Günlük yakılması gereken kalori

Saigon

Üye
Arkadaşlar merhaba. Kilo-boy-yaş üçlüsüne göre yakılması gereken kalori hesaplanabilir mi? Ortalama bir beslenme (yağsız-unsuz) yapıyorum.
Ana mantık az alıp çok yakıcaksın bunu biliyorum fakat yine de günde en az şu kadar yakman gerek diye bir olay var mıdır? Teşekkürler.

hayır ole bır oran yok genelde erkekler ıcın dıyet lıstelerının kalorılerı eger gelısme cagında degılsen 2000kcal dır

bayanlarda ıse yıne eger gelısme cagında degılsen 1500 dur

ama ole su kadar yak dıye bır oran yok ne kadar yakarsan okadar ıyı

Haberin olsun okadar çalışırsan kas yıkımı ihtimali yüksek 2000 kalori=200 dk cardio

Son düzenleme:
Bu arada; yaşım 17, boyum 1.78, kilom 80.
Bunlar da önemlidir. 400-450 bana da yeterli gibi geldi açıkçası çünkü koşu sonrasında 3 dk halsizlik yaşıyorum neredeyse :)
Peki beslenmemi karbonhidrat ağırlıklı mı yapmalıyım yoksa protein mi?
Çünkü protein daha çok kas yapımında gerekli şu anlık yağ yakma dönemindeyim.Hangisini tercih etmeliyim?

Bu arada; yaşım 17, boyum 1.78, kilom 80.
Bunlar da önemlidir. 400-450 bana da yeterli gibi geldi açıkçası çünkü koşu sonrasında 3 dk halsizlik yaşıyorum neredeyse :)
Peki beslenmemi karbonhidrat ağırlıklı mı yapmalıyım yoksa protein mi?
Çünkü protein daha çok kas yapımında gerekli şu anlık yağ yakma dönemindeyim.Hangisini tercih etmeliyim?

tabıkde proteın agırlıklı olmalıdır

proteın sadece kas yapımına yardım etmez vucudun kendını onarması ıcınde sarttır

Peki son olarak şunu sormak istiyorum;
Bu şekilde devam edersem beslenme ve spor anlamında 5-6 kilo vermem ne kadar zaman alır ?

ayda 4 kilo normaldir fazlası zarardır fazla kalori hesaplarına takılma kardionu 40dk civarı yapsan yeterlidir yağı azaltmışsan karbonhidratı azaltmıssan halsizlik ondandır ergenlik çağındasın bilinçsiz diyet yapma herşeyin fazlası zarardır hem spor yapıp hemde beslenmeni kesersen sağlığından olursun dengeli beslenip spor yaparsan kilo verirsin ben 25 kg verdim sadece yağı kısdım ve aburcuburu azalttım ama meyvemi ve yemeği iyi yedim öğün atlamadım

Back
Yukarı