günde kaç kez kardio?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan L_o_B
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

L_o_B

Üye
merhaba arkadaşlar.
forumda aradım fakat sorumun cevabını bulamadım, bu yüzden de yeni başlık açtım. sorum başlıkta da olduğu gibi günde kaç kez kardio yapabilirim.

zaten şu an diyet+günde 1 kez 60 dakika koşu bandında tempolu yürüyüş yapıyorum fakat kendimi hiç yorgun hissetmiyorum, aksine diyete başladığımdan beri kendimi daha enerjik hissediyorum. hyper_ bu yüzden benim düşüncem kardio yu günde 2 defa ya çıkarmak. 2x60 dakika yapmak istiyorum. weightlifter şimdi sorum günde 2 kez kardio yapsam bi problem olurmu? olmazsa iki kardio arası kaç saat olmalı?

bu arada bugün hydroxycut hardcore x de kullanmaya başladım. hydroxycut ın kullanım önerisinde sabah 1 servis, kardio öncesi 1 servis toplam günde 2 servis yazıyor. ben kardio sayısını 2 ye çıkarırsam yine sabah ta 1 servis almam gerekirmi yoksa servisleri 2 kardio öncesi almam daha mı doğru olur.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. :)

bende merak ediyordum bunu 60 dk gecme dediler ben sabah yuzuyom aksam 30 dk hitit 10dk dinlenme yapıyom

Koşu demek cardio demek değil.Cardio bir bütün.Senin yaptığın sorun oluşturmaz.Sadece yürüyorsun.Ama gerçekte cardio yapsan 60 dk geçtiği zaman sorun oluşturur hem yorgunluk açısından hemde mevcut kaslarını korumak açısından zor bir durum olur.Al sana basit bir cardio örneği:10 DK koşu bandında hızlı tempo yürüyüş+Mide aletinde 4*20 mide+bench sehpasında 4*20 alt miğde+bench sehpasında 4*20 üst miğde+4*50 twist+4*20 yana eğme+2 dk hızlı tempo ip atlama.

Uzun süreli cardio kan şekerini de fazla düşürür.45 dk-1 saat yeterli bir süredir.

Süre uzatmak yerine çalışma temposunu arttırabilirsiniz.Mesela interval kardio yaparak daha az zamanda iyi kalori harcanabilir.

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar fakat bi kaç şeyi netleştirmem lazım. evde kendi koşu bandımla kardio yapıyorum, yani koşu bandı dışında alet kullanam mümkün değil.
yine koşu bandı benim olduğu için uzun ve sabit hızla (5km) kardio yapıyorum, araya sprint falan gibi fantazilere girip aleti zorlamak istemiyorum çünkü bu benim ikinci koşu bandım, önceki alet fantazilere kurban gitti, motoru yaktım :D
kardionun maksimum 60 dakika olması gerektiğini biliyorum. benim zaten sorduğum bir yürüyüşte 120 dakika yürüyeyim mi değil, mesela sabah 10 da 60 dakika yürüsem sonra aynı gün akşam 7 de 60 dakika yürüsem günde toplam 120 dakika olsa bir problem olur mu? iki kardio arasında minimum ne kadar zaman geçmesi gerek, vücudun kendini toplaması, tekrar yağ yakımına hazır olması için. benim sorduğum bu ;)

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar fakat bi kaç şeyi netleştirmem lazım. evde kendi koşu bandımla kardio yapıyorum, yani koşu bandı dışında alet kullanam mümkün değil.
yine koşu bandı benim olduğu için uzun ve sabit hızla (5km) kardio yapıyorum, araya sprint falan gibi fantazilere girip aleti zorlamak istemiyorum çünkü bu benim ikinci koşu bandım, önceki alet fantazilere kurban gitti, motoru yaktım :D
kardionun maksimum 60 dakika olması gerektiğini biliyorum. benim zaten sorduğum bir yürüyüşte 120 dakika yürüyeyim mi değil, mesela sabah 10 da 60 dakika yürüsem sonra aynı gün akşam 7 de 60 dakika yürüsem günde toplam 120 dakika olsa bir problem olur mu? iki kardio arasında minimum ne kadar zaman geçmesi gerek, vücudun kendini toplaması, tekrar yağ yakımına hazır olması için. benim sorduğum bu ;)

benim tavsiyem sabah 1 saat akşam 1 saat interval koşu yap

bende günde 2 kez yapmaya calistim sonra hocaya sordugumda faydasi olmayacagini söyleyince bende biraktim.
bosuna yapma fayda görmezsin hemi kendini yorarsin.
5km hizla yürümek yerine 8km ile 20-25dk kos,5dk ara ver sonra devam et...

bende günde 2 kez yapmaya calistim sonra hocaya sordugumda faydasi olmayacagini söyleyince bende biraktim.
bosuna yapma fayda görmezsin hemi kendini yorarsin.
5km hizla yürümek yerine 8km ile 20-25dk kos,5dk ara ver sonra devam et...

hocaların her söylediğine inanmayıp birazda araştırırsan kendin için çok daha iyi edersin..

bahsettiğin gibi 120 dakika 5 km hızla yürüyerek benim 25 dk interval koşuda sarfettiğim eforu sarfedemezsin bunun sonucundada yorulmaman gayet normaldir
koşu bandınıda kendinide zorlayabildiğin kadar zorla nabız 170leri görsün ( yaşın 30 altında olduğunu varsayıyorum )

bahsettiğin gibi 120 dakika 5 km hızla yürüyerek benim 25 dk interval koşuda sarfettiğim eforu sarfedemezsin bunun sonucundada yorulmaman gayet normaldir
koşu bandınıda kendinide zorlayabildiğin kadar zorla nabız 170leri görsün ( yaşın 30 altında olduğunu varsayıyorum )

yaşım 20, kilom 120 ve kilo vermek için yürüyorum. araştırdığım kadarıyla yağ yakımı için nabzın 120-140 arasında olması gerekiyor ve yağ yakımı bu nabız aralığına ulaştıktan aşağı yukarı 15 dakika sonra başlıyor. bende bu bilgiler ışığında belirttiğim nabız aralığında maksimum 60 dakika sabit hızla yürüyorum.

benim sorduğum ve halen cevabını alamadığım soru. bir kardio dan sonra vücut tekrar yağ yakımına ne kadar süre sonra hazır olur? eğer bu sorunun net olarak cevabını alamazsam deneyerek öğreneceğim,2 kardio arasına 4-5 saat koyarak denemeyi düşünüyorum, eğer olumlu sonuç alırsam yazarım buraya.
cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. :)

fazla çalışmak demek fazla verim almak demek değildir bahsi geçen interval cardio şekliyle günde 25 dk koşsan güzel karbonhidrat ve şekeri süzülmüş bir diyetle emin ol çok güzel sonçlar alırsın

dün sabah cardiyo manyağı oldum. sabah 07:00 da arkadaşla beraber baltalimanı sahilden başladık tarabya otel önünden dönüp emirganda denize atlayıp yarım saat yüzdük. hızlıya yakın tempo ile yürüyüş ve peşinden yüzme :)

sabah 1 akşam 1 günde 2 saat interval koşu ..... çok sağlam kalp çok iyi bir kondisyon ister yapılabiliyorsa iyi sonuçlar verir kanımca

Kişinin yaşı ve hangi nabız aralığında yağ yakımı hangi nabız aralığında kardiyo olacağını anlatmak gerekiyor bence. Bunun basit formülü şu şekildedir ;

220 - (kişinin yaşı) = XY
XY x 0,6 = Z1
XY x 0,7 = Z2

Z1 ve Z2 arasındaki kalp atış sayısını optimum seviyede tuttuğumuz zaman vücudun yağ yakım ına yardımcı oluyoruz. Bu işlemi kas kaybına uğramadan yapmak için ben koşu bandında 8.0 derecede 30 dk.lık tempolu yürüyüşle sağlıyorum. Hem kas kaybını minimumda tutuyorum hem de nabız aralığı 120 - 130 arasında kalıyor.

arkadaşlar 1 hafta boyunca günde 2 kardio yaptım 1 er saatten. 1 sabah 1 akşam, sonuç yine aynı, günde 1 saat kardioyla da ortalama 1,5 kg veriyordum 2 kere yapınca da 1,5 kg verdim. araya uyku girmesi lazım galiba. birde öyle mi denesem :D

günde 2 defa kardiyo (koşu, hızlı yürüme) yapmanın ek fayda getireceğin sanmıyorum. amatör görüşüm odur ki, vücudun yağ yakma temposunu günde iki defaya çıkarmaya çalışmak, başarısız hatta sağlıksız bir girişim olur.ciğerlerin belki güçlenir ama kalbini ve bacak kaslarını zorlarsın. hatta koşmadan kaynaklanan diz ve diz altındaki kemik problemlerin ortaya çıkabilir...

Sabahları hafif tempoda yürümek seni akşamki program için hazırlayacaktır. En azından 1 saatlik kardiyo sonrası ağırlık çalışması için gücünü çabuk toparlamana yardım edecektir, akşamki kardiyo sonrası daha az yorulacaksın yani.

*

Bu arada benim de işi bilen kişilere sormak istediğim bir şey var:
Akşamları koşubandında 6-6.5 hızda yürüyorum.
Yürüyüş esnasında ağırlık yeleği giymenin bana ne gibi faydaları ne gibi zararları olur?

günde 2 defa kardiyo (koşu, hızlı yürüme) yapmanın ek fayda getireceğin sanmıyorum. amatör görüşüm odur ki, vücudun yağ yakma temposunu günde iki defaya çıkarmaya çalışmak, başarısız hatta sağlıksız bir girişim olur.ciğerlerin belki güçlenir ama kalbini ve bacak kaslarını zorlarsın. hatta koşmadan kaynaklanan diz ve diz altındaki kemik problemlerin ortaya çıkabilir...

Sabahları hafif tempoda yürümek seni akşamki program için hazırlayacaktır. En azından 1 saatlik kardiyo sonrası ağırlık çalışması için gücünü çabuk toparlamana yardım edecektir, akşamki kardiyo sonrası daha az yorulacaksın yani.

*

Bu arada benim de işi bilen kişilere sormak istediğim bir şey var:
Akşamları koşubandında 6-6.5 hızda yürüyorum.
Yürüyüş esnasında ağırlık yeleği giymenin bana ne gibi faydaları ne gibi zararları olur?

Ağırlık yeleği giymektense koşu bandının açısını yükseltirsen hem daha veriim alırsın hem de bantta koşmanın verdiği havada yürüme etkisinden kurtulup karın kaslarını da bir nebze olsun çalıştırabilirsin.

Back
Yukarı