FatihAYYILDIZ
Üye
Bir çoğumuzun zorla yediğini ve bu tarifle tekrar tavuğa aşık olacağınızı düşünüyorum.
Öncelikle 1 tane teflon ızgara tava lazım.15 tl civarıdır piyasada.
Tarifimi 1 kilo tavuk üzerinden veriyorum.
Tavuğumuz sadece kemiksiz göğüs etinden lezzetli oluyor.Kasaplardan alırken ızgaralık derseniz, eleman yarım cm kalınlığında kesiyor.
1 kilo kemiksiz ızgaralık göğüs etinin içine 1 kaşık yağurt, 2 diş sarımsak ve göz kararı toz biberle (Pul biberde olabilir) kekik atıyoruz.
İyice harmanladıktan sonra pişmeye hazırdır. Tavaya az bi zeytin yağı dökün.1 tatlı kaşığı kadar yeterlidir.Her tarafına yayın.
Zaten tavuk suyunu bırakacaktır.Yağa ihtiyacımız ilk başta var.
Tavaya ilk attığınızdan 15 saniye sonra çevirin.Hafif pişmiş durur.Diğer pişmemiş tarafınada bunu uygulayın.Maksat tavaya yapışmasın.
Ocağın altı ne çok açık ne çok sönük olmasın.Ortalama 5 dakikada pişiyor zaten.
Sıcak sıcak yerseniz zaten sulu ve ağızda dağılan bi tatta oluyor.
Not: Sarımsak koku yapmıyor.Spordan önce bile rahatlıkla yiyebilirsiniz.Sos anneme aittir.
Öncelikle 1 tane teflon ızgara tava lazım.15 tl civarıdır piyasada.
Tarifimi 1 kilo tavuk üzerinden veriyorum.
Tavuğumuz sadece kemiksiz göğüs etinden lezzetli oluyor.Kasaplardan alırken ızgaralık derseniz, eleman yarım cm kalınlığında kesiyor.
1 kilo kemiksiz ızgaralık göğüs etinin içine 1 kaşık yağurt, 2 diş sarımsak ve göz kararı toz biberle (Pul biberde olabilir) kekik atıyoruz.
İyice harmanladıktan sonra pişmeye hazırdır. Tavaya az bi zeytin yağı dökün.1 tatlı kaşığı kadar yeterlidir.Her tarafına yayın.
Zaten tavuk suyunu bırakacaktır.Yağa ihtiyacımız ilk başta var.
Tavaya ilk attığınızdan 15 saniye sonra çevirin.Hafif pişmiş durur.Diğer pişmemiş tarafınada bunu uygulayın.Maksat tavaya yapışmasın.
Ocağın altı ne çok açık ne çok sönük olmasın.Ortalama 5 dakikada pişiyor zaten.
Sıcak sıcak yerseniz zaten sulu ve ağızda dağılan bi tatta oluyor.
Not: Sarımsak koku yapmıyor.Spordan önce bile rahatlıkla yiyebilirsiniz.Sos anneme aittir.