Göğüsleri geliştirmek için ayrı güne almak

Merhaba;
Benim sıkıntım şudur ki, 8 aydır göğüs kaslarım en düzenli çalıştığım bölgem ama ona rağmen Sırtım-omuzum-bacak gibi kas grupları 3.5-4 aydır düzenli çalışmama rağmen göğüsümden daha geliştiler gibi geliyor gözüme. Göğüsümün sağ ve sol yanlarında hafif içeri doğru göçükler var böyle gamze gibi birşey(Halteri Serçe parmağımın yanındaki parmak ile çizgilerini kavrıyordum şimdi işarete genişlettim sanırsam ondan..) Sorum şudur ki 1. Günde Göğüs-Önkol yapıyodum bunun yerine 1. gün sadece göğüsü yapıp çıksam diğer bölgeleri başka günlerde halletsem daha faydası olur mu?
Yaşım 16, Kilom 69, Boyum 1.80, Yağ Oranım %11
8-8.5 aydır supplementli Bb yapmaktayım. Şuan elimde Weider Overload, MP Re-Con ve Cell-Mass var.
Not: Benim asıl sıkıntım Omuz-bacak-kol gibi kas gruplarını çalışırken o kas grubunun yorulduğunu ve artık yeter dediğini hissedebiliyorum(özellikle omuzda). Sabah uyandığımdada o kas grubu çok güzel ağrımakta. Ama bu ağrı Göğüsde çalışırken çok az ve sabah uyandığımdada oluşan ağrı çok az..

Son düzenleme:
Bench press 4x12-10-8-8
Dumbell Bench Press 3x12-10-8
Inclide Dumbell Bench Press 3x12-10-8
Dips(20kg ek kilo) 3xmax
Inclide Cable Fly 3x10
Cable Fly 3x10
Low Cable Fly 3x10
Chest Machine 3xmax

Not: Göğüs beni tatmin etmiyor diye hareket fazlalığı olmaya başladı normalde omuzda-sırtta falan 5 hareket var Ama göğüsteki gelişimi yeterli bulmayınca(daha doğrusu istediğim çok abartı bir göğüs) ayrı güne atmaya karar verdim tek ona özel bir güne ve bunlar anca yordu bu gün

26 set göğüs ha vay be bunu bi 12 sete düşür bakalım sonra baya yüklen powerlift ci gibi sonra farkı görürüsün...

26 set göğüs ha vay be bunu bi 12 sete düşür bakalım sonra baya yüklen powerlift ci gibi sonra farkı görürüsün...

Bilmiyorum hani Haltere takıyorum ağırlığı dumbellde çok ağır alıyorum ona rağmen çalışınca göğüslerim yoruluyo ağrıyo ama hafif böyle dumbelli veya halteri elimden bırakınca böyle 30 saniye içinde acısı 0 lanıyo adeta ondan tatmin etsin diye bu kadar fazla yapıyorum ama nafile Hele 12'ye düşürsem herhalde hiçbir şey hissetmem...

Çok fazla hareket var.
Bench press
Dumbble fly
İncline bench press
Dips
Tekrarı düşür ağırlık artır.
Başarılar.

Okadar hareketı hakkıyla yapman senin tecrübene göre
İmkansıza yakın
Anlaşıldığı üzere yapamamışsında
Bence 1pres+1açma bile
Şu aşamada işini görür
Yanlış bişeyler olduğunun farkına varmışsın
Yanlışa devam etme

Okadar hareketı hakkıyla yapman senin tecrübene göre
İmkansıza yakın
Anlaşıldığı üzere yapamamışsında
Bence 1pres+1açma bile
Şu aşamada işini görür
Yanlış bişeyler olduğunun farkına varmışsın
Yanlışa devam etme

Dogrusu butun spor salonu beni izler gogus gunumde hem oldukca agir girerim hemde cok hareketim olmasina ragmen hareketler tam nizami hepsi tatillerde gunde 2 sefer geliyodum spora ya goguslerim buyuk aslinda yanlis anlasilmasin ama istedigim gibi bi kocamanliklari yok 36-36 kg dumbell bench presse girebiliyorum kilom 69 yasim 16 bunlara gore iyi yani hem tam nizami ve desteksiz

Dogrusu butun spor salonu beni izler gogus gunumde hem oldukca agir girerim hemde cok hareketim olmasina ragmen hareketler tam nizami hepsi tatillerde gunde 2 sefer geliyodum spora ya goguslerim buyuk aslinda yanlis anlasilmasin ama istedigim gibi bi kocamanliklari yok 36-36 kg dumbell bench presse girebiliyorum kilom 69 yasim 16 bunlara gore iyi yani hem tam nizami ve desteksiz

36 kg dumbell var mi salonda ,meraktan soruyorum. genelde 20-22,5-25,27,5-30.... diye gidiyorda.69 kilo isen ve bu agirligi nizami sekilde calisabiliyorsan, zaten gogsun yeterince gelismis demektir bana gore.

Merhaba;
Benim sıkıntım şudur ki, 8 aydır göğüs kaslarım en düzenli çalıştığım bölgem ama ona rağmen Sırtım-omuzum-bacak gibi kas grupları 3.5-4 aydır düzenli çalışmama rağmen göğüsümden daha geliştiler gibi geliyor gözüme. Göğüsümün sağ ve sol yanlarında hafif içeri doğru göçükler var böyle gamze gibi birşey(Halteri Serçe parmağımın yanındaki parmak ile çizgilerini kavrıyordum şimdi işarete genişlettim sanırsam ondan..) Sorum şudur ki 1. Günde Göğüs-Önkol yapıyodum bunun yerine 1. gün sadece göğüsü yapıp çıksam diğer bölgeleri başka günlerde halletsem daha faydası olur mu?
Yaşım 16, Kilom 69, Boyum 1.80, Yağ Oranım %11
8-8.5 aydır supplementli Bb yapmaktayım. Şuan elimde Weider Overload, MP Re-Con ve Cell-Mass var.
Not: Benim asıl sıkıntım Omuz-bacak-kol gibi kas gruplarını çalışırken o kas grubunun yorulduğunu ve artık yeter dediğini hissedebiliyorum(özellikle omuzda). Sabah uyandığımdada o kas grubu çok güzel ağrımakta. Ama bu ağrı Göğüsde çalışırken çok az ve sabah uyandığımdada oluşan ağrı çok az..

aynı sorun bende de var hele o notta yazdıgının aynısını yaşıyorum gögüs programımda sıkı ama gögüste bi türlü agrı sızı gelişme kaydedemedim

8 Hareket giriyorsun tabii ki gelişmez.

36 kg dumbell var mi salonda ,meraktan soruyorum. genelde 20-22,5-25,27,5-30.... diye gidiyorda.69 kilo isen ve bu agirligi nizami sekilde calisabiliyorsan, zaten gogsun yeterince gelismis demektir bana gore.

Bizde 2 nin katları şeklinde 50 ye kadar gidiyo 2-4-6-8-10 falan diye ya aslında zaten göğüslerim giydiğim gömlekte ve t-shirtte belli oluyo onda sıkıntım yok ama böyle bir omuz çalıştığım günün sabahı o kas grubu ağrıyor örneğin ama göğüs ağrımıyor. Halterde 25 sağa 25 sola takarak çalışıyorum dumbellde 32 1. set 34 2.set 36 3.set diye gidiyorum 36 da arkama birini alıyorum Ama böyle hani göğüslerimde enine bir genişleme yok yani enine doğru estetik görüntüsü olur ya o yok, sadece boyuna büyüyorlar. Sol göğüsümün solunda, sağ göğüsümün sağı(koltuk altı bölümlerinin hemen yanları)nda böyle erik kadar boşluk var acaba bu neden?

Son düzenleme:
Back
Yukarı