Smith machine ust gogus icin kotu bir tercih olabilir DEXONİA. En azindan kendi deneyimlerime dayanarak bunu soyleyebilirim.
Incline dumbell press, hedef bolge icin en iyi secim. Ancak soyledigim gibi aciyi iyi ayarlamali.
Mesela incline'da sehpa tam ortalanacak sekilde ayarlanir ya, daha acik soyleyeyim, eger bench'te 11 adet delik varsa, bunlardan 6. sina, yani tam ortada olacak bir sekilde sehpa yatirilarak incline dumbell press gerceklestirilir ya, sen bunu daha alt bir konuma, dikkat uste dogru degil, baslangictan sayacak olursak 8. deligi falan tercih et, yani daha yatay bir pozisyon. Ortadan daha fazla yukseltmeyi ise bence deneme, ust gogusten cok on omuz calisiyor, hic on omuz calismamama ragmen on omuzlarim yaptigim su hatalardan dolayi epey onde gidiyor ve bu yuzden ust gogus-on omuz arasinda bosluk var fazlasiyla. Cunku ust gogusum dolu degil.
Ancak son 1-2 ayda bu sekilde yapiyorum ve daha once hissetmedigim ust gogus agrilarini hissetmeye basladim ve farki yavas yavas gozlemleyebiliyorum.
Bir dene istersen.