Extravaganza
Üye
Gün içerisinde hedeflediğiniz protein alımını tutturuyor olmanız, gece yatarken protein almanızdan çok çok daha önemli. (aminoasit havuzu)
Yatmadan önce casein (süt) gibi zor sindirilen bir gıdayı tüketmek bana sorarsanız akıl karı değil. Zaten vücudun, midenin, karaciğerin tek dinlenebildiği saatler gece saatleri, bunun üstüne gece boyu uzun ve zor sindirilen bir besinin tüketilmesi bana zarar gibi geldi.
Ertesi gün olunca tekrar dinlenmeye çekilen karaciğer, kahvaltı şokuyla tekrar çalışmaya başlar.![]()
uzaktan yakından ilgisi yok. 5 yıla yakın süredir karnım 8 parça görünür şekilde besleniyorum ve antrenman yapıyorum. artık diyetten ziyade yaşam tarzım oldu diyelim. ilk günden beri yani yaklaşık 6 yıldır her gece, yatmadan 1 saat, bazen 2 saat, bazen de yarım saat önce (uykumun gelme süresine göre vs. değişebiliyor) yağsız lor peynirine, yağsız tavada sarısıyla beraber 3 yumurta kırar yerim. ki bu genelde gece 00:30-01:00 sularına denk gelir. ondan yaklaşık 3 saat önce de salatanın yanına ya da sade (genelde az yağlı balık olur) bir protein öğünü daha tüketirim. yani senin yemeyi kesmen gerekli dediğin zaman aralığında 2 öğün daha tüketiyorum ki bunlar en önemli protein öğünlerindendir. bunları nerden duyup hiç tecrübe etmeden emin bir şekilde yazabiliyorsunuz ? enteresan doğrusu. misal diyet yapan ve gece ortalama 1 de yatan birinin 7 den sonra hiç birşey yememesi demek 2-3 saat aç oturup ardından da aç yatması demektir. böyle bir hatayı kuralmış gibi aktarman dehşet verici. bizler evde oturup antrenmansız zayıflamak isteyen insanlar değiliz. yani kadın programlarında anlatılanlar bizim için geçerli değil maalesef. 6 da antrenmandan dönen bir vg ci gece yatana kadar tek öğünle asla idare edemez. hatta senin yanlış bilgine göre adam 11 de yatacaksa hiç bir şey yemeden yatmalı. o dediğin karbonhidratlar için geçerlidir. örneğin yatma saatinize göre değişir ama ortalama 6-7 den sonra karbonhidrat (makarna, baklagil, patates, ekmek vs.) alınmaması gereklidir (antrenman geç saatte yapılmıyorsa).dev gibi imzana bakılırsa, yağ yakmaya çalışıyorsun.
o halde yatmadan önce değil protein almayı, son yemeğini yatmadan 4-5 saat evvel yemen gerektiğini biliyor olmalısın...
uzaktan yakından ilgisi yok. 5 yıla yakın süredir karnım 8 parça görünür şekilde besleniyorum ve antrenman yapıyorum. artık diyetten ziyade yaşam tarzım oldu diyelim. ilk günden beri yani yaklaşık 6 yıldır her gece, yatmadan 1 saat, bazen 2 saat, bazen de yarım saat önce (uykumun gelme süresine göre vs. değişebiliyor) yağsız lor peynirine, yağsız tavada sarısıyla beraber 3 yumurta kırar yerim. ki bu genelde gece 00:30-01:00 sularına denk gelir. ondan yaklaşık 3 saat önce de salatanın yanına ya da sade (genelde az yağlı balık olur) bir protein öğünü daha tüketirim. yani senin yemeyi kesmen gerekli dediğin zaman aralığında 2 öğün daha tüketiyorum ki bunlar en önemli protein öğünlerindendir. bunları nerden duyup hiç tecrübe etmeden emin bir şekilde yazabiliyorsunuz ? enteresan doğrusu. misal diyet yapan ve gece ortalama 1 de yatan birinin 7 den sonra hiç birşey yememesi demek 2-3 saat aç oturup ardından da aç yatması demektir. böyle bir hatayı kuralmış gibi aktarman dehşet verici. bizler evde oturup antrenmansız zayıflamak isteyen insanlar değiliz. yani kadın programlarında anlatılanlar bizim için geçerli değil maalesef. 6 da antrenmandan dönen bir vg ci gece yatana kadar tek öğünle asla idare edemez. hatta senin yanlış bilgine göre adam 11 de yatacaksa hiç bir şey yemeden yatmalı. o dediğin karbonhidratlar için geçerlidir. örneğin yatma saatinize göre değişir ama ortalama 6-7 den sonra karbonhidrat (makarna, baklagil, patates, ekmek vs.) alınmaması gereklidir (antrenman geç saatte yapılmıyorsa).
aç kalmakla yağ falan yakılmaz , tam tersine yağ yakmak isteyen biri 1 saat dahi aç kalmamalıdır. aç kalmak vücudu direkt olarak yağ depolamaya iter. hatta bunu önlemek adına en geç öğle öğününe kadar bir miktar rafine edilmemiş zeytinyağı, keten tohumu yağı, balık yağı vs. herhangi birinden alman gerekir. vücut eksik görürse depolar. yağ yakım dönemlerinde kullanılan, vücudun yağ depolamasını engelleyen ve faydası tartışmasız olan CLA da bir yağdır (aspir çiçeği yağı) ve esprisi budur. yani yağ alarak yağ depolanmasını engellersin.
bu işin belkide sadece %10 luk bölümü ama cümlenden bariz belli ki bırak inceliklerini, yağ yakma konusunda en ufak bir fikrin yok. tabi afrikalılar gibi gece gündüz bir şey yemeyip bir deri bir kemik kalmak değilse amacımız. yükleniyorum, direk sana konuşuyorum belki ama verdiğin tek cümlelik "bilgi" baştan aşağı yanlış ve ters yönlendirme. bilgin yoksa yazmazsın olur biter, çok zor olmasa gerek.
Kayu merhaba,
Genelde yaptığın yorumlar kişisel fikrim başarılı.
Üstte anlattığın mantığa da katılmamak elde değil doğru gibi duruyor fakat forumda vücudun saat saat verdiği tepkilerde
21.00 sindirim organlarının günlük görevi sona erer. yenen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalır diyor.
Bu bilginin olduğu başlıkta da kimse ( yanlış hatırlamıyorsam ) bu her şey midede kalır kısmı ile ilgili aksi fikir beyan etmemişti.
Şimdi 21:00'de sindirim duruyor ise o saatten sonra yenilenlerin hazım süreci nasıl oluyor bu konuda fikrin var mı yada fikri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
Çünkü burada gerçekten hazım süreci duruyor ve sabah erken saatlere kadar bu gece tüketilenler mide de sindirilmeden yada çok az bir hızla sindirilerek sabaha çıkıyorlar ise ve bu süreçte bazı hormonların salgılanmasını olumsuz etkiliyor ise o zaman bazı şeyleri birbirine tercih mi etmek zorundayız.
Casein'i gece almak gerçekten herkes için mi gerekli yoksa belli bir seviye üzerindeki sporcuların mecburiyetten kullandıkları bir durum mu?
Burada ya sindirim sürekli çalışan bir sistem yada o casein diye alınanlar çoğumuzun düşündüğü gibi sabaha kadar değil sabahın ilk saatlerinden itibaren mi sindirilerek vücuda girmeye başlıyor.
İyi antremanlar.
açıkçası casein kullandım sonra süt ve en son lor peyniri kullandım ama gece rahat uyuyamadığım için artık hiçbirini kullanmıyorum boş mide ile derin bir uyku çekiyorum gece casein kullanmayınca yok vücut aç kalır yok gerileme olur gibi şeyler pazarlama tekniğidir gece yatarken şimdi sudan başka bir şey kullanmıyorum
ben ne yazdım sen nerelere getirmişsin konuyu bütün supplementler için pazarlama tekniği var öyle bir abartıyorlar ki kullanınca süpermana dönüşüceğim sanıyor insan ha demiyorum ki boş ürünler faydasıda kişiye göre değişir bana kötü gelen başkasına iyi gelirki bunu tartışmak komik oluyor ayrıca neden bu kadar hararetli yazdın burada bir soru sorulmuş cevaplandım sonuç olarak caseinsizde bu spor yapılabilir yani gerileme vücut gece boyunca aç kalır emeğin boşa gider diye bir şey yok bunu demek istedim evet boş yorum boş mesajhaklısın ama o senin kişisel problemin. öyle bakarsan yumurtaya hatta tavuğa alerjisi olan, rahatsızlık yaşayan insanlar da var. pazarlama tekniği konusuna gelirsek işi oralara sokarsan içinden hiçbirimiz çıkamayız. her şeyi "pazarlama tekniği deyip" kestirip atamazsın. ki casein whey in belkide %10 u kadar bile tercih edilip satın alınmaz. çünkü acil değil uzun zaman dilimine yayılması amaçlanan takviyedir ve günük hayatta temin edilmesi kolay ve ucuzdur. kimsenin de çoğu firma tarafından çok lezzetsiz olduğundan angarya üretilen ve ham maddesinin çoğunun lora dönüştürmek yerine çöpe akıtıldığı (çabuk bozulduğundan), zaten ucuz olan lor peynirini pazarlamak adına ticaret tekniği geliştirdiğini sanmıyorum. ayrıca bu konuyu tartışanlar da birşey pazarlamıyor. boş yorum, boş mesaj.