BilgeKağan
Üye
Günlük alman gereken kaloriyi hesaplayan sitelerde günlük kalori ihtiyacım 2.700 - 3.000 civarı çıkıyor. Fakat ben senelerdir günlük 1.600 kaloriyle beslenen bi insanım (günlük prot. ihtiyacımı alıyorum) ve kaloriyi bu civarlarda aldığımda hiç yağ kaybetmiyorum, aksine kütle kazanıyorum ufak ufak.
Haftanın 5 günü spor yapıyorum, almam gereken kalori miktarı sözde 3k, ben 1.6 alıyorken benim şu ana kadar eriyip gitmem lazım fakat aksine 10 kilo aldım (zaten istediğim de buydu) fakat yakın zamanda biraz yağ yakmak istiyorum ve günlük almam gereken kaloriyi hesaplayamadığım sürece diyet yapmam zor.
Bu kısa vadeli bir şey değil, tartıdaki artışın sebebi su vs. olamaz
Ne önerirsiniz?
Not: 17 Yaşındayım, 183 boyunda 80 kiloyum. Fotoğrafımı da aşağı ekledim (sağ tıklayıp resmi yeni sekmede aç derseniz açılıyor)
Haftanın 5 günü spor yapıyorum, almam gereken kalori miktarı sözde 3k, ben 1.6 alıyorken benim şu ana kadar eriyip gitmem lazım fakat aksine 10 kilo aldım (zaten istediğim de buydu) fakat yakın zamanda biraz yağ yakmak istiyorum ve günlük almam gereken kaloriyi hesaplayamadığım sürece diyet yapmam zor.
Bu kısa vadeli bir şey değil, tartıdaki artışın sebebi su vs. olamaz
Ne önerirsiniz?
Not: 17 Yaşındayım, 183 boyunda 80 kiloyum. Fotoğrafımı da aşağı ekledim (sağ tıklayıp resmi yeni sekmede aç derseniz açılıyor)