Geç Saatte Beslenme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan K0mpedan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar ;
Ben haftada 4 gün salonda ağırlık (1 günü sadece bacak)
ve 2 gün ise evde (koşu bandında) hiit cardio yapmaktayım.
Amacım herkes gibi kas kütlesi kazanmak olsada eskiden kilolu olduğumdan üstümde kalan yağlarıda bir yandan eritmek istiyorum.
Problemim ise şu ;

Okul ve malum İstanbul koşuşturmacasından dolayı antremanlara ve cardio ya hep saat 8-9 arası başlıyorum ve akşam yemeği bir hayli gecikiyor.
Yemeği yedikten sonra minumum 2 saat uyumasamda acaba antremandan 1 saat öncemi akşam yemeği işini halletsem diye düşünmüyor değilim.
( Genellikle Makarna - Yağsız tavuk göğüs kısmı yiyorum , veya sebze yemeği + tavuk )
Yaş 22 / Boy 1,74 Kilo 80
Sizin bu konu hakında düşüncelerinizi merak ediyorum . Şimdiden teşekkürler.

yani okuduğum kadarıyla bildiğim kadarıyla şöyle yapsan daha mantıklı olur az yiyebilirsin akşam yemeğini yada şöyle yapabilrisin antremandan 1 saat önce yemeğini yersin karbo proteini alırsın antreman dan sonra protein ihtiyacı var zaten antremandan sonrada yumurta yiyebilirsin hemde fazla kalori almadan gerekli ihtiyacı almış olursun ama antremandan sonra bir şey yemeden yatman iyi olmaz

Ben aslında karbonhidrat düşkünü bir insan degilim. Hatta kiloyuda karbonhidratı 0 layarak kestim. Fakat bu forumda gördüklerim birazda araştırdığım kadarıyla herkes antreman sonrası makarna , pirinç gibi şeylerin yenilmesi gerektiğini söylüyor.Sırf o yüzden sabah kahvaltıda yulaf ezmesi yiyorum. Kafa karışık biraz açıkcası.
Antremandandan da en az 2 saat önce yenilmesi gerekmiş sanırım . Onuda bu yoğunlukta yapamıyorum :(

bence antreman sonrası karbonhidrat enerji içindir yani çünkü enerjini tüketiyorsun kiloda almak istemiyorsan karbo almana gerek yok uyuyarak enerjini toplicaksın zaten ama protein gerekli protein almazsan gerekli şeyleri kaslardan alır protein alırsın aldığın proteini kullanır bilgili kişilerin yorumlarını bekle benimki tatmin etmediyse yapacaklardır :))

Bende antremandan cikip eve gelmem yemek yemem aksam 9-30 10-00 buluyor.

Doğrudur fakat dediğim gibi ben aynı zamanda yağ oranımı düşürmeye çalışıyorum. Eve geç vakit gelince, yedikten en az 2 saat sonra yatsam bile malum hareket etmiyoruz sonuçta o yüzden kafam karışıyor doğrusu.

Antrenman öncesi ana öğünü 3-4 saat önce yapmak ve antrenmana sindirimi tamamlayıp gastrointestinal problemleri minimize ederek girmek gerekiyor. Eğer ana öğünü antrenmandan hemen önce yaparsan yüksek ihtimalle rahatsız olursun ve istediğin verimi alamazsın. Hem sindirim hem kas yıkımı olduğu için vücuttan da tam verim beklemek doğru olmaz öyle bir durumda zaten.
Antrenman sonrası makarna bulgur gibi şeyler öneriliyor ancak antrenman sonrası öğün tüketmek ya da bunları yemek olmazsa olmaz değil. Glikojen depolarının hızlı bir şekilde doldurulması gerekiyorsa(6-8 saat sonra futbol müsabakası varsa örneğin) antrenman sonrası öğünü bir an önce tüketmek gerekiyor. Ama senin durumunda bu şart değil. Antrenman sonrası süt+meyve gibi sindirimi kolay besinleri de tercih edebilirsin. Ya da akşam yemeğini daha hafif tutarak antrenmandan sonra tüketebilirsin

Antrenman öncesi ana öğünü 3-4 saat önce yapmak ve antrenmana sindirimi tamamlayıp gastrointestinal problemleri minimize ederek girmek gerekiyor. Eğer ana öğünü antrenmandan hemen önce yaparsan yüksek ihtimalle rahatsız olursun ve istediğin verimi alamazsın. Hem sindirim hem kas yıkımı olduğu için vücuttan da tam verim beklemek doğru olmaz öyle bir durumda zaten.
Antrenman sonrası makarna bulgur gibi şeyler öneriliyor ancak antrenman sonrası öğün tüketmek ya da bunları yemek olmazsa olmaz değil. Glikojen depolarının hızlı bir şekilde doldurulması gerekiyorsa(6-8 saat sonra futbol müsabakası varsa örneğin) antrenman sonrası öğünü bir an önce tüketmek gerekiyor. Ama senin durumunda bu şart değil. Antrenman sonrası süt+meyve gibi sindirimi kolay besinleri de tercih edebilirsin. Ya da akşam yemeğini daha hafif tutarak antrenmandan sonra tüketebilirsin
Metobolizmasi hizli bir vucut icin bulgur veya makarna olabilir menusunde dimi hocam ? :D

problemin benim durumuma çok benziyor. geçen sene karb 0 indirerek 20 kg dan fazla verdim. 86'dıydım 65'e indim, yağlanmadan hatta kalan yağlarıda yakarak, kas kütlesi kazanmaya çalışıyorum. şu ana kadar vücudumda gözlemlediğim kadarıyla aniden çok besin almam, karb az bile olsa vücudumun yağlanmasına sebep oluyor. en sağlıklı sistemim şu anda 3 ana 3 ara olarak beslenip ve karb büyük bir çoğunluğunu antrenman öncesi almak. bende genelde antrenman olmadığı günlerde geç saatte kardiyo yapmak durumunda kalıyordum. kardiyodan 2 saat önce beslenmeyi kesersen yağ yakımı için daha etkili olur. kardiyo sonrası ceviz gibi besinlerle sağlıklı yağ tüketebilirsin hemde yağ yakımın daha uzun süreli devam eder. makarna yerine daha kompleks besinlere yönelmeni tavsiye ederim, mercimek, bulgur vs.

Yemek yiyip yatıyorum son öğünümü zaraını görmedim bu senin vücuduna baglı kendi vücudunu tanıman lazım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bazen 12de 1000kcal öğün yiyip yarım saat sonra yatırıyorum. Bence yedikten sonra 1-2 saat bekledikten sonra sorun yaratmıyor.

Back
Yukarı