Airbus_Rules
Üye
Herkese selamlar. Ben 21 yaşındayım. Bundan 5 yıl önce yani 16 yaşında iken o zamana kadar hep kilom çok aşırıydı. Temmuz 2009 a geldiğimde 150 kilo idim boy 184 tü.Karar aldım, hırs yaptım bu böyle gitmez dedim bilinçsiz bir diyet ve bilinçsiz bir şekilde spor yaptım salona gittim günde 3 saati geçen antremanlarım oluyordu. 6 ayda 55 kg verdim 2010 şubat ayına geldiğimde 94 kilo idim ancak sonra bunu hiç koruyamadım. Ocak 2012 ye geldiğimizde 120 kg olmuştum sonra 3 ayda 20 kg vererek 100 kg ya indim. Ağustos 2012 de salona gitmeden yürüyüş parkında gidip koşu yaparak ve bilinçsiz diyet bir de üstüne african mango denilen hapı alarak hızlıca kilo kaybettim ekim 2012 de 88 kg ya indim. Şimdi ne mi oldu ? Şu an 130 kg yim. İlk kilo kaybettiğim 5 yıl öncesinde dahi vücudumda sarkmalar oluşmuştu. Ne kadar zayıflarsam zayıflayayım hiç birşey düzelmiyor artık gözümde. Kollarım sarkıyor kısa kollu giymeye utanıyorum , kas gücüm az , bilekler zayıf , göğsüm sarkıyor , göbeğim sarkıyor , bacaklarımın uyluk kısmı dahi sarkıyor. Piskolojik olarak çok yorgunum ancak çöküp kalarak oturup ahlanıp vahlanarak hayata küserek hiç birşey düzelmiyor. Size herşeyi detaylı anlatmak istiyorum çünkü bende hayata bağlanmak istiyorum artık yaşamak istiyorum. Özgüvenim sıfır hiçbir şekilde sosyal faaliyetim yok. Bazen kendimi sorguluyorum acaba ben yaşamayı haketmiyor muyum diye kısacası kendimden nefret ediyorum diyebilirim. Üniversite son sınıfa geçtim bu yıl ancak artık okula dahi gitmek istemiyorum okulu durdurdum bu yıl en azından 13-14 ay içerisinde çok sağlam bilinçli bir beslenme ve kusursuz bir antreman ile kendimi toparlayabildiğim kadar toparlamak istiyorum bunun için şu zamana kadar eğitim hayatım boyunca sene kaybetmemiş olmama rağmen eğitimimi sekteye uğratmayı göze aldım. Şu an part time çalışıyorum , uyku düzenimin çok iyi olduğunu söyleyebilirim gece 12 de yatıp sabah 8 uyanıyorum. Siz hocalarımdan ricam bana sadece kısa bir yol haritası belirlemeniz. Bu işe öncelikle iyi bir check up , hormon tahlilleri ve bir beslenme uzmanıyla başlamak istiyorum ancak VG yapan insanların beslenme programlarından diyetisyenler anlar mı yada onların ihtiyaç duyduğu beslenme programını tam hakkıyla yapabilir ler mi bunu da öğrenmek istiyorum. Şu an boyum 188 cm kilo 130. Dipnot : spor yapmaktan yorulmadım , her defasında başlayıp uzun zaman çalışıp aynı hüsranı yaşamaktan yoruldum. Saygılarımla.