
Ben onu direk biftek şeklinde kesilmiş olarak yapıyorum :D yaklaşık 170-200 gr civarı güzel oluyor ama bi seramik tava almak şart bu hep tavayı mahvetti yağsız yağsız :D
Aynen, tavaya fena yapisiyor :) etten ziyade sosu..
 
Once malzemeler tavada
5a3asaqy.jpg


Arkasindan karistirip kusbasi dogradigim gogusleri tavaya yayiyorum, haslamaya basladim
abavybu6.jpg


5. dakika tavuk suyunu birakmaya basladi
yzu8e4ut.jpg


Tavuklari ceviriyoruz, ve suyunu cekene kadar 10 dk daha pisiriyoruz
yga4ese4.jpg


Ve hazir 160 gr var tabakta, bir o kadari da tavada..

2a7e7apu.jpg


Tat olarak kuru tavuktan iyi ancak buna cay kasigiyla salca eklenirse daha iyi olur diye dusunuyorum, bir dahaki sefer boyle deneyecegim.. Zaten biber dograsan tavuk sote oluyor :)
Hocam sizin kişisel kararınızdır orasını bilemem lakin tavuğu pişirmeden tavaya yağ dökerseniz çok az 1 tatlı kaşığı bile dökmüyorum ben nerdeyse sos tavaya yapışmaz.Ayrıca tarifte 5 dk. pişiriliyor siz belki suyunu çekmiş seviyorsunuzdur ama bana tadı çok kuru geliyor yiyemiyorum.Bir de suyunu çektirmeden sulu sulu yemeyi deneyin çok güzel oluyor gerçekten.
 
Hocam sizin kişisel kararınızdır orasını bilemem lakin tavuğu pişirmeden tavaya yağ dökerseniz çok az 1 tatlı kaşığı bile dökmüyorum ben nerdeyse sos tavaya yapışmaz.Ayrıca tarifte 5 dk. pişiriliyor siz belki suyunu çekmiş seviyorsunuzdur ama bana tadı çok kuru geliyor yiyemiyorum.Bir de suyunu çektirmeden sulu sulu yemeyi deneyin çok güzel oluyor gerçekten.
1 tatli kasigi zeytinyagi da dokuyorum, ilk fotodan sonra yagi da ekledim, simdi az salca katicam
 
arkadaşlar bide 2 tatlı kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı salça biber veya domates farketmez 1 tatlı kaşığı zeytinyağı zevkinize görede baharatları atıp tavuk göğsünü üstüne çizikler atarak soslayın sonra tost makinesinde kızartın çok lezzetli oluyor.
 
Back
Yukarı