eren123321
Üye
aşırı su içmek ishal yapmaz mı ben 3 4 litre içerim ama diyette iken 5 6 litreye çıkıyor
aşırı su içmek ishal yapmaz mı ben 3 4 litre içerim ama diyette iken 5 6 litreye çıkıyor
bende çok içince dakika basi tuvalet nöbeti tutuyorum bide çok içip de hoplayıp zıplarsam direk kusuyorumOf ne ishal kac kere kustum çok içtiğim zamanlar dakka başı tuvalet şimdi susadımmı içiyorum spor yapmamışş olsam belki 2 lt içerim
ben biseferde 400 ml su içerimGunde 7 saat uyku olsa, uyanik oldugunuz her saat 1 bardak su icseniz gunde ortalama 4 / 4.5 litre yapar. Muhtemelen kotayi doldurmak icin tek seferde fazla miktarda su aldiginiz icin vucut tepki gosteriyor olabilir. Gunde 4 litre su iciyorum diyip 2 saatte bu kotayi doldurmak yarardan cok zarar getirebilir ki suyun icilme mantigina ters. Her saat basi 1 bardak icmeyi deneyin bu tip bir problemle karsilasacaginizi dusunmuyorum.
1 litre ic daha iyi kusarsin.ben biseferde 400 ml su içerim
haha ha ne alaka1 litre ic daha iyi kusarsin.![]()
Bir seferde 400 ml belli ki fazla geliyor vucuduna, kusuyorsun iste, vucut tepki gosteriyor, yaramiyor.haha ha ne alaka
haha ha ne alaka
Bir süredir pek vakit bulamadığım için kaynak gönderemedim sergen. Daha fazla bilimsel yayın göstermek isterdim aslında ama çok fazla vaktim yok şuanda. Su konusunda da her şeyde olduğu gibi ipin ucunu kaçırmamak gerekiyor çünkü fazla su tüketimi de zararlı olabilir.Teşekkür ederim abi dikkat edeceğim azaltacağım
Bir süredir pek vakit bulamadığım için kaynak gönderemedim sergen. Daha fazla bilimsel yayın göstermek isterdim aslında ama çok fazla vaktim yok şuanda. Su konusunda da her şeyde olduğu gibi ipin ucunu kaçırmamak gerekiyor çünkü fazla su tüketimi de zararlı olabilir.
Milliyette yayınlanan bir yazıda bir nefroloji doçenti şunları ifade etmiş:
Son yıllarda cilt güzelliği, diyet, toksitlerin atılması ve kanın temizlenmesi gibi gerekçelerle insanların günlük 4-5 litre sıvı tüketilmeye teşvik edildiğini ifade eden Yeniçerioğlu, şunları söyledi: "Böbreklerin belirli bir oranda su atma kapasitesi vardır. Böbreklerin su atma kapasitesinin üzerinde su alındığında, atılamayan su, kanda birikerek, kandaki elektrolitlerin, kan hücrelerinde değişikliklere neden olarak, kan sodyum düzeyinde düşmeye neden olur. Biz bunu da tıpta ’hiponatremi’ olarak tanımlıyoruz. Kan sodyum düzeyindeki düşmeye bağlı gelişen beyin ödemi, bulantı, kusma, halsizlik, bilinç değişiklikleri, kasılma nöbetleri, koma ve hatta ölüme neden olabilir."
Link: http://m.milliyet.com.tr/pembenar/s...a-zararli--pembenar-detay-genelsaglik-974947/
Prof. Dr. Gülgün Ersoy'un "Aktif Kişiler ve Sporcular için Sıvı Desteğinin(Hidrasyonun) Önlenmesi" adlı kitabında şöyle bir vaka geçiyor.
Umarım yardımcı olur.
Eki Görüntüle 44860
teşekürler abi.güzel bilgiler.kolay gelsin.Bir süredir pek vakit bulamadığım için kaynak gönderemedim sergen. Daha fazla bilimsel yayın göstermek isterdim aslında ama çok fazla vaktim yok şuanda. Su konusunda da her şeyde olduğu gibi ipin ucunu kaçırmamak gerekiyor çünkü fazla su tüketimi de zararlı olabilir.
Son yıllarda cilt güzelliği, diyet, toksitlerin atılması ve kanın temizlenmesi gibi gerekçelerle insanların günlük 4-5 litre sıvı tüketilmeye teşvik edildiğini ifade eden Yeniçerioğlu, şunları söyledi: "Böbreklerin belirli bir oranda su atma kapasitesi vardır. Böbreklerin su atma kapasitesinin üzerinde su alındığında, atılamayan su, kanda birikerek, kandaki elektrolitlerin, kan hücrelerinde değişikliklere neden olarak, kan sodyum düzeyinde düşmeye neden olur. Biz bunu da tıpta ’hiponatremi’ olarak tanımlıyoruz. Kan sodyum düzeyindeki düşmeye bağlı gelişen beyin ödemi, bulantı, kusma, halsizlik, bilinç değişiklikleri, kasılma nöbetleri, koma ve hatta ölüme neden olabilir."
Link: http://m.milliyet.com.tr/pembenar/s...a-zararli--pembenar-detay-genelsaglik-974947/
Prof. Dr. Gülgün Ersoy'un "Aktif Kişiler ve Sporcular için Sıvı Desteğinin Hidrasyonun Önemi" adlı kitabında şöyle bir vaka geçiyor.
Umarım yardımcı olur.
Eki Görüntüle 44860
Benim bile yüreğime kurt düştü şu an ha, her ne kadar aldığım kalori ile içtiğim suyun litresini birbirine yakın görsem de, insan tereddüt etmiyor değil. En basitinden, bu kan/sodyum oranına nasıl baktırabiliriz?Bir süredir pek vakit bulamadığım için kaynak gönderemedim sergen. Daha fazla bilimsel yayın göstermek isterdim aslında ama çok fazla vaktim yok şuanda. Su konusunda da her şeyde olduğu gibi ipin ucunu kaçırmamak gerekiyor çünkü fazla su tüketimi de zararlı olabilir.
Prof. Dr. Gülgün Ersoy'un "Aktif Kişiler ve Sporcular için Sıvı Desteğinin Hidrasyonun Önemi" adlı kitabında şöyle bir vaka geçiyor.
Umarım yardımcı olur.
Eki Görüntüle 44860
Kan sodyum düzeyine vitamin değerlerine baktırdığın gibi baktırabilirsin. Na, K, P, Ca hepsi için geçerli.Benim bile yüreğime kurt düştü şu an ha, her ne kadar aldığım kalori ile içtiğim suyun litresini birbirine yakın görsem de, insan tereddüt etmiyor değil. En basitinden, bu kan/sodyum oranına nasıl baktırabiliriz?
Anladım, okumayı çok isterdim ama vücut geliştirmeden nedenini bilmiyorum iyice soğudum, kaç haftadır salona da gitmiyorum, herhangi bir makale veya kitap okuyasım da gelmiyor.. Teşekkür ederim yinede.Kan sodyum düzeyine vitamin değerlerine baktırdığın gibi baktırabilirsin. Na, K, P, Ca hepsi için geçerli.
Sıvı tüketimin yüksek. Eğer kalori alımın da yüksek ise problem yok. Üstteki bir mesajında her 1000 kalori için en az bir litre demişsin ancak en az değil. Erkek sporcular için genel öneri 3.7 lt şeklinde. Sıvı alımını hesaplamak için farklı metodlar da var. Antrenmanda kaç lt sıvı kaybedildiği vs hesaplanarak ihtiyaç bulunuyor vs. Kalori ile ise her 1 kalori için 1 ml şeklinde hesaplama yapılabiliyor. Sporcu diyetisyeni Prof. Dr. Gülgün Ersoy'un bu konuda yayınları, araştırmaları ve kitapları var bulabilirsen okumanı tavsiye ederim. Ayrıca bu yıl JISSN de yayınlanmış hidrasyon durumunun değerlendirilmesi ve metotları ile ilgili bir çalışması da var. Belki okumak istersin![]()