Gelişememek

Arkadaşlar 8 aydır vg yapıyorum. İlk başlarda sıkıntısız geliştim ama son 2 3 aydır gelişemiyorum. Arkadaşlarım arasında alay konusu oluyor. Kolay bir şey zannediyorlar. Boy 172 kilo 63. Kol sağukken 33 başladığımda 28 falandı. Güzel bir beslenme ve antreman öneren var mı ? Lütfen yardımcı olun.

şu anki beslenmen ve kullandığın supplementler (eğer kullanıyorsan) hakkında da biraz detaya inersen yardımcı olabiliriz.

Sadece kol gelişimini yazmışsın. Diğer ölçülerini de yazmalısın, ortalamanı görme açısından. Mesela benim de 7 ay oluyor. Bu süreçte kol, bel, göğüsde 6-7'şer cm gelişme meydana geldi. Belki daha iyi olabilirdi ama az çok gelişmek de güzel. Bu arada suplement kullanmayı ihmal etme.

Vucut sporla yeni tanistigi zaman iyi ölçü alirsin ama zamanla büyüme düşer mesela 2 ayda 1 2 cm anca. Benim sana bi kac sorum olucak Proteini ne sekilde kullaniyorsun? Antremanin nasil? Protein haricinde baska bi suplement kullanmayi dusunuyormusun?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2 haftadır kullanıyorum optimum whey ve Bsn Syntha-6. Beslenme çok zayıf gün içinde tavuk veya et tüketimim neredeyse hiç yok. Bende bu açığı kapatmak için sup. kullanmak istedim.

sen olayı çok yanlış anlamışsın. beslenmedeki açığı kapatmaktaki kasıt bu değil. beslenmen kusursuza yakın olacak ki iş sadece takviye gıdalara kalacak. sen bütün yükü takviyelere bindirmişsin. öyle bi sonuç alman imkansız. böyle devam edersen sonuç seni daha da üzer. ben de et tüketemiyorum öyle 3 günde bir anca.. ama bu açığı yumurta ile kapatıyorum. yiyebildiğim kadar yumurta beyazı yiyorum. sendeki gıda takviyeleri oldukça iyi ürünler.. düzgün beslenme olmazsa onlar çöp olacaktır. bence beslenme olarak bu şekilde bir yerlerden başlamalısın.
Bu arada 11 gr yumurta akı proteini ortalama 2.5 gr BCAA içermekte. Bunları göz ardı etmeyin.

Gelişim alamama konusunun da sebebi bariz ortada. Senin beslenmen kötüymüş. Ki zaten bu sporda düzensiz beslenmeyle vücudun ölçü kazanacağına ölçü kaybeder.

Son düzenleme:
Vucut sporla yeni tanistigi zaman iyi ölçü alirsin ama zamanla büyüme düşer mesela 2 ayda 1 2 cm anca. Benim sana bi kac sorum olucak Proteini ne sekilde kullaniyorsun? Antremanin nasil? Protein haricinde baska bi suplement kullanmayi dusunuyormusun?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sabah kalkınca hemen 1 ölçek whey, spora gitmeden 1 saat önce sütle bsn, spor sonrası hemen whey. Antremanım çok iyi. Hocamın da dediği gibi disiplinli ve düzenli çalışıyorum. Örneğin abim benden 2 yaş bütük ben gögüs pres te 50 basarken o zorlanıyor. Başka supp de kullanmayı düşünmüyorum.

yanlış beslenme
yanlış antreman
dinlenmeme
aşırı cinsel aktivite
uyku bozukluğu
sağlık problemleri
vb sebeplerden gelişme olmayabilir
hepsini kendin değerlendirmelisin

Sadece kol gelişimini yazmışsın. Diğer ölçülerini de yazmalısın, ortalamanı görme açısından. Mesela benim de 7 ay oluyor. Bu süreçte kol, bel, göğüsde 6-7'şer cm gelişme meydana geldi. Belki daha iyi olabilirdi ama az çok gelişmek de güzel. Bu arada suplement kullanmayı ihmal etme.
Kr5E9M.jpg

Sonradan yazdıklarım ocak ayında aldığım ölçü. Orjinali Kasım

Back
Yukarı