Gögüs hissetmeme problemim

Elitee

Üye
Gögsüm genetik olarak kötü oldugu icin programım yogun yine olmuyor
İnclane dumbell press 25 er kg
İnclane dumbell fly 10 ar kg
Bench press bar dahil 60 70 kg arası
Declane bench press 60 kg
Cable crossover
Bunların hepsi 4*10-12
Sizin fikirlerinizi almak istedim
8 aydır spor yapıyorum 59 kilodan 75 kiloya geldim
Gögüs ölçüm 99.5
Omuz 116
Kol 31
Biceps 35
Ayak 54
Yaşımda 23
Dipnot omzum daha fazla olabilir orantısız oluyor. Kür felan almadım suplement olarak sadece protein tozu kullanıyorum ama beslenmem gayet iyi

Formum gayet iyi yani bar gögse degmeden basmam yukarıda kollarımı kitlemem büyümem gerçekten iyi ama gögüsüm cok problemli maalesef buda üzüyor beni

bence bölgelere takılma 8 ayda çok başarılı gelişim sağlamışsın tabiri caiz ceset ken yeniden hayata dönmüşsün ve kas ve güç kazanmışsın. bazı şeyler için daha fazla zaman gerekir ama motivasyonunu sırf bir bölge için bozmamalısın 8 ayda çok güzel gelişmişsin göğüs ölçünde fena değil benim vücudumun yüzde 16 üzeri yağlı olmasına rağmen 103 cm. mantıken zaten omuzun göğüsden daha fazla olması normal

Kesinlikle cesetim bu konuda hem fikiriz 23 cm felandı kolum vallahi ilk hafta boş barla çalıştım 2.5 kg takamıyordum Benimde yağ oranım 15 16 civarı zaten. Ama yani herşey güzel giderken bu kötü gidince üzüldüm bayagı[DOUBLEPOST=1478961130][/DOUBLEPOST]
ayak için hangi hareketleri yaptın 54 numaraysa gerçekten çok iyi büyümüş.
Ayak 45 Numara ama 54 cm iyidir ayagım
Ayak programım su sekil
Squat 50 kg maalesef cok düsük
Leg press 160 kg
Leg curl
Leg extension
Lunge
Calf
Bunlarda 4*12 maalesef squat ta zayıfım

Zamanla hersey duzelir kafani yorma kardesim, benim sana tavsiyem Bench press degilde Incline bench'e daha fazla önem ver. Estetik bir vucut ve gögus istiyorsan Incline'a biraz daha fazla önem vermen lazim yani gögus'e basladiginda ilk hareketin Incline olsun. Agirliklarida artirmaya calis 8 rep'e geldiginde, ilk önce compound egzersizlere önem ver ondan sonra isolation yaparsin biraz hacim kazandiginda gögusunde.

2-3 kere gögus calismaya özen ver, her kas grubu ile ayni calisirsan gögusun yine ayni orantida gelisir yine omuzlarina göre hacimsiz kalir.

Zamanla hersey duzelir kafani yorma kardesim, benim sana tavsiyem Bench press degilde Incline bench'e daha fazla önem ver. Estetik bir vucut ve gögus istiyorsan Incline'a biraz daha fazla önem vermen lazim yani gögus'e basladiginda ilk hareketin Incline olsun. Agirliklarida artirmaya calis 8 rep'e geldiginde, ilk önce compound egzersizlere önem ver ondan sonra isolation yaparsin biraz hacim kazandiginda gögusunde.

2-3 kere gögus calismaya özen ver, her kas grubu ile ayni calisirsan gögusun yine ayni orantida gelisir yine omuzlarina göre hacimsiz kalir.
Fikirleriniz icin teşekürler zaten haftada 2 kere yapıyorum 3 er gün
Gögüs biceps
Omuz ayak
Sırt triceps
İlk inclena calısıyorum bayagı süredir.
Maalesef tek basıma olduğum icin pek artıramıyorum ucunda sağlık sıkıntısı yapmak istemem bu ay kreatin almaya baslıyacam biraz destek verdigini duydum ins artıracam iyice

Kesinlikle cesetim bu konuda hem fikiriz 23 cm felandı kolum vallahi ilk hafta boş barla çalıştım 2.5 kg takamıyordum Benimde yağ oranım 15 16 civarı zaten. Ama yani herşey güzel giderken bu kötü gidince üzüldüm bayagı[DOUBLEPOST=1478961130][/DOUBLEPOST]
Ayak 45 Numara ama 54 cm iyidir ayagım
Ayak programım su sekil
Squat 50 kg maalesef cok düsük
Leg press 160 kg
Leg curl
Leg extension
Lunge
Calf
Bunlarda 4*12 maalesef squat ta zayıfım

Önemli olan formun, kaldiramayacagin kilolarin altina giripte " bak ben nakadar kaldiriyorum" demenin bir anlami yok. Squatda 50kg ile formun iyiyse (youtubeden bakabilirsin) ve high bar yaparsan daha fazla Quad aktif edersin ki galiba istediginde bu. Kilolari kaldirabiliceginin 60-80% tut ve repleri temiz ve özen göstererek yap[DOUBLEPOST=1478961398][/DOUBLEPOST]
Fikirleriniz icin teşekürler zaten haftada 2 kere yapıyorum 3 er gün
Gögüs biceps
Omuz ayak
Sırt triceps
Ayrica lutfen unutmayin, kaslarinizi dinlendirmeyi lutfen unutmayin her gunde gögus girilmez. Ayrica kendini zorla ama yine motorda 1 2 rep birak ki gelecek gögus antremaninda gögusunu calisabilesin yoksa kaldiramazsin ayni kilolari. Iyi uyu ve iyi beslen ki toparlasin kas kendini :)

Önemli olan formun, kaldiramayacagin kilolarin altina giripte " bak ben nakadar kaldiriyorum" demenin bir anlami yok. Squatda 50kg ile formun iyiyse (youtubeden bakabilirsin) ve high bar yaparsan daha fazla Quad aktif edersin ki galiba istediginde bu. Kilolari kaldirabiliceginin 60-80% tut ve repleri temiz ve özen göstererek yap
Elimden geldigi kadar çöküyorum zaten form olmadıktan sonra 200 kg olsa ne olacakki :)[DOUBLEPOST=1478961581][/DOUBLEPOST]
Önemli olan formun, kaldiramayacagin kilolarin altina giripte " bak ben nakadar kaldiriyorum" demenin bir anlami yok. Squatda 50kg ile formun iyiyse (youtubeden bakabilirsin) ve high bar yaparsan daha fazla Quad aktif edersin ki galiba istediginde bu. Kilolari kaldirabiliceginin 60-80% tut ve repleri temiz ve özen göstererek yap[DOUBLEPOST=1478961398][/DOUBLEPOST]
Ayrica lutfen unutmayin, kaslarinizi dinlendirmeyi lutfen unutmayin her gunde gögus girilmez. Ayrica kendini zorla ama yine motorda 1 2 rep birak ki gelecek gögus antremaninda gögusunu calisabilesin yoksa kaldiramazsin ayni kilolari. Iyi uyu ve iyi beslen ki toparlasin kas kendini :)
Teşekkür ederim olabildigince dinlenmeye çalışıyorum o rep kısmını bırasım gelmiyo en sonunda bide bitsin diye iyice sınav cekiyorum genelde max 5 cıkıyor :)

Elimden geldigi kadar çöküyorum zaten form olmadıktan sonra 200 kg olsa ne olacakki :)[DOUBLEPOST=1478961581][/DOUBLEPOST]
Teşekkür ederim olabildigince dinlenmeye çalışıyorum o rep kısmını bırasım gelmiyo en sonunda bide bitsin diye iyice sınav cekiyorum genelde max 5 cıkıyor :)

Tabiki haklisiniz lakin cogu insan bunlari unutuyor, ego lifting yapmaya gerek yok öyle yapacaklarsada powerlifter olsunlar :) Haklisiniz, bende haz etmiyorum rep birakmaktan lakin azcik benzin birakmakta fayda var. Push ups iyidir gögus antremani bitirmek icin, gerekli kan'i pompalar. Söylediklerinize bakilirse bir problem yok tek eksiginiz zaman ve biraz daha dikkat :)

Boyun kaç? hizliresim.com'a yükleyip oradaki linki buraya yapıştır fotoğraf için. Ölçülerimiz aynı gibi ben 66 kiloyum omuz 117 göğüs 95 felan benim göğüste benimde sıkıntım var. Birde ayak değilde bacak dersen daha iyi olur aklıma ayak paça çorba geliyor :D
Boyum 181 attım resim

Evet ama göğüsler vücuda orantılı duruyor zaten. Göğüs basarken kürek kemiklerini kapatın ve göğüsünüzü öne çıkarın hareketleri öyle yapın. Düzgün yapıyorum diye yanlış formda yapıyor olabilirsiniz. Beliniz aşağıdaki gibi havaya kalkacaktır ister istemez kürek kemiklerini kapatıp göğüsünüzü öne verince ve kalçayıda sıkıp benche patlama yaptırmalısınız kaldırırken. 6 hareket fazla onu 4 e düşürün tekrar sayısını ise 8 tekrar yapın. Kısacası 4x8 yapın hatta son set 6 felan da yapabilirsiniz. Tavsiyelerim bunlar başarılar.
bench-press.jpg

Evet ama göğüsler vücuda orantılı duruyor zaten. Göğüs basarken kürek kemiklerini kapatın ve göğüsünüzü öne çıkarın hareketleri öyle yapın. Düzgün yapıyorum diye yanlış formda yapıyor olabilirsiniz. Beliniz aşağıdaki gibi havaya kalkacaktır ister istemez kürek kemiklerini kapatıp göğüsünüzü öne verince ve kalçayıda sıkıp benche patlama yaptırmalısınız kaldırırken. 6 hareket fazla onu 4 e düşürün tekrar sayısını ise 8 tekrar yapın. Kısacası 4x8 yapın hatta son set 6 felan da yapabilirsiniz. Tavsiyelerim bunlar başarılar.
bench-press.jpg
Teşekürler fikir icin bana hala az geliyor ama :( hemen hemen durusum boyle

Teşekürler fikir icin bana hala az geliyor ama :(
Ne kadar fazla olursa ağırlıkların o kadar düşük olur. Ayrıca bu seviyede boşa kürek çekmiş olursun. Eğer mantığınız gibi olsaydı işler göğüsü tek güne alıp 10 hareket yapılıp 2 ayda göğüs yapılırdı. 6 hareket yaparak ve kası bu kadar parçalayarak ağırlık artacağını düşünmek mantıksız. Dediğim gibi 3 temel hareket sonunada 1 tane dumbell fly gibi esnetme hareketi yaparak 4x8'den düzgün formda hızlı olmadan ağır şekilde antreman yapmak daha mantıklı bana göre, karar sizin.

Ne kadar fazla olursa ağırlıkların o kadar düşük olur. Ayrıca bu seviyede boşa kürek çekmiş olursun. Eğer mantığınız gibi olsaydı işler göğüsü tek güne alıp 10 hareket yapılıp 2 ayda göğüs yapılırdı. 6 hareket yaparak ve kası bu kadar parçalayarak ağırlık artacağını düşünmek mantıksız. Dediğim gibi 3 temel hareket sonunada 1 tane dumbell fly gibi esnetme hareketi yaparak 4x8'den düzgün formda hızlı olmadan ağır şekilde antreman yapmak daha mantıklı bana göre, karar sizin.
Teşşekürler aklımda bi full body programa geçmek var 1 aylık

Back
Yukarı