ibrahimmmm
Üye
Başlıktan da anlaşılabileceği gibi kilo başına günlük kaç gram saf protein almalıyız. Örneğin normalde kilo başına 1,5 gram protein aldığımızı varsayarsak, bu proteini et ile karşıladığımızda 80 kilo olan birinin aldığı 120 gram et proteininin biyolojik değer olarak 120*0,75=90 gram saf protein olarak alırken bu 120 gram proteini soya fasülyesinden aldığında 120*0,40=48 gram saf protein almış olacak.
Örneğin ben her öğün 1 olmak üzere ara öğünlerde 1 tane yesem günde 4 ekmek yiyorum.(niyeyse ekmekten vazgeçemiyom yaw :lol: ) Sadece ekmekten günlük 40 gram saf protein alıyorum.
Şöyle bir hesap yaparsak 1 ekmek 200 gram 4 ekmek 800 gram olduğuna göre ekmekteki protein oranı yüzde 9,8 olduğuna göre ve biyolojik değeri yüzde 53 olduğunu hesaba katarsak;
800*0,098= 78 gram kaba protein
78 * 0,53= 41,552 gram sapsaf protein eder ve karbonhidrat cabası. Bunun etlisi, sütlüsü yemeği var. Antrenmanlarda aldığımız wheyler var. Bunun sonu gittikçe gidiyor.
En önemli sorum ise şu;
Örneğin soyadaki kullanılmayan proteinler karaciğer hastalıklarına davetiye çıkarır mı?
Bir insan günde 300 gram soya yediğini farzetsek, 300* 0,80=240 gram kaba protein ve 240*0,4= 96 gram saf protein eder. Yani 240 tan 96 çıkınca 144 gramlık vucut tarafından kullanılmayan protein vucuttan geçerken herhangi bir organa zarar verir mi? (fazla proteinden kaynaklanan hastalıkları biliyoruz)
Biraz uzun oldu ama bu sorulara cevap bulursak protein alımı konusuna son noktayı koyarız herhalde.
Örneğin ben her öğün 1 olmak üzere ara öğünlerde 1 tane yesem günde 4 ekmek yiyorum.(niyeyse ekmekten vazgeçemiyom yaw :lol: ) Sadece ekmekten günlük 40 gram saf protein alıyorum.
Şöyle bir hesap yaparsak 1 ekmek 200 gram 4 ekmek 800 gram olduğuna göre ekmekteki protein oranı yüzde 9,8 olduğuna göre ve biyolojik değeri yüzde 53 olduğunu hesaba katarsak;
800*0,098= 78 gram kaba protein
78 * 0,53= 41,552 gram sapsaf protein eder ve karbonhidrat cabası. Bunun etlisi, sütlüsü yemeği var. Antrenmanlarda aldığımız wheyler var. Bunun sonu gittikçe gidiyor.
En önemli sorum ise şu;
Örneğin soyadaki kullanılmayan proteinler karaciğer hastalıklarına davetiye çıkarır mı?
Bir insan günde 300 gram soya yediğini farzetsek, 300* 0,80=240 gram kaba protein ve 240*0,4= 96 gram saf protein eder. Yani 240 tan 96 çıkınca 144 gramlık vucut tarafından kullanılmayan protein vucuttan geçerken herhangi bir organa zarar verir mi? (fazla proteinden kaynaklanan hastalıkları biliyoruz)
Biraz uzun oldu ama bu sorulara cevap bulursak protein alımı konusuna son noktayı koyarız herhalde.
