Öncelikle 2 yıl önce diyorusn 2 yıllık geçmişinde ne yaptığını tam olarak açarsan iyi olur.(Sadece 11 kilo vermedin diye düşünüyorum)
Uyumadan önce meyve yemek direk yağ oranını artırmak demek buda kas kütlemizin görünümüne engel ve hantal olmamızı sağlayan birşey bunu yapmamanı öneririm.Meyvelerin içinde şeker miktarı var meyve yiyeceksende gün içerisinde öğlen tüket ve çok tüketme.
Antreman olarak kendin bir program yazıcak bir düzeyde değilsen kesinlikle tecrübesizce program yazma kas gelişimi değil kas yakımı yapabilirsin.Bunada gerileme diyorum dikkatli ol bu konuda.3x6 6 tekrar az hareketine göre her bölgede temel press hareketi varsa örneğin göğüste bench press 3x10 veya 2 yıl geçmişin ne bilmiyorum güzel birşeyse 12-10-10-8 gir.Tabi program mantığı şimdi anlatmam saçma dediğim gibi sen genede kendin program oluşturma.Gelişimin sebebi yaşınla alakalı değil , örnek jeff seid erken yaşta başlamış gelişimi mükemmel tabi ek besin vbz şeyleri var ama olay yaşta değil , doğru antreman , doğru beslenme , dinlenme gibi gibi unsurlara dikkat etmemenizdedir.