Vucut sogukluga alisiyor sanirim su istemiyor canimiz.yaz mevsiminde gunde 3-4 litre rahat tuketiyorum ama kis mevsiminde 1.5 litreyi gecemiyorum hatta 1 litre vs iciyorum nedeni ne ki acaba. ?
Erkek sporcular için günlük sıvı gereksinimi 3.7 lt sergen. Bu şekilde genel öneride bulunulabileceği gibi her 1000 kalori için 1 L su şeklinde hesaplama da yapılabiliyor. Günlük su tüketimin olması gerekenin üzerinde. Hidrasyon iyi bir durum elbette ama 6-7 lt su tüketimi böbrekleri yorabileceği gibi toksik etki de gösterebilir.Antreman harici 5Antremandada 1.5 alıyorum.yüksek karbonhidrat tan vucüt su tutmaya meğilli.bende işimi garantiye alıyorum tel kötü yani çok tuvalet ihtiyacı oda su tutmadığıma işaret
Erkek sporcular için günlük sıvı gereksinimi 3.7 lt sergen. Bu şekilde genel öneride bulunulabileceği gibi her 1000 kalori için 1 L su şeklinde hesaplama da yapılabiliyor. Günlük su tüketimin olması gerekenin üzerinde. Hidrasyon iyi bir durum elbette ama 6-7 lt su tüketimi böbrekleri yorabileceği gibi toksik etki de gösterebilir.
Bende okudum bunu. supplement kullananlar daha fazla su içmesi gerektiğini. sanırım idrar yoluyla kalanları atmak için fazla su içiliyorTüketilmesi gereken suyun , beslenme antreman ve kullanılan supplementlerle de alakası var. Ben 3-4 litre arası tüketmeye çalışıyorum. İçtiğim kahve miktarının fazla olduğu günlerde daha fazla tüketmeye çalışıyorum.
Teşekkür ederim abi dikkat edeceğim azaltacağımErkek sporcular için günlük sıvı gereksinimi 3.7 lt sergen. Bu şekilde genel öneride bulunulabileceği gibi her 1000 kalori için 1 L su şeklinde hesaplama da yapılabiliyor. Günlük su tüketimin olması gerekenin üzerinde. Hidrasyon iyi bir durum elbette ama 6-7 lt su tüketimi böbrekleri yorabileceği gibi toksik etki de gösterebilir.
7-8 baya fazla gibi. Herseyin fazlasi zaralidir tabiri aklima geldiEskiden çok içedim 7-8 litre içerdim damacanayı bile evde ben bitirirdim artık çok içmioyrum 3-4 lire düşmüştür
fazla gibi sanki ?6-7 Litre seviyorum suyu![]()
Gün içerisinde nasıl içtiğin suyu 7-8 e çıkarıp, sonra da 3 e 4 e düşürebiliyorsun? Şahsen ben şu an 4500 kalori civarı besleniyorum, bu yüzden ortalama şu an 5 lt civarı içiyorum, aldığım kalori bazen gün içerisinde düşüyor, o zaman da otomatikman içtiğim su miktarı da kendiliğinden azalıyor?Ben eskiden çok içerdim dakka başı herkes derdi içme diye 7-8 litre içerdim damacanıyı 4 günde bitirirdim şmdi 3-4 litre