Çok ilginç. Aynı konuyu açmıştın ve sana içinde bir yığın karın programı olan bir link göndermiştim. Oradaki programların nesini beğenmedin?
Aslında bu üsluba cevap verilmez ama bildiğim kadarını biraz daha ayrıntılı yazayım. Karın kasları en kolay gelişen kaslardandır, hiçbir zorluğu yoktur. Roket fiziğinden bahsetmiyoruz. Sade mekik bile yeter, iyice ayrıntılı olsun istiyorsan bir alt karın bir de oblik hareketi koyarsın, biter gider. Karın kasları altta gelişir, yağ oranın %10-12 civarına gelince de gözükmeye başlar. Eğer bu hareketleri ağırlık kullanarak ve düzgün beslenerek yaparsan %15 yağ oranında bile gözükmeye başlar. Bazı insanlar belleri ince olsun ister, bazıları kalın, tercihe göre ağırlık kullanarak veya kullanmadan çalışırsın, sonra da yağ oranın yeterince düşünce istediğin görüntüye ulaşırsın. Diğerlerinden çok daha üstün mucizevi programlar yok. Bütün dengeli programlar düşük yağ oranın olursa seni six pack sahibi yapar. Birçok kişi direkt karın hareketi bile yapmadan deadlift ve squatla six pack sahibi oluyor. Tabi 50-60 kilolarla çalışmayan, güçlü adamlardan bahsediyorum. İlla yoğun antrenman yapayım istiyorsan youtube'da 8 minutes abs programını arat, adamların yaptıklarının aynısını yap.
Şunu da ekleyeyim, burada herkes bildiği kadarıyla cevap yazıyor. Tamamen profesyonel olan hocalar da var, benim gibi meraklı amatörler de var. Bu insanların ortak noktası senin "adam gibi" diyerek nitelediğin şekilde sana cevap yetiştirme gibi bir zorunluluklarının olmaması. Buradan gerekli cevapları bulamıyorsan koskoca google var önünde, oradan bakarsın. Bu arada sana yolladığım sayfadaki programların nesini beğenmediğini ve yeni konu açma gereği duyduğunu öylesine sormadım, gerçekten merak ettim.