Günlük Kaç Gr Protein Tüketiyorsunuz Arkadaşlar?

Herkese merhaba protein ile ilgili herkes birşeyler söylüyor.Kimisi kilo başı 1,5 gr diyor kimisi 2-2,3 arası diyor.peki sizler günde ne kadar tüketiyorsunuz arkaşalar.
Önce ben başlayayım.
90 kg yum.150 gr protein tüketiyorum.sadece hayvansal olarak ise 90gr felan oluyor.kalanı bitkisel.

Günlük protein alımı konusunda- protein tozu üreten firmaların ürünlerini sık satma çabası nedeniyle - kilonun 2 - 2,5 katı protein alımının abartı olduğunu düşünüyorum. Uluslararası sağlık kurumlarını/örgütlerini dinlemek lazım.

ben 2.2 kullanıyorum supplement olarak protein kullanmıyorum proteini genelde gıdalardan almaya çalışıyorum
şahsen çok ağır antremanlar yapıyorum protein değerimin düşük kalmasını istemem

Herkese merhaba protein ile ilgili herkes birşeyler söylüyor.Kimisi kilo başı 1,5 gr diyor kimisi 2-2,3 arası diyor.peki sizler günde ne kadar tüketiyorsunuz arkaşalar.
Önce ben başlayayım.
90 kg yum.150 gr protein tüketiyorum.sadece hayvansal olarak ise 90gr felan oluyor.kalanı bitkisel.

Yag oranini hesapla, daha sonra kilondan vucudundaki yagi cikar. Kalan miktarin 1.5 kati protein al bu yeterli olur.
Ornegin %12 yag oranin varsa 80 yapar, 1.5 kati 120 gram protein yapar buda. Proteininide cesitlendir, her gruptan her gun protein almaya bak.

Tavuk/Et/Balik
Alerjin yoksa sut urunleri
Mercimek/fasulye/nohut
Pirinc/bulgur/makarna

b
ben 2.2 kullanıyorum supplement olarak protein kullanmıyorum proteini genelde gıdalardan almaya çalışıyorum
şahsen çok ağır antremanlar yapıyorum protein değerimin düşük kalmasını istemem
hayvansal olarak ne kadar oluyor bitkisel olarak ne kadar oluyor sizin menüyü merak ettim açıkçası.

79 kiloyum 105 gr protein tüketiyorum yağ oranı %12,5 antrenmanlarımda 2 saat sürüyor genelde. Kaloriyi karşıladığım sürece min 105 gr iş görüyor. Bunun yaklaşık 70 gr ı hayvansal, 35grı bitkisel protein. @berkque nin söylediği formülü uyguluyorum protein için. (Yağsız kütle*1,5 gr)

b
hayvansal olarak ne kadar oluyor bitkisel olarak ne kadar oluyor sizin menüyü merak ettim açıkçası.
bitkisel proteine çok değer vermiyorum protein olarak vücuduma günde 500-800 gram kadar tavuk-et-balık giriyor 8-10 yumurta beyazı bulgurdan gelen bir miktar protein var tabi bazen nohut kuru fasulye gibi yemekleri de yapabiliyoruz ama haftada bir denecek seviyede onlardan da protein değerleri iyidir, öğrenci evinde çokta yemeklerin üzerine düşemiyorum malesef belli standartlarım seri yaptığım yemekler var onları hemen yapıp tüm güne yayarım yediklerimi

Vucüt ağırlığının x katı kadar protein almak çok yanlış.Yağ hücrelerinin proteine ihtiyacı yoktur çünkü.Önemli olan kas hücrelerinin ihtiyacını karşılamak.
Mevcut kas kütlemin 1,5-2 katı arasında protein alıyorum.
Ek olarak supplement firmalarının protein tozu satmak için yaptığı yanlış bilgilendirmelere güvenmemek gerek.

Vucüt ağırlığının x katı kadar protein almak çok yanlış.Yağ hücrelerinin proteine ihtiyacı yoktur çünkü.Önemli olan kas hücrelerinin ihtiyacını karşılamak.
Mevcut kas kütlemin 1,5-2 katı arasında protein alıyorum.
Ek olarak supplement firmalarının protein tozu satmak için yaptığı yanlış bilgilendirmelere güvenmemek gerek.
Kesinlikle haklisin vucut agirligi denilince yag da isin icine giriyor.fakat yag yada mevcut kas oranini ogrenebilecegimiz gercege yakin sonuc verecek ne var.nette verilen programlar birbirini tutmuyor.

açıkçası daha birçok arkadaştan bekliyorum günlük aldığı protein gramını.bu hem bir çok kişiye de fikir vermiş oalcaktır ayrıca.

yani en az 3de 1i hatta bazı günler daha fazlası süt ürünlerinden geliyor yarısı et tavuk ciğer hindi yada balık tarzı besinlerden geliyor. ufak bir kısmıda kaliteli sebze yada baklagillerden geliyor.

antreman günlerinde ortalama olarak 120 130 gram civarı protein alıyorum bitkisel proteinler buna dahildir
kendi vücut ağırlığımda 98 kg

Ben 70 kilodayım en az150 gram protein alıyorum .bulk yaptığım için (4000cal) 200 e kadar gidebiliyor mecbur . Antremanım yoğun ve 2 saat sürüyor yaşımdan dolayı 4000kaloriyide baya yakıyorum . Bence kg*2 iyidir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Back
Yukarı