gyno sorunu ve programım

merhaba arkadaşlar.3 ay oldu bu spora düzenli başlayalı.programımı sonunda oturttum.yaklaşık 1 aydır bu programı uyguluyorum ve iyi gibi şu an.ama eksik var mı diye size sormak istedim.varsa yanlışımı düzeltirseniz sevinirim.

pazartesi-göğüs/sırt

Dumbbell Bench Press
dambıl bench press
Dumbbell Flyes
Dumbbell Pullover

-Push-Ups
-kollar yana ayaklar düz bel eğik,kolu indir ön kol bükerek kaldır
2 hareketin adını bilmiyorum.birinde halteri dik bi şekilde karına çekiyorum.bi ucu yerdeyken.diğeride beli çukur yaparak eğilip iki kolumla karnıma doğru çekiyorum.

çarşamba-omuz

neck dumbel pres
Bent-Over Dumbbell Lateral Raises
Arnold Press

cuma-kol
dumbell curls
Hammer Curls
Dumbbell Preacher Curls -masada arka kol sabit yüze yakın x2 el içi dışa
Dumbbell Kickbacks
bi hareketin daha adını bilmiyorum.kollarımla karnımdan destek alıp dambıl ile kaldırdığımın iki katı ağırlığı halterle kaldırıyorum düşük tekrar yüksek ağırlık ile baya bi etkisi oluyor.

pazar-bacak
bisiklet ve futbol ile ilgilendiğim için bacak diğer yerlere göre en gelişmiş bölgem.bu kadarı yeterli olur diye düşündüm sadece testosteron hormonu için çalışıyorum.

dambıl ile öne eğilip kalkıyorum arka taraf için
squat ve calf hareketi var 1 er tane



program bu şekilde.diğer soruma geçeyim.demin bi video izledim adamın memeleri bi garipti.erkek memesi diye geçiyormuş.ama onun ki dik durduğunda da öyle oluyordu.şu an dik durduğumda göğüsüm kenarı yarım ay şeklinde kavisli duruyor yani olması gerektiği gibi.ama öne biraz eğildiğimde aynen o adamınki gibi oluyor.sizde de böyle oluyor mu yoksa bende o adam gibimi olacağım ilerde.eğer öyleyse bırakıyım bu sporu şimdiden çünkü gerçekten hiç hoş değil.
 
Sabır kardeşim Sabır. Bu hem vücut geliştirme hem de sabır sporu. 3 ayda göğüslerinde ufak değişiklik olması bile güzel olur. Sen düzenli sporunu yap. Vazgeçme hepsi olur.
 
iyice alıştım spor yapmaya.bi anda olmasını beklemiyorum ama yanlış yapıyosam bi hareketi veya eksik varsa düzeltirim diye açtım konuyu.mesela bugün göğüs ve sırt çalıştım.göğüsün iç tarafı pek çalışmıyor gibi geldi bana.forumu araştırdım dar tutuş bench yapmam gerekiyomuş programa onu da ekledim.
 
yeni konu açmak istemedim burdan devam etmek istiyorum.yeni program yaptım ama omuz programı biraz düşündürüyor beni.neyse buraya yazıyım programı eksiği/yanlışı siz söylersiniz.kendimce sağdan soldan okuyup toparlayıp bunu yaptım.yorumlarınızı bekliyorum.

göğüs/arka-ön omuz/karın/pazartesi

bench press / incline / decline
dumbel fly
dumbell Bench Press
dumbell Pullover

lateral raise
[URL='http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/deltoids/front-raise/']front Raise[/URL]
dumbell rear fly

ve 3 farklı türde mekik

omuz/sırt/trapez/çarşamba

arnold press
shoulder press

Upright Row
shrug

deadlift
t bar row
barbell bent over row
dumbell single arm row
barfiks

önkol/arkakol/bilek/cuma

alternate curl
hammer curl
concentration curl
barbell curl

kick back
skull crusher
close grip pres
dumbell single arm tricep ex.

forearm dumbell ex. üst ve alt için

bacak/pazar

bacak için calf raise ve squat var.bisiklet kullandığım için squat ve calf yeterli olur diye düşünüyorum.
 
Back
Yukarı