gh artımı ve kemik kalınlaştırma

beyler benim aklıma bişey takıldı şimdi bacak çalışmak büyüme hormonu yani gh ın salgılanmasını artırıyo.. ama nette okuduğum kadarıyla büyüme hormonunun ergenlik sonrasında fazlalığı akromegaliye neden olabiliyormus.. bu kötü bişey değil mi yani gh salınımını arttırmak

kemik kalınlaştırmak?!...neye yarayacak?..))

kemikler genel olarak "kalsiyum ve kıkırdak tabir edilen fibrinlerden oluşur" ...yani, salt "kalsiyum almak" bu konuda yeterli değil...herşeyden önce "hormonal salgı" ve "kıkırdak alımı" da çok önemli...

doktorlar, yıllarca yapılan bu yanlıştan sonra uyandılar ve hastalarına, kırık vb tamir için "kıkırdak içeren jel ,kapsül "vb de veriyorlar...önceleri salt "kalsiyum ve d-vit" verirlerdi..

Ben de el kemiklerimi kalınlaştırmak istiyorum duvara yumruk atsam ve bol bol kalsiyum alsam orda kalsiyum birikmesi olup gözle görülür bi kalınlaşma olur mu?

bende tıp öğrencisiyim. şunu sakın unutma. unutmayın, fazla kalsiyum alımı sonucu "Kalp sıkışmaları ve hatta durması" gerçekleşecektir. haftada bir kan tahlili yaptırmalısınız.kandaki normal calsiyum değerleri yaklaşık8 -10 arası olmalıdır. atıyorum tahlil sonucunda 12 çıakrsa fazla korkmayın sütü vs calsiyum alının kesin yeter. amaaaa değerler 15'in üstünde çıkarsa hemen doktora durumu söylemelisiiz. bu durumda size serom bağlayacaklardır be kalsiyum seviyenizi normale çekebilcekisniz. bunuda göz ardı etmeyin dedim .
fazla kalsiyum alımı ; bırakın rahatsızlığı, ÖLDÜRÜr Allah muhafaza..

Yedigimiz herseyde problem veya yan etkileri var eger olmasa idi ortalama 75 yasinda kadar degilde 300 yasina kadar yasardik...

Onun icin Sen kemik gelistirmeni soyle yap bir ayagina ip bir eline ip dola soyle iki kisi karsilikli ceksin seni bu daha iyi bir yontem

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:55 ----------

Ben de el kemiklerimi kalınlaştırmak istiyorum duvara yumruk atsam ve bol bol kalsiyum alsam orda kalsiyum birikmesi olup gözle görülür bi kalınlaşma olur mu?

Vuracagina civi cak daha etkili

kemik kalınlaştırmak?!...neye yarayacak?..))

kemikler genel olarak "kalsiyum ve kıkırdak tabir edilen fibrinlerden oluşur" ...yani, salt "kalsiyum almak" bu konuda yeterli değil...herşeyden önce "hormonal salgı" ve "kıkırdak alımı" da çok önemli...

doktorlar, yıllarca yapılan bu yanlıştan sonra uyandılar ve hastalarına, kırık vb tamir için "kıkırdak içeren jel ,kapsül "vb de veriyorlar...önceleri salt "kalsiyum ve d-vit" verirlerdi..
kıkırdağı hangi besinlerden alabiliriz?

köpek balığı kıkırdağı olabilir..ya da ataların yaptığı gibi paça vb yiyerek ...
ya da kaliteli "jelatin bonbonlar" ...içlerinde "kemkten elde edilen " jöle içerenler...sütü boşverin ,bu konuda hikayedir, süt endüstrisinin tetiklemesidir...protein yönünden tamam (o da düzenli içici iseniz) ,ama kalsiyum konusu tam bi şehir efsanesidir...ayrıca, alacağınız excess hayvansal yağı ,lipidleri vb da göz önüne alıverin!!!...(((
örneğin "yumurta kabuğunu yıkayın ,temizce ,5 adet , kırın,tuz buz edin kaba koyun , üzerine bolca limon ya da sirke ...her gün 2 çay kaşığı yiyin ,sütten çok daha iyi full kalsiyum elde edersiniz...)))

doktoraların bi bölümü artık bu konuda uyandı...uyananlar bunları veriyorlar...

bağırsak yoluyla alacağınız ,aşırı kalsiyumun riskleri "tansiyon ,böbrek taşlarının bazı tipleri" yönünde en çok gözlemlenenler...

herşeyin fazlası zararlıdır...

vitamineler, mineraller sürekli alınmamalıdır...geçiş dönemleri olarak kullanılmalı...en fazla
4-5 hafta....

canlılarda büyüme çağında aşırı ,ekses kalsiyum alımı, kemiklerin gelişimini ,uzamasını durdurabiliyor..(((

Kardeşim boy uzatmak çok basittir.. Et ve et ürünleri süt ve süt ürünleri bol tüket. Vee en önemlisi hergün 500 - 1000 kez zıplayabildiğin kadar yukseğe surekli zıpla.. Wala ben 1.85 boy yaptm bıraktım. Ailemde genelde kısa. daha uzatmak istemiyorum yoksa 2 yi rahat bulurum..

kardeş ben 3. sınıf tıp ögrencisiyim ...
yazdıklarını okudumda şimdi sen 21 yaşına gelmişsin zaten kemik gelişimini tamamlamışsın bu saatten sonra kemiklerinin büyümesi zor ??
demişssinki gh arttırıcı ilaç kullanıcam...
sen zannedio musunki gh kullandıgın zaman sadece kemiklere etki edio ?
gh direkt alınımı senin kemik çeneni kafa kemiklerini vsvs buraları kalınlaştırıcak...
akromegali denen sendrom bile ortaya cıkabilir....
carpel tunnel sendromu görülür...
aynı zamanda bu gh beyinde etkilere yol açacaktır...
eger boyla ilgili sorunların varsa uzatma yöntemleri var...
bence bunu internetten baskalarından destek alacagına gidip adam gibi uzman bir doktorla konusmalısın...
24 yaşındaki 1 doktor yeni mezun pratisyen yada uzmanlıgına yeni başlamış sayılır...

Merhaba abicim ben 16 yaşındayım ve çenem kafama göre daha ince yani kafamın üstü kalın altı ince. Ben şimdi senin bu yorumundan yola çıkarak o hapları içsem çenem kalınlaşırmı ?

Arkadaşlar bu tarz şeylere girişmeyin.İnsan vücudu zannetiğiniz kadar basit değil.Yani kullandığınız ilaçlar vücudun sadece bir bölgesi ile alakalı değildir.Vücut bir bütündür.Yani bu tarz ilaçlar kullanıp sağlığınızdan olursunuz.

Bunu özellikle de gelişme çağında olan arkadaşlar için söylüyorum.Yukarıda @Zerstorer nicli arkadaşımız zaten gerekli açıklamayı yapmış.

@osmanAlptekin genetiğin neyse çene yapın ve büyüklüğü de o şekilde olur.Yaşın 16 daha gelişimin tamamlanmamış ve gelişme çağındasın dur bakalım :)

herkese selam. ben kemiklerimi kalınlaştırmak için bir yöntem arıyorum. kendi mantığımı ve forumdaki yazıları okuyarak biraz bilgi edindim. kendime bir formül geliştirdim. bu formülün hatalarını ve eksiklerini sizin giderebileceğinizi düşünüyorum. bilgili forum üyelerini yardıma bekliyorum.
Öncelikle benim problemim kemik kalınlığını arttırmak. neden böyle birşey istediğime gelirsek boy problemim var. yaşım 21 boy 1.60 cm.
eminim çoğu kişi doktora git gibi kalıp cümleler kullanacak. 18 yaşında doktora gittim sağ el röntgeni artı kan tahlili v.s yaptırdım. doktor genç biriydi. en fazla 24
neyse 20 yaşında sorunlar daha da büyümeye başlayınca bir doktora daha gittim. uzman bir doktor. röntgen kan tahlili v.s bana omurganın 32 kemikten oluştuğunu her birinin 1 mm kalınlaştırılarak 3 cm kazanılacağını söyledi. sonradan neden se vazgeçti tedaviden olmaz dedi. amacımı anladınız umarım.
------------------------------
gelelim formüle:
*öncelikle sigara içiyorum onu bırakıcam.
*yüzme kursuna başlıyorum. omurga aralıkları rahatlaması için ve sağlık için
*sonra çinko magnezyum ve kalsiyum hapları kullanmayı düşünüyorum. kemikle ilgili biraz araştırma yaptım. kemiğin içerisindeki vitamin ve minarelleri almak açısından kullanıcam. saat 6 civarı bunları kullanıcam.
gece yatmadan hemen öncede yeteri kadar suyla aç karnına 6 adet universal gh max hapı yutmayı düşünüyorum. growth hormonunu uyarıp hücre bölünmesini tetikleyip yeni kemik hücreleri oluşturması açısından.

BİLGİLİ FORUM ÜYELERİNDEN YORUMLARI BEKLİYORUM...
[DOUBLEPOST=1400321427][/DOUBLEPOST]
Merhaba abicim ben 16 yaşındayım ve çenem kafama göre daha ince yani kafamın üstü kalın altı ince. Ben şimdi senin bu yorumundan yola çıkarak o hapları içsem çenem kalınlaşırmı ?
dışarıdan büyüme hormonu ya da büyüme hormonu tetikleyen ilaçların kullanımı doktor konrolünde alınmalıdır eğer büyüme hormonu yetersizliği yoksa ve siz bu iaçları kullanırsanır hormon mekanizmalarını bozarsınız ve negatif feedback sonucu vücudunuz kendi üretimini durdurur böylece diğer mekanizmalarda bozulur en kritik etkide sperm üretiminiz durur kısır olabilirsiniz bir zincirin halkaları gibi düşünün zincire dışardan kafanıza göre müdahale etmeyin akromegali diye bir hastalık var bunu inceleyebilirsiniz (dr seyit)

Son düzenleme:
Back
Yukarı