Göğüslerim gelişmiyor yardım

Yaklaşık 1 yıldır yapıyorum 195 boyundayım 90 kiloyum tüm kas guruplarım gelişti fakat bitek gögüslerim gelişmedi 2 - 3 aydır gögüs antremanlarına dikkat ediyorum hareketleri doğru yapmaya çalışıyorum doğruda yapıyorum fakat bir türlü göğsüm antreman sonrası ağrımıyo sadece hafif bi pump geliyo oda cabucak geçiyor gelişimde olmuyor yardımcı olabilirmisiniz

fotoğraf yükleseydin gelişim için yorum alabilirdin. yağ oranın yüksek ise göğüs kasları istediğin gibi görünmeyebilir

fotoğraf yükleseydin gelişim için yorum alabilirdin. yağ oranın yüksek ise göğüs kasları istediğin gibi görünmeyebilir
yağ oranım fazla değil 11 12 filan[DOUBLEPOST=1496427113][/DOUBLEPOST]
genetik müsade etmeyebilr kendini olduğun gibi sev.
Ama çok garip duruyo t shirliyken arkadaslarım filan fizigimi iyi buluyo goguslerimi görünce bune boyle filan diyip dalga geciyolar kolların büyük gögsün kücük diyolar

postürün nasıl öne gelmiş omuzlar varsa göğüslerin kesinlikle olması gereken gibi gelişmez.herkes zor gelişir falan der göğüs için ama alakası yok çoğu insan omuz çalışıyor.postürün düzgünse göğüs çalışırken göğsünü net bir şekilde hissedebiliyorsan ama başlangıç bitiş noktaları itibariye ufaksa falan o zaman genetikten bahsedilebilir

postürün nasıl öne gelmiş omuzlar varsa göğüslerin kesinlikle olması gereken gibi gelişmez.herkes zor gelişir falan der göğüs için ama alakası yok çoğu insan omuz çalışıyor.postürün düzgünse göğüs çalışırken göğsünü net bir şekilde hissedebiliyorsan ama başlangıç bitiş noktaları itibariye ufaksa falan o zaman genetikten bahsedilebilir
Haklısın galiba bende farkındayım benim omuzlarım önde duruyo geneldede ama normal insanlar gibi yapamıyorum mesela yapmaya calisirken belim istemsiz fazla çukurlaşıyor omuzlarım düzgün olmuyo ne yapmam lazım düzeltmek için

tamam anlattıkça çıkıyor ortaya fazla ağır giriyorsun mecbur formu bozuyorsun işi omuzlarla trisepse yaptırıyorsun göğüs gelişmiyor. doğru girarsen ve postürü düzeltirsen biraz fark alma şansın var ama büyük bir gelişme bekleme potansiyel olsa bişi belli ederdi.

Haklısın galiba bende farkındayım benim omuzlarım önde duruyo geneldede ama normal insanlar gibi yapamıyorum mesela yapmaya calisirken belim istemsiz fazla çukurlaşıyor omuzlarım düzgün olmuyo ne yapmam lazım düzeltmek için
göğüs omuz hatta gerekiyorsa trapez vs kaslarını esnetmen lazım ve bir süre pressleri bırakıp ağırlığı düşürüp bu durum düzelene kadar sadece hafif izole çalışman lazım (o da kas kaybı yaşamaman için).toplam hacmine göre kaç set kaç tekrar yapman gerektiğini hesaplarsın zaten ama fazla olmasın çünkü ön grubu olabildiğince esnetip az çalışıp sırt ve arka omuza abanmak gerekiyor düzeltmek için.tabi bunlarından önce hangi postür bozukluğun olduğunu tam olarak öğrensen iyi olur,sonra gerekli esnetmeleri yapıp postürü düzelttiğinde geri dönüşte eskisine oranla göğsünü nasıl hissedip ne kadar hızlı geliştiğini göreceksin.ayrıca omuzları geriye alamıyorsan muhtemelen çekişlerde de sıkıntı yaşıyorsun ama sırtına fazla dikkat etmediysen onu farketmemiş olabilirsin.

sahip olduğun bir sürü özellik varken klusurlarınla dalga geçmeyi seçen arkadaşları bıraksan da olur.

Ön omuzu esnetip arka omuzu güçlendirmen gerek. Bu omuzların daha geride durmasını sağlar. Bir süre barbell'i bırakıp dumbbell bench press yapmayı dene. Omuzlarını geride tutma alışkanlığını daha kolay edinirsin. Ve hareketi yaparken en alt noktaya kadar götürüp göğsü esnet. Bu da postürü düzeltmene yardımcı olacaktır. Bu sorunu aynen ben de yaşadım ve bu şekilde çözdüm :)

Yaklaşık 1 yıldır yapıyorum 195 boyundayım 90 kiloyum tüm kas guruplarım gelişti fakat bitek gögüslerim gelişmedi 2 - 3 aydır gögüs antremanlarına dikkat ediyorum hareketleri doğru yapmaya çalışıyorum doğruda yapıyorum fakat bir türlü göğsüm antreman sonrası ağrımıyo sadece hafif bi pump geliyo oda cabucak geçiyor gelişimde olmuyor yardımcı olabilirmisiniz
önceden yorma methodu var onu yap göğüzten önce arka kol çalış 3 hareket sonra benche fln gir böylece sadece göğsün çalışır salonda çoğu arkadaşım bana sorar 3 tanesinini göğsü yoktu 2 sinin göğsü çıktı diğeri laflarımı dikkate alsa onunda çıkardı yd normal çalışıcan flyda ağır basıcan bide şu var önce fly yap sonra press yap o da mı olmadı 10x10 yapıcan bench ve fly yapıcan 10x10 sana 3tane öneri program hepsini 1 ay ay yap 10x10 çok ağırdır 1 hafta göğsümü sıkamamıştım

önceden yorma methodu var onu yap göğüzten önce arka kol çalış 3 hareket sonra benche fln gir böylece sadece göğsün çalışır salonda çoğu arkadaşım bana sorar 3 tanesinini göğsü yoktu 2 sinin göğsü çıktı diğeri laflarımı dikkate alsa onunda çıkardı yd normal çalışıcan flyda ağır basıcan bide şu var önce fly yap sonra press yap o da mı olmadı 10x10 yapıcan bench ve fly yapıcan 10x10 sana 3tane öneri program hepsini 1 ay ay yap 10x10 çok ağırdır 1 hafta göğsümü sıkamamıştım
önerebileceğin bi program var mı

Postürün bozuksa (Ki benim postürüm de bozuk) istersen 145968568 set göğüs gir kasa gelişmesi için tam direnç veremezsin 5 gr kas ekliyeceğim diye postürünü bozma 3-5 ay ego tatmin etme git bi sırt çalış bi arka omuz çalış göğüsünü esnet sonra gel abi 4-5 ay çalış göğüse tam direnç ver sonra gel gelişmezse @jan olde ve bana istediğini de.
( @jan olde bana çok yardımcı oldu adam gibi adam :D <3 )
Mantık şu hocam : (Aynı adam)
Postürü bozuk olan adam atıyorum 4 set bench girsin 50 kg da kasa verdiği direnç %50 veya daha az dır
Postürü düzgün olan adam 4 set bench girsin 50 kg da kasa verdiği direnç %80 %90 % 100 yani seçim yine senin :D
Son olarak göğüs kasını geliştirsen bile o postür bozuk olduğu sürece t shirti geremeyeceksin bu da göğüsünü öne çıkarmayacak.

Postürün bozuksa (Ki benim postürüm de bozuk) istersen 145968568 set göğüs gir kasa gelişmesi için tam direnç veremezsin 5 gr kas ekliyeceğim diye postürünü bozma 3-5 ay ego tatmin etme git bi sırt çalış bi arka omuz çalış göğüsünü esnet sonra gel abi 4-5 ay çalış göğüse tam direnç ver sonra gel gelişmezse @jan olde ve bana istediğini de.
( @jan olde bana çok yardımcı oldu adam gibi adam :D <3 )
Mantık şu hocam : (Aynı adam)
Postürü bozuk olan adam atıyorum 4 set bench girsin 50 kg da kasa verdiği direnç %50 veya daha az dır
Postürü düzgün olan adam 4 set bench girsin 50 kg da kasa verdiği direnç %80 %90 % 100 yani seçim yine senin :D
Son olarak göğüs kasını geliştirsen bile o postür bozuk olduğu sürece t shirti geremeyeceksin bu da göğüsünü öne çıkarmayacak.
3 4 ayda postür yerine oturur mu bide hic mi gögüs çalısmıyim 3 4 ay boyunca bide haftada kaç kez sırt omuz çalışıyim

3 4 ayda postür yerine oturur mu bide hic mi gögüs çalısmıyim 3 4 ay boyunca bide haftada kaç kez sırt omuz çalışıyim
Dostum kifozunun ne derece olduğunu bilmiyorum ilk once bi ortopedi bopumune git bi rontgen çektir sonra hallederiz.
Benim 52 derece kifozum var haftada 3 gün sırt ve arka omuz çalışıyorum.Son olarak gogus çalışman seni geriye çekecektir bnce duzeltne kadar gogus çalışma.

Göğüs çalışmayı asla bırakma. Bunun yerine dumbbell press veya makinede chest press yap. Postürünü düzelttikten sonra bench presse dönersin.
Omuzları geri alamadıktan sonra ister makinede yap ister dambılla yap ister barla yap farketmez.ne alaka barla makine dambıl,sorun postür.sorun arka grup kaslarının ön grup kaslarına göre zayıf ve dolayısıyla esnemişken ön grup kaslarının kısa olması ve ön grubu çalışmaya devam edince daha da kısalması.dambıl ne alaka makine ne alaka bar ne alaka ahahah

Back
Yukarı