Gelişim ve hacimlenmek için günde kaç bölge çalıştırmak gerekiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Birpol
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Birpol

Üye
Yanlış anlamayın ama salon hocalarına hiç güvenim yok p.tesi program yazacak fakat günlük üç bölge çalışacak şekilde yazacağını söyledi fazla yüklenmiş olmazmıyım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Günlük 3 bölgenin hakkini vermeniz zor en fazla 2 bolge tavsiye ederim ben youtube kanalimdaki antrenman videolarina goz atabilirsiniz

Bende öyle düşünüyorum ama bu salon hocaları hepsi aynı değildir belki ama çoğu ezberci klasikçi.youtube kanalından nasıl bakabilirim videolarınıza

Bazı bölgeleri 1, bazılarını bölgelerini 2 gün çalış. Göğüs - Bacak 1 günlük idmanın olsun diğerlerini kombin yaparsın.

günde şu kadar bölge haftada şu kadar tekrar yerine şunu söyleyelim hafta içinde idmanlar arasında tam iyileşebilecek ne kadar çok volume ve frequency kaldırabilirseniz o kadar iyi.

Onu tespit etmesi zor olabilir ideal şudur diye daha açıklayıcı olur usta.

şu açıdan söyledim,ben haftada 2 kere girebilirim siz 3 kere girebilirsiniz kişiden kişiye değişir.ama genel olarak haftada 1 gün tamamen tükenişe kadar çalışmak yerine 2-3 güne bölmek daha iyi diye düşünüyorum.yani totalde 30 set girecekseniz bunu 15/15 2 güne yada 10/10/10 üç güne bölmek daha iyidir-günler arasında recovery problemi yaşamamak şartıyla-

ama genel olarak push/pull/legs döngüsünü 2 kere girmek ya da upper/lower 2 kere girmek tek günlük splitlerden daha verimlidir.çünkü en büyük kas grubu için bile 72 saat dinlenme süresi gayet yeterli 1 hafta dinlenmeye gerek yok.

Yaklaşık 3 senedir bu sporla uğraşıyorum dünya kadar makaleler okudum bu değiştirdiğim üçüncü salon ve hepsininde sebebi hocalar ancak karı kıza asılsınlar işlerini ciddiye almasınlar başta üye olana kadar çok iyi olduktan sonra değişiyorlar ilgi alaka yok adam gözümün önünde hareketi yanlış yapıyor hocada ona bakıyor gidip uyarmıyor bile utansın diye ben uyarıyorum ama nafile karı kız olsa hemen müdahale etmesini bilirler hepsi aynı olmasada valla üç tane salon değiştirdim çoğu aynı yarın programı yazacak kesin yine tartışıcaz abık sabuk bi program yazacak.Gerçi ben program kafama yatmasın uymuyorum.
Geçen gün hocanın bi tanesi deadlift çalışıyorum yanıma geldi beyefendi deadlift hareketi dünyada yasaklandı bizde artık salondaki öğrencilerimize bu hareketi yaptırmıyoruz demezmi ben iyice koptum hoca sen bana karışma işine bak dedim yolladım.
Bıktım şu bilgisiz cahil salon hocalarından adamı soğutuyorlar.
En güzeli kendi programını kendin yapacaksın kimseyle işin olmadan keyfine bakacan hocalarda oturdukları yetden para alsınlar.Acayip dolmuşum arkadaşlar kusura bakmayın

2be7b616afabdd07ac9dc6af99264369.jpg
777f81b8c59ddfb8b135f816ed3e1b06.jpg

şu açıdan söyledim,ben haftada 2 kere girebilirim siz 3 kere girebilirsiniz kişiden kişiye değişir.ama genel olarak haftada 1 gün tamamen tükenişe kadar çalışmak yerine 2-3 güne bölmek daha iyi diye düşünüyorum.yani totalde 30 set girecekseniz bunu 15/15 2 güne yada 10/10/10 üç güne bölmek daha iyidir-günler arasında recovery problemi yaşamamak şartıyla-

ama genel olarak push/pull/legs döngüsünü 2 kere girmek ya da upper/lower 2 kere girmek tek günlük splitlerden daha verimlidir.çünkü en büyük kas grubu için bile 72 saat dinlenme süresi gayet yeterli 1 hafta dinlenmeye gerek yok.
Önerebileceğiniz push pull leg haftada 2 defalık program var mıdır?

Back
Yukarı