sergen turaman
Üye
arkadşlar az önce çok acıktım bi elma yedim.baya şekerli falan diyorlar.alternatif ne yenir böyle akşam pişirmeden yoğurt ? yada süt tavsiyeleriniz bklerim.177 59
saol abi.https://www.bodyforumtr.com/threads/yeşil-elma-besin-değerleri.42977/ bu linke 20gr şeker diyor.ort bi elma 200gr vardır heraledKim bayağı şekerli diyo ya orta boy elmada 7-8 gr şeker var oda meyve şekeri doğal ha ben müsabık yarışma sporcusuyum diyosan gramına kadar herşeye dikkat et derimde normal spor yapan yağ oranını düşürmek isteyen biriysen haftada 2-3 kere akşam yediğin meyve seni yerle bir etmez aksine vitamin mineral ihtiyacını karsılarsın yatmadan 2 saat önceye kadar yiyebiliyorsun çok farklı bişey istersen tarçınlı yoğurt yada lor peyniri yiyebilirsin
D2403 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Valla kardeşim ben 200 grmlık elma daha bulamadım vardır ama cok büyük oluyo onlar ben pazardan yarım kilo elma alıyorum 500 gram 7-8 tane elma oluyo sen hesapla artık saol abi
Ayriyeten gilisemik indeksi düşük meyveler lif yönündende zengindir öyle dediğin gibi kan sekerini hoplatmazlar@Dynamo kardeşim senelerdir insanlar ilk insandan beri doğada bulduklarını meyve ve sebzeleri yemişler bunları insanoğlu bıraktıkca obezite seviyesi her geçen gün artıyor ha sen bana dersen meyve ve sebze ne kadar sağlıklı o zaman bende derim ki aldığımız market ürünleri lor yoğurt onlardan kat kat daha sağlıksız yapım açısından ayriyeten ben bugüne kadar meyve yedim sağlığımdan oldum yada kilo aldım diyeni duymadan ek olarak geçen sene her akşam elma mandalina yiyerek tam 45 kilo vermiştim bunu %86 sı yağdan dı
1- İlk insanlarla kendinimizi kıyaslayamayız biz. Onların yaşam biçimi, yemek yeme saatı, aç kalma saati, seninde bahsettiğin gibi o zamanki elmanın gerçek elma oluşu.@Dynamo kardeşim senelerdir insanlar ilk insandan beri doğada bulduklarını meyve ve sebzeleri yemişler bunları insanoğlu bıraktıkca obezite seviyesi her geçen gün artıyor ha sen bana dersen meyve ve sebze ne kadar sağlıklı o zaman bende derim ki aldığımız market ürünleri lor yoğurt onlardan kat kat daha sağlıksız yapım açısından ayriyeten ben bugüne kadar meyve yedim sağlığımdan oldum yada kilo aldım diyeni duymadan ek olarak geçen sene her akşam elma mandalina yiyerek tam 45 kilo vermiştim bunu %86 sı yağdan dı
@umut1319 "2- Ben elma sağlıksızdır demedim meyve şekeri sağlıksızdır dedim doğru okumadan cevap vermeyelim." hala okumadan cevap veriyorsun. Bende yeşil elma yerim her gün fakat yeme saati önemlidir. Biz yıllardır bu konuları tartışıyoruz bu forum üstünde. Senin için sil baştan tartışacak değiliz.Tamam bana meyvenin zararlı olduğuyla ilgili ispatlanmış bir tane araştırma göster
İlk insana bahşedilen sebze ve meyve ile bugünkü yapay seçilimle üretilmiş sebze ve meyve arasında dağlar kadar fark var. Günümüz meyvelerinin çoğunun şekerlemelere yakın fruktoz değerleri var. Fruktozun sindirimi ve lipojenik olması bile yetiyor. Mesela Türk çiftçinin ürettiği mısır, Amerikan mısırına göre şeker açısından %20 daha fakirdir.@Dynamo kardeşim senelerdir insanlar ilk insandan beri doğada bulduklarını meyve ve sebzeleri yemişler bunları insanoğlu bıraktıkca obezite seviyesi her geçen gün artıyor
Kasein yönünden zengin, prebiyotik olduğu için sindirime faydalı, tuzu az ya da yoksa tamamdır. En azından elma kapışamazGece peynir en güzeli