Güreş - Boks - Kick Boks- Vs.

Arkadaşlar malum yaz geldi ev de oturmaktansa bir spora başlıyım diyorum 3-4 ay salonda toplam 3-4 ay da evde olmak üzere iyi kötü bir vücut yaptım diye bilirim.
Sizce hangi spora başlamalıyım sokakta olsun kendimi koruma amaçlı vs hem de daha fit bir görünüm için hangisi daha iyidir ve beslenme ne derece önemli bu sporlarda ?

Boy - 187
Kilo - 185 civarı
Yağ oranım %17-18 civarıdır sanırım ramazanda kilo verdim.

Tekme konusunda bacaklarımı antrenmansız vs baya açabiliyorum kick boks hoşuma da gidiyor fakat güreş e bakınca tanıdığım her güreşci nerdeyse sağlam vucutlu dinç kişilerde , güreş hem ata sporu hem ne bileyim bilemiyorum aslında kick boks ve güreş arasında kaldım denebilir..

Teşekkürler :)

Arkadaşlar malum yaz geldi ev de oturmaktansa bir spora başlıyım diyorum 3-4 ay salonda toplam 3-4 ay da evde olmak üzere iyi kötü bir vücut yaptım diye bilirim.
Sizce hangi spora başlamalıyım sokakta olsun kendimi koruma amaçlı vs hem de daha fit bir görünüm için hangisi daha iyidir ve beslenme ne derece önemli bu sporlarda ?

Boy - 187
Kilo - 185 civarı
Yağ oranım %17-18 civarıdır sanırım ramazanda kilo verdim.

Tekme konusunda bacaklarımı antrenmansız vs baya açabiliyorum kick boks hoşuma da gidiyor fakat güreş e bakınca tanıdığım her güreşci nerdeyse sağlam vucutlu dinç kişilerde , güreş hem ata sporu hem ne bileyim bilemiyorum aslında kick boks ve güreş arasında kaldım denebilir..

Teşekkürler :)
bulduğun helal olan yiyecekleri ye işte,kb ta baya şeyler öğrenirsin fırlatma düşürme hareketleri filan,güreşte iyidir hem ata sporu sayılır,kb a gittiğin zaman hoca sana güreş hareketleride öğretebilir.

Kilo 85 olacak 1 fazladan olmuş. Peki o zaman ben KB ye gideyim çünkü güreşte kilo almak gerekiyor yanılmıyorsam kilo almayı pek istemiyorum açıkcası :D

Kick Boxta sana güreş göstermezler çünkü kickboxta clinch yoktur muay thai da clinch vardır wushu da kickboksla güreşin birleşimidri Kick Boksun aslında güreş yoktur[DOUBLEPOST=1497916424][/DOUBLEPOST]Kick Boxta sana güreş göstermezler çünkü kickboxta clinch yoktur muay thai da clinch vardır wushu da kickboksla güreşin birleşimidri Kick Boksun aslında güreş yoktur

Kick Boxta sana güreş göstermezler çünkü kickboxta clinch yoktur muay thai da clinch vardır wushu da kickboksla güreşin birleşimidri Kick Boksun aslında güreş yoktur[DOUBLEPOST=1497916424][/DOUBLEPOST]Kick Boxta sana güreş göstermezler çünkü kickboxta clinch yoktur muay thai da clinch vardır wushu da kickboksla güreşin birleşimidri Kick Boksun aslında güreş yoktur
kb ta k1 de diz ve dirsek vardır dirsek kullanılmaz diz kullanılır tekrar söylüyorum mt dan farkı mt da diz atarken tutuş kırış farkları vardır mt da boyundan kafadan çekilir zıplayarak diz atılır,kb ta zıplanılmaz omuzdan çekilerek diz atılır,kbtada klinç vardır,kb ta güreşte öğretebilirler....;mt dada klinç vardır evet,wushu sanda hakkında nasıl tekme atılacağınıda göstermişti,ama uygulamayız,bir takım fırlatma,düşürme hareketleri öğretirler,örneğin rakip arkadan sarılırsa ne yapabilirsiniz vs.vs. dans hareketleri,eskiv hareketleri,karşılıklı çalışma,genelde ilk başta alışma için öndeki ayakla iç low kick iki düz yumruk sonra dış low kick atılır alışma içindir bu,bacak esneme hareketleri yapılır,daha birçok şey var,ısınma için hareketler vardır,ne kadar iyi ısınırsan o kadar iyi bacak esnetirsin,ben 0 açtığımda müthiş bir acı vardı,genelde oraya 2 saat önceden giderim,ama bırakmak zorunda kaldım,azda olsa çok şey öğrendim,tabiki o tekmeyi tutunca düşürme hareketlerinin sadece bir kısmını öğretti,ALLAH izin verirse tekrar başlayacağım,çünkü bu sporu baya sevdim,herşey var yani o derece,hani mesela rakibi bilekten tutup o sırta alıp fırlatma hareketi vardır bilenler anlamıştır zaten,onuda yaparız,orada zaten hocaya sorduk acemiyken dedik hocam rakip ayağımızı tutarsa ne yapmalıyız dedik kesinlikle diğer ayağınızı atamazsınız dedi,niye dedik işte gösterdi,sadece rakip seni düşürene kadar yumruk atabilirsin dedi,kendisi kb hocam olur gencer özbağ,rakip hick kick atarsa ne yaparsın nasıl tutarsın ne yapman gerekir,low kick atarsa ne yaparsın,falan birçok şey gösterdi zaten,nasıl tutulur,nasıl düşürülür,birsürü şey var,dediğim gibi kb bilindiği gibi bir spor değil,işin içine girince sadece tekme ve yumruktan ibaret olmadığını anlıyorsunuz.

K-1 de dirsek yoktur diz vardır ama ensesinden tutarsın sadece ensesini bastırarak aşağı çekemessin ve ardı ardına diz vuramassın 1 diz ardından tekme ya da yumruk zorunludur istersen kick boxtada zıplarsın öyle bir kural yok ve ben zıplayan dövüşçülerde gördüm mesela erken varol bir dövüşünde zıplıyordu kick boxta işin içine çoktan girdim ve il şampiyonu oldum yarı finaldeki rakibim hariç hepsini nakavt ederek yani bu işlerden anlarız ama senin gerçek maç tecrüben yok heralde sparring yapmışsındır antremanda en fazla sen rakibin ensesinden çekiip diz at müsabakada diskalifiye olur musun olmaz mısın görürsün ben bu işleri bilirim merak etme point figthinden lighta lighttan fulle fullden k-1 e kadar çoğunu denedim pointte kroşe atıp diskalifiyede oldum senden fazla tecrübem vardır emin olabilirsin[DOUBLEPOST=1497986716][/DOUBLEPOST]K-1 de dirsek yoktur diz vardır ama ensesinden tutarsın sadece ensesini bastırarak aşağı çekemessin ve ardı ardına diz vuramassın 1 diz ardından tekme ya da yumruk zorunludur istersen kick boxtada zıplarsın öyle bir kural yok ve ben zıplayan dövüşçülerde gördüm mesela erken varol bir dövüşünde zıplıyordu kick boxta işin içine çoktan girdim ve il şampiyonu oldum yarı finaldeki rakibim hariç hepsini nakavt ederek yani bu işlerden anlarız ama senin gerçek maç tecrüben yok heralde sparring yapmışsındır antremanda en fazla sen rakibin ensesinden çekiip diz at müsabakada diskalifiye olur musun olmaz mısın görürsün ben bu işleri bilirim merak etme point figthinden lighta lighttan fulle fullden k-1 e kadar çoğunu denedim pointte kroşe atıp diskalifiyede oldum senden fazla tecrübem vardır emin olabilirsin

Son düzenleme:
K-1 de dirsek yoktur diz vardır ama ensesinden tutarsın sadece ensesini bastırarak aşağı çekemessin ve ardı ardına diz vuramassın 1 diz ardından tekme ya da yumruk zorunludur istersen kick boxtada zıplarsın öyle bir kural yok ve ben zıplayan dövüşçülerde gördüm mesela erken varol bir dövüşünde zıplıyordu kick boxta işin içine çoktan girdim ve il şampiyonu oldum yarı finaldeki rakibim hariç hepsini nakavt ederek yani bu işlerden anlarız ama senin gerçek maç tecrüben yok heralde sparring yapmışsındır antremanda en fazla sen rakibin ensesinden çekiip diz at müsabakada diskalifiye olur musun olmaz mısın görürsün ben bu işleri bilirim merak etme point figthinden lighta lighttan fulle fullden k-1 e kadar çoğunu denedim pointte kroşe atıp diskalifiyede oldum senden fazla tecrübem vardır emin olabilirsin[DOUBLEPOST=1497986716][/DOUBLEPOST]K-1 de dirsek yoktur diz vardır ama ensesinden tutarsın sadece ensesini bastırarak aşağı çekemessin ve ardı ardına diz vuramassın 1 diz ardından tekme ya da yumruk zorunludur istersen kick boxtada zıplarsın öyle bir kural yok ve ben zıplayan dövüşçülerde gördüm mesela erken varol bir dövüşünde zıplıyordu kick boxta işin içine çoktan girdim ve il şampiyonu oldum yarı finaldeki rakibim hariç hepsini nakavt ederek yani bu işlerden anlarız ama senin gerçek maç tecrüben yok heralde sparring yapmışsındır antremanda en fazla sen rakibin ensesinden çekiip diz at müsabakada diskalifiye olur musun olmaz mısın görürsün ben bu işleri bilirim merak etme point figthinden lighta lighttan fulle fullden k-1 e kadar çoğunu denedim pointte kroşe atıp diskalifiyede oldum senden fazla tecrübem vardır emin olabilirsin
dirsekte vardır,uygulanmaz,diz vardır,enseden veya kafadan boyundan tutmazsın zıplayarak dizde atmazsın,sadece omuzlardan çekilir diz atarken,kesinlikle aşşağı çekersin çünkü rakibi hem çekersin hemde diz atarsın çekmeden diz atamazsın,bir diz atınca ardından tekme ve yumruk zorunlu sayılmaz vurulması gerekir vurulmayadabilir,kb ta zıplarsın tabi tekme atarken filan ama zıplayarak diz atamazsın onu demek istedim,öyle bir kural var,zıplayan var ama diz atarken zıplanmaz,maç yaptım evet,tekrar diyorum enseden çekilerek diz atılmaz,omuzdan çekilir,semi light ta var onu eklememişsin neyse,k1 de dirsekte var uygulanmaz sadece gösterilir,bak tekrar diyorum enseden tutulmaz omuzlardan tutulur,bastırarak aşşağı çekersin çünkü diz atmanın temeli bu kardeşim onu anlatmaya çalışıyorum,diz atarken dizi atarsın seninde rakibi kendine doğru çekmen gerekir kural böyle,rakibin tekmesini tutup ya düşüreceksin yada fırlatacaksın bunlarda 5 sn. kuralı uygulanır,sarılmalarda 5 sn.dir;yani https://sporcupazari.com/blog/wushu-sanda-ve-kick-boks-arasindaki-10-fark/ bak mesela burada yazanların çoğunluğu yanlış.

Son düzenleme:
Teşekkürler yorumlar için arkadaşlar bayramdan sonra kick box'a başlarım sanırım aslında muay thai da iyi fakat buralarda iyi bir hocası vs olacağını sanmıyorum.

Back
Yukarı