Gögüs bölgesi en fazla kaç hareket olmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1999t
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1999t

Üye
17 yaşındayım 1 seneye yakındır yapıyorum gögüs kasım büyüyor genislik olarak biraz sıkıntım var aşağıdaki antremanı buldum sizce nasıl
Bench press 3x10
Inc bench press 3x10
Inc dumbell fly 3x10
Cable crossover 2x10
pullover 2x10
harekeket sayıısı biraz fazla geldi bana sizin görüşleriniz nelerdir

Simdi kimisi tek hareketle milletin 5 harekette yakalayamadigini yakalar. O sana bagli ama ben soyle diyim pressler arasina flylar koy mesela sirasiyla. Decline benchpress , decline db fly , bench press , cable crossover , incline bench press machine gibi

5 hareket yapyıyorumda senin bu setler sıkıntı,ya tekrar sayılarını değiştir yada set ekle her harekete,tam sağlam yırtılmayı alcan hareketten,3. sette bırakıyosun...

Ben de bir ara senin gibi Overtraining korkusu ile yaşıyordum, ancak sonra anladım ki Overtraining o kadar kolay gerçekleşen bir şey değil, "Aman şu kadar hareket yaptım fazla gelir kaslarım erir mi" korkusu aslında bana vakit kaybettirdi, akabinde antremanımı ağırlaştırdım kaslarım gelişmeye başladı.

O yüzden sıkı antreman yap, haftada 1 kez çalışıyorsan göğüslerini o hareket sayısı az bile.

Ben haftada 1 olmak üzere 7-8 farklı harekete kimisine 3/4 farklı setlerle giriyorum. Her defasında da maksimumu veriyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben de bir ara senin gibi Overtraining korkusu ile yaşıyordum, ancak sonra anladım ki Overtraining o kadar kolay gerçekleşen bir şey değil, "Aman şu kadar hareket yaptım fazla gelir kaslarım erir mi" korkusu aslında bana vakit kaybettirdi, akabinde antremanımı ağırlaştırdım kaslarım gelişmeye başladı.

O yüzden sıkı antreman yap, haftada 1 kez çalışıyorsan göğüslerini o hareket sayısı az bile.
Over traing korkusu va cunku daha once yasadim spora basladiktan 2 ay sonra tek adele programi girdim 7-8 hareket gogus vardi ve o kadar sacma tekrarlar giriyodum ki 7-8 ayim yok oldu o yuzden korkuyorum

Hocam seni gormusken bir sorum olucak ama ozelmi olur bilmiyorum instagramda bir fotoyla ilgili skinti yoksa burdan diyim veya ozelden yaziyim veya hic yazmam nasil uygunsa :)

Hocam seni gormusken bir sorum olucak ama ozelmi olur bilmiyorum instagramda bir fotoyla ilgili skinti yoksa burdan diyim veya ozelden yaziyim veya hic yazmam nasil uygunsa :)

Özelden sorabilirsin.

Hareket sayisinin hicbir onemi yok.onemli olan yuksek siddetli olarak yaptigin tekrarlari sinirlandirmak.Hareket cesitliligi olmasi tam tersi daha bile iyi olur.

Back
Yukarı