Haşlanmış Tavuk Yemekten Bıktınız mı ? İçeri Gelin O Zaman

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve FatihAYYILDIZ tarafından 10 Aralık 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 31 üye.
  1. SSD
    Offline

    SSD Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2013
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    denedim efsane oldu teşekkürler tarif için ;)
     
  2. redpack
    Offline

    redpack Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2014
    Mesajlar:
    746
    Beğenileri:
    433
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    sporcu
    Yer:
    istanbul
    babam yapardı 1 gün önceden terbiye ederdi ama güzel oldugunu inkar etmek olmaz adı tavuk olmasaydı yemeyi geç ismi bile tiksindirıo artık :D
     
  3. DrBurakkk
    Offline

    DrBurakkk Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2014
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Sosla harmanlayıp sonra tavuğu tavada mı yapıyoruz yoksa sosla beraber tavada mı pişiriyoruz anlamadm
     
  4. Eresbos
    Offline

    Eresbos Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    548
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    istanbul
    Arkadaşlar yoğurt yerine sütte koyabilirsiniz. Ayrıca tavuğu yüksek ateşte pişirirseniz suyunu salmaz ve kurumaz. Ben en buyuk ocakta ve en yuksek derecede pişiriyorum.

    GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
    ADANALI1980 bunu beğendi.
  5. 3duLa
    Offline

    3duLa Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Harmanlayıp tavaya atıyoruz ben 3-4 aydır böyle yiyorum tavuğu :D güzel oluyor
     
  6. juglans
    Offline

    juglans Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Çelik tencerede ağzı kapalı yapıyorum suyu buharlaşmıyor. Ateşi biraz yüksek açıyorum kendi suyunda pişiyor, tadı harika.
     
  7. Kadirzm45
    Offline

    Kadirzm45 Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2014
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    on numara
     
  8. Kadirzm45
    Offline

    Kadirzm45 Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2014
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    1 porsiyon için kalorisi nedir bilen var mı acaba ?
     
  9. FatihAYYILDIZ
    Offline

    FatihAYYILDIZ Üye

    Katılım:
    31 Mart 2011
    Mesajlar:
    114
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    1 kilo tavuk göğüsü + 2 yemek kaşığı yağ ile birlikte totalde 1200-1300 kalori ediyor. Yağ mikratına göre değişir işin boyutu.
     
    Kadirzm45 bunu beğendi.
  10. Kadirzm45
    Offline

    Kadirzm45 Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2014
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    hocam teşekkür ederim bu işten anlıyorya benziyorsun sana bir soru daha sorayım yakalamışken :D
    şimdi diyelim bi kaç şeyi karıştırıp tatlı yaptık diyelim
    tüm karıştırdığımız şeylerin paket kalorileri bize tatlının kalorisini verir mi yoksa pişince iş değişir mi ?
     
  11. FatihAYYILDIZ
    Offline

    FatihAYYILDIZ Üye

    Katılım:
    31 Mart 2011
    Mesajlar:
    114
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Estağfurullah. Öyle bilgili biri değilim.

    Tüm kattığın besinlerin kalorisinin toplamına eşittir.
    Kalorilerin su gibi buharlaşma veya pişince kaybolma özelliği olduğunu sanmıyorum.
    Duymadım yani şu zamana dek :)
     
    Kadirzm45 bunu beğendi.
  12. Taarruz
    Offline

    Taarruz Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2014
    Mesajlar:
    116
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Ne güzel bir tariftir ya, bugün denedim, yanına pilav hazırlamamıştım belki çok beğenmem de denemiş olayım en azından diye ama yedikten sonra pilav da olaydı iyiydi dedim, bu mesajı atıp ikinci tavuk göğsünü yapacağım pilavla, çok zarara soktun beni çok. :)

    Biftek gibi kesip denedim tavuk göğsünü, inanılmaz nefis oldu tadı. Kekik kokusundan sanırım ben bolca attım; pişerken ve sonrasında baharatlı cipslerdeki baharat kokusunu verdi, onlardan uzak durduğum için bir taşla iki kuş vurmuş gibi hissettim :D
     
  13. ŞaşıKedi
    Offline

    ŞaşıKedi Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Ben bunun yoğurtsuzunu yapıyordum yorumlar güzel birde yoğurtlusunu deneyelim teşekkürler :)
     
  14. edaozsnr
    Offline

    edaozsnr Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Iste bu fazla iyiydi ☺ tesekkurler
    --- Mesaj birleştirildi, 27 Temmuz 2014 ---
    Iste bu fazla iyiydi ☺ tesekkurler
     
  15. MaSKeLTR
    Offline

    MaSKeLTR Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2014
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Sosun içine "köri" baharatını ekleyin tavuk yeniden lezzet kazanıyor ;)
     
    Kadirzm45 bunu beğendi.
  16. Narkoz1990
    Offline

    Narkoz1990 Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2014
    Mesajlar:
    38
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    ben bu sabah yapsam çantama koyup okula götürsem öğlene kadar bozulur mu acaba?
    --- Mesaj birleştirildi, 4 Eylül 2014 ---
    ben bu sabah yapsam çantama koyup okula götürsem öğlene kadar bozulur mu acaba?
     
  17. Qaragile
    Offline

    Qaragile Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2014
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Bende şimdi fırın poşetine koyup fırına attım bakalım ne olacak. :cool:
     
  18. burak717
    Offline

    burak717 Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2014
    Mesajlar:
    122
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Şu hayatta en sevdıgım seylerden bırı lezzetli yemek yemekti. Vg saolsun yemek yemek artık iskence :D sabah 5 yumurta yagsız tatsız tuzsuz lor yulaf oglen tavuk, kepeklı makarna, aksam tavuk, gece lor pehh vallaha cok fedakarlıklar yapılan gercekten mesakatli bir spor. Demir gibi irade lazım :D Allah yardımcımız olsun ne dıyeyım :)
    --- Mesaj birleştirildi, 2 Aralık 2014 ---
    Tarif icin tesekkurler bu arada yagı az sos olarak bana ne önerebılırsınız? korı barbeku gıbı, gercekten zorluyor kac aydır tavuk yıyoruz gıdıklayacaz yav balıkda her zaman yapılmıyor evı kokutuyor ancak haftada bır, ton balıgı desen o tavuktanda buyuk ıskence + pahalı.
     

Sayfayı Paylaş