Haşlama tavuk ve Pilav nasıl yapılır ??

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan stoica
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

stoica

Üye
Öncelikle herkese merhaba

Bu haşlama tavuk ve pilav nasıl yapılır öğrenmek istiyorum malum ögrencilik bu ikisinin tarifini bilen varsa söyleyebilir mi??
 
Günaydın

Bildiğimiz haşlama tavuk & pilavı mı soruyorsun ?

Eğer öyleyse, tavuk göğsünü alıyorsun, hafif bir sudan geçiriyorsun. Kaynamış suyla doldurduğun tencereye tavukları atıyorsun, biraz tuz ve birkaç damla limon ekliyorsun, kaynatıyorsun. Tencerenin ağzını kapatmıyorsun tabii ki (: Tavukların haşlanıp haşlanmadığını anlamak için çatal batırabilirsin. Tavuklar haşlandıktan sonra ise onları tencerene bir tabağa çıkarıp soğuduktan sonra el yordamıyla didikliyorsun :D

Pilava gelince; tavaya azıcık yağ koyuyorsun, azıcık tel ya da arpa şehriye ilave ediyorsun, şehriyeler hafif pembeleşinceye kadar kavuruyorsun. Bir kenarda azıcık tuzlu kaynamış suya ıslatılmış pirinçleri süzüyorsun, tavaya ilave ediyorsun. İki karıştırıp suyu ilave ediyorsun, eğer haşlanmış havuç, mısır, bezelye eklemek istersen de suyu ilave etmeden bunları eklemelisin. Sonra tavanın kapağını kapatıp pişiriyorsun.

Pilavın lezzetini ve tane tane olmasının öndemini kavramak gerekirse ölçü olarak 1 su bardağı pirince 1 su bardağı su öneririm.

Pilav piştikten sonra, didiklediğin tavukları pilava ekliyor ve harmanlıyorsun, karabiber ve pul biber ekleyebilirsin.

Umarım yardım olabilmişimdir
 
ben tavuğu haşlıyorum , liğme liğme edip lapa pilavın içine koyuyorum, sonrada üstüne bi güzel çırpılmış bol naneli pul biberli ve karabiberli yoğurtu koyup, bi güzel yiyorum denemende fayda var
 
ben tawugu cok az zeytin yagi ile tawada pisiriyorum isin puf notkasi goguslerin uzerine bicakla cizik atmak
Pilava gelince bulyon kullaniyorum su hic bi katki maddesi icermeyenlerden..
 
Back
Yukarı