Günaydın
Bildiğimiz haşlama tavuk & pilavı mı soruyorsun ?
Eğer öyleyse, tavuk göğsünü alıyorsun, hafif bir sudan geçiriyorsun. Kaynamış suyla doldurduğun tencereye tavukları atıyorsun, biraz tuz ve birkaç damla limon ekliyorsun, kaynatıyorsun. Tencerenin ağzını kapatmıyorsun tabii ki

Tavukların haşlanıp haşlanmadığını anlamak için çatal batırabilirsin. Tavuklar haşlandıktan sonra ise onları tencerene bir tabağa çıkarıp soğuduktan sonra el yordamıyla didikliyorsun
Pilava gelince; tavaya azıcık yağ koyuyorsun, azıcık tel ya da arpa şehriye ilave ediyorsun, şehriyeler hafif pembeleşinceye kadar kavuruyorsun. Bir kenarda azıcık tuzlu kaynamış suya ıslatılmış pirinçleri süzüyorsun, tavaya ilave ediyorsun. İki karıştırıp suyu ilave ediyorsun, eğer haşlanmış havuç, mısır, bezelye eklemek istersen de suyu ilave etmeden bunları eklemelisin. Sonra tavanın kapağını kapatıp pişiriyorsun.
Pilavın lezzetini ve tane tane olmasının öndemini kavramak gerekirse ölçü olarak 1 su bardağı pirince 1 su bardağı su öneririm.
Pilav piştikten sonra, didiklediğin tavukları pilava ekliyor ve harmanlıyorsun, karabiber ve pul biber ekleyebilirsin.
Umarım yardım olabilmişimdir