Geç Saatte Yemek Yenir Mi ?

Haxcı

Üye
3 küçük sorum var arkadaşlar.

1-Akşam saat 9'dan sonra vücuda giren besinler sindirilmiyor sabaha kadar vücutta öyle kalıyor diye bir şey okumuştum.Bu doğru mu ? Yani ben saat 9'dan sonra aldığım proteinlerin bir faydasını görmem mi ?
2-Yine aynı şekilde saat 9'dan sonra antrenman yapmanın sıkıntısı olur mu ?
3-Paketlenmiş sütlerdeki protein değeri doğru mudur ? Onları içmeli miyim ? Ve jinekomastiye neden olur mu ?

1-)Yatmadan 1 saat önceye kadar yemek yiyebilirsin sorun olmaz.
2)Olmaz.
3-)Jinekomastiye neden olmaz ama kazein proteini içerdiği için kullanmanın pek faydası olmaz.

"kazein proteini içerdiği için kullanmanın pek faydası olmaz." Forumda şu cümleye de denk geldim ya ne desek boş.

Yatmadan önce yemek yenmemesi tavsiyesinin temel amacı sindirim sisteminin çalışacağı için uyku kalitesinin düşük olmasıdır. Kalori açığı olduğu sürece yediğin saatin çok bir önemi yok.

Süt ürünleri güzeldir, candır. Sindirimi yavaş olduğu için yatmadan önce yada sabah kahvaltıda tüketmek oldukça faydalı oluyor (kazein işe yaramaz diyenden koşarak uzaklaş).

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"kazein proteini içerdiği için kullanmanın pek faydası olmaz." Forumda şu cümleye de denk geldim ya ne desek boş.

Yatmadan önce yemek yenmemesi tavsiyesinin temel amacı sindirim sisteminin çalışacağı için uyku kalitesinin düşük olmasıdır. Kalori açığı olduğu sürece yediğin saatin çok bir önemi yok.

Süt ürünleri güzeldir, candır. Sindirimi yavaş olduğu için yatmadan önce yada sabah kahvaltıda tüketmek oldukça faydalı oluyor (kazein işe yaramaz diyenden koşarak uzaklaş).

Hocam biraz jinekomastiye meyilliyim de o yüzden paketlenmiş süt içmiyordum.İçsem jinekomasti açısından sıkıntı olur mu ?

Hocam biraz jinekomastiye meyilliyim de o yüzden paketlenmiş süt içmiyordum.İçsem jinekomasti açısından sıkıntı olur mu ?
Sütle jinekomasti arasında nasıl bir bağ kurdun bilmiyorum, konuda uzman da değilim. Ondan yanlış yönlendirme yapmak istemem ama sütün öyle bir etkisi olacağını hiç sanmıyorum. Hormonlu tavukların etkili olduğu söylentisi vardı ama o da ne kadar doğru tartışılır.

Bende de jinekomasti var. Doktor hormonal değil yapısal dedi, iyice depresyona sokmuyorsa da hiç uğraşma yağ kutleni azaltmaya bak o da az dikkat çeker şeklinde yorum yaptı.

Ulaire senin anlicağın şekilde tane tane ilkokul seviyesinde anlatıcam şimdi iyi oku.
Kazein proteinin sindirimi 8 ila 9 saat sürdüğü için ve sen o süre zarfında zaten vücudunu beslediğin için gereksizdir.Yatmadan önce kullanırım diyosanda amacı ne bunun bırak vücudun dinlensin gece süt içmedin diye sabah kasların erimiş bir şekilde kalkmassın vücudunun dinlenmesine izin ver.Kısaca kalitesiz bir protein çeşididir ingilizcen varsa araştırıp öğrenebilirsin sağdan soldan duyma bilgilere kulak asmanı tavsiye etmem.
Jinekomasti içinde dostum bendede vardı ameliyat oldum genelde hormonel bozukluk sebebiyle oluşur yaşın 18 den küçükse ilaç tedavisiyle geçebilir aksi halde tek çaresi ameliyat :/ doktora danışmanı tavsiye ederim.

Ulaire senin anlicağın şekilde tane tane ilkokul seviyesinde anlatıcam şimdi iyi oku.
Kazein proteinin sindirimi 8 ila 9 saat sürdüğü için ve sen o süre zarfında zaten vücudunu beslediğin için gereksizdir.Yatmadan önce kullanırım diyosanda amacı ne bunun bırak vücudun dinlensin gece süt içmedin diye sabah kasların erimiş bir şekilde kalkmassın vücudunun dinlenmesine izin ver.Kısaca kalitesiz bir protein çeşididir ingilizcen varsa araştırıp öğrenebilirsin sağdan soldan duyma bilgilere kulak asmanı tavsiye etmem.
Jinekomasti içinde dostum bendede vardı ameliyat oldum genelde hormonel bozukluk sebebiyle oluşur yaşın 18 den küçükse ilaç tedavisiyle geçebilir aksi halde tek çaresi ameliyat :/ doktora danışmanı tavsiye ederim.
Önce üslubuna dikkat et ki ters cevap gelince üzülme.

Böyle bir iddia da bulunuyorsan işkembeden atmadan bunu destekleyen makaleleri paylaşman lazım ama tabi olmayan şeyi paylaşamazsın.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3905294/

İngilizcen anlamaya yeter mi bilmiyorum. Şimdi müsait değilim akşama önemli noktaların çevirisini yaparım.

Bu sorudan önce sorulması gereken bir şey var gibi biyolojik saatin ne durumda kiminin gecesi gündüz gündüzü gece belli bir düzen oturtup sistemin iyi çalışmasını sağlamak lazım 8 den sonra yemeyin der çoğu diyet yazanlar ama arada yenir yaa :d

istediğin saatte ye senin gün içinde 24 saat içinde saat farketmez ne kadar kalori alırsan o şekilde gelişimin olur , öyle kilo alınsaydı kilo alma problemi yaşamazdı binlerce sporcu :D gün içinde her yemekte 500 500 kalori alıp gece yatmadan 3000 kalori gömerlerdi ama farketmiyor saat.

istediğin saatte ye senin gün içinde 24 saat içinde saat farketmez ne kadar kalori alırsan o şekilde gelişimin olur , öyle kilo alınsaydı kilo alma problemi yaşamazdı binlerce sporcu :D gün içinde her yemekte 500 500 kalori alıp gece yatmadan 3000 kalori gömerlerdi ama farketmiyor saat.
tam bilmiyorum ama insülin mevzusu var o yüzden farkediyor

Kaynağı bırakıp hızla uzaklaşalım.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18831752/

Back
Yukarı