Göğüsler hariç gelişim

Arkadaşlar göğüsler hariç diğer gelişimler yeterli gibi 5.ayıma girdim 4 aydır göğüsü makinada giriyordum. Makinadan dolayı mı bilmiyorum pek gelişim alamadım. kilo 67.5 boy 1.77.

Acaba protein mi yetersiz alıyorum? Güzel bi bulk beslenme programı veya gelişmeyi sağlıcak bilgiler bilenler paylaşabilir mi..

Makinada 40-45 basıyorken geçenlerde barla 20 kg yi zor bastım göğsüm filan titredi. Hayır tamamen yanlış yapmışım bu zaman kadar ona üzülüyorum. Dumbellarla da 15 kg vs 2 tane dumbellı kaldırmak zor olmaz mı bilek için?

Kardeşim bence fazla kalmışsın makinada. Ben evdede çalıştığım için örneğin 2. ayda geçmiştim benche. En azından haftada 2 kere Bech pressi sadece barla yapsaydın harekete alışırdın ve tabiki dumbell fly , Dumbell press hareketlerinide azar azar alıştırsaydın iyi olurdu. Ama geçmiş boşver sana tavsiyem ilk önce dumbell hareketlerinden başlaman daha sonrasında(2-3 hafta kadar sonra)Bench press , ıncline bench presse geçmen.

bench press
dumbell fly
dumbell press

yeterlidir.gerçi ölçüleri falan yazsaydın daha iyi olurdu.bir de prograımını.

Şimdi arkadaşlar şöyle benchi tek makinada yapıyordum ilk 3 ay üst göğüs filan çalışmadım zaten.

Programım
makine bench press
dumbell fly
pullover şeklindeydi.

yaklaşık 1 aydır da üst göğüs var programımda. Dumbell fly yerine arada kelebekte yapıyorum.(polaris) Göğüs 1-1,5 ay önce 94tü 95. Baktım şekilleniyo ama şişmiyo makine değil de normal bench e geçtim fakat 20 bile zor çıktı :)

beşinci aylık birine göre göğüs için üç hareket çok az değil mi?

bench press - 12,10,8,6
incline bench press - 3x10
dumbell fly 3x10
pec deck (bunun yerine başka bir hareket de koyabilirsiniz fakat ben yararlı buluyorum)
ve son olarak alt göğüs için pullover ya da decline bench press. 3x10

Back
Yukarı