göz kararması ve mide bulantısı

s.a arkadaşlar son 1 haftadır nedense cardioyu bitirp ağırlık çalışmasına başladığım zaman hafifi mide bulantısı oluyordu ama fazla sıkıntı yaratmıyordu ama son 2-3 gündür resmen kusmuk boğazıma kadar gelip geri gidiyor ve aynı zamanda hem antreman içinde hemde antreman zmanları dışında göz kararması yaşıyorum bu gün bu yüzden ağırlık antremanımı yarıda bıraktım birkaç gün daha böyle giderse doktroa gitmeyi düşünüyorum sizce bunu sebebi ne olabilirkafa_kafa_

Kardeş yemek yeme saatin antrenmandan ne kadar önce? ne tür yemekler yiyorsun? haftada ne kadar antrenman yapıyorsun? bunlarıda yazarsan herkes tecrübelerini daha kolay aktarır sana yardımcı olur thums:

Kardeş yemek yeme saatin antrenmandan ne kadar önce? ne tür yemekler yiyorsun? haftada ne kadar antrenman yapıyorsun? bunlarıda yazarsan herkes tecrübelerini daha kolay aktarır sana yardımcı olur thums:

antremandan 3-4 saat önce kahvaltı yapıp gidiyorum antrmana kahvaltıda nesle nesfit müsli yiiyorum. bir gün cario+ağırlık bir gün kicbox antremanı şeklinde çalışıyorum. haftda 1 gün dinlenme günüm oluyor.

s.a arkadaşlar son 1 haftadır nedense cardioyu bitirp ağırlık çalışmasına başladığım zaman hafifi mide bulantısı oluyordu ama fazla sıkıntı yaratmıyordu ama son 2-3 gündür resmen kusmuk boğazıma kadar gelip geri gidiyor ve aynı zamanda hem antreman içinde hemde antreman zmanları dışında göz kararması yaşıyorum bu gün bu yüzden ağırlık antremanımı yarıda bıraktım birkaç gün daha böyle giderse doktroa gitmeyi düşünüyorum sizce bunu sebebi ne olabilirkafa_kafa_

Düşük k.hidratlı beslendiğim, diyet yaptığım zamanlarda oluyordu, yerden birden kalktığımda göz kararması, bayılacakmış gibi (hafiften), sonra normal besinlerden şeker aldığımda bu durum olmuyor, muhtemelen düşük şeker, hipoglisemi, olmuştursun. Antreman aralarında hafif şekerli bir şeyler tüketebilirsin. Başka bir ihtimal de tansiyon düşüklüğü, yorgunluk.

antremandan 3-4 saat önce kahvaltı yapıp gidiyorum antrmana kahvaltıda nesle nesfit müsli yiiyorum. bir gün cario+ağırlık bir gün kicbox antremanı şeklinde çalışıyorum. haftda 1 gün dinlenme günüm oluyor.

Bence 3-4 saat çok uzun bir süre, 1.5-2 saat sonra antreman yapılması idealdir, nesfit de çok sağlam bir yiyecek değil ayrıca, yumurtalı,peynirli,zeytinli klasik türk kahvaltısını yap yanına da 70-100 gr civarı karbonhidratlı bir yiyecek ekle, yulaf ezmesi olur, tam buğday ekmeği olur sana kalmış.

Büyük ihtimal bu sorunun nedeni şekerinin ve tansiyonunun düşmesi, şeker düşmesini dediğim gibi sağlam beslenme ve 1-2 saat sonra antremanla halledebilirsin.

Tuz kullanıyormusun ? Günde 1,2 çay kaşığı tuz spor yapılıyorsa çok önemlidir, tansiyon düşüklüğü varsa onun sebebi de uzun süre tuzsuz beslenmek olabilir.

Antrenmanın çok ağır bende kickbox yapıyorum. Kickbox ağır bir spor zaten hemde vücut geliştirme yapıyorsun. Antrenmandan bir gün sonra dinlenmeni tavsiye ederim. Ya kickboks ya bb den birini azaltsan iyi olur. Zaten sadece bunları yapmıyorsun gün içinde seni yoran başka işlerinde oluyor. Bence biraz dinlen.

herkese yorum ve önerileri için teşekkürler Antemandan aralarında hafifi şekerli şeyleri ağırlık antremanna geçmeden hemn önce almak doğru olrumu ?

Antreman sırasında içeceğiniz mayva suyu içeçcek size güç verir, sindiriminizi zorlamaz, sadece deneyin, bir kaç gün, vücudunuz nasıl tepki verdiğini hissedin.
Anladığım kadarıyla uzunca zamandır diyet yapıyorsunuz, bir de dengeli beslenmeyi deneyin, tekdüze, hergün aynı besinleri tüketirseniz, vücudunuz bazı minarel ve vitaminlere eksik kalır, şikayetleriniz bundanda kaynaklanabilir.
Mesela meyva tüketimini artırabilirsiniz.

hocam yag yakıcı kullanıyormusun termojenık banada hydoryxcut kullanırken ole oluyorkı hatta set aralarında bench sehbasında oturuyordum.

Back
Yukarı