haşlanmış norveç uskumrusu

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve The Answer tarafından 6 Nisan 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. The Answer
    Offline

    The Answer Üye

    Katılım:
    31 Mart 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    evet arkadaşlar çoğunuz meşhur norveç uskumrusunu bilir. ton balıkla beraber dünyanın en iyi deniz ürünü besin kaynaklarındandır. omega 3 e protein bakımından zengindir.
    biz bunu fırında ızgara olarak yapıyoruz leziz ama ağır oluyor. annem buğlama(haşlama) olarak yaptı tadı gene leziz üstelik hafif.
    tavuktan sıkıldığımız dönemlerde pazarlarda bazı balıkçılar satar norveç uskumrusu diye. tanesi 1.5 yada max 2 tldir.

    bi deneyin derim. pişmeden küçük küçük limonun içini atın kuru soğan koyun biraz, çok azda tane karabiber koyun. gerçekten lezzetli. üstelik protein ve omega 3 6 deposu. bir uskumru balık yaklaşık 400 gram ağırlğında olabilir galiba.

    Uskumru 100 g (yenebilir kısmı)

    Enerji:
    758 kilojul

    Temel Kompozisyon:
    Su 68 %
    Protein 18,7 %
    Yağ 11,9 %

    Yağ asitleri:
    Çoklu doymamış 2.040 mg

    Kolesterol:
    75 mg

    Mineraller:
    Sodyum 84 mg
    Potasyum 386 mg
    Kalsiyum 12 mg
    Magnezyum 30 mg

    Eser elementler:
    İyot 51 µg
    Fosfor 244 mg
    Demir 1,2 µg
    Selenyum 38 µg

    Vitaminler:
    A Vitamini 100 µg
    Vitamin B1 130 µg
    Vitamin B2 360 µg
    D vitamini 4,0 µg


    burda akdeniz uskumrusunun değerleri olabilir. ben norveç uskumrusu alıyorum onun biraz daha fazla olabilir.
     

Sayfayı Paylaş