Göğüs sıkılaştırmak için şınav yararlı mıdır?

Merhaba arkadaşlar ben her aksam 3x10 şeklinde şınav çekiyorum. Göğüslerimde hafif sarkıklık var. Onları toparlamaya sıkılaştırmaya calısıyorum.Şınav bunun için yarar mı . Veya kaçar set halinde ne kadar yapmalıyım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Kilo:82
Boy:184

Arkadaşım şınavı omuz genişliğinde tam nizami bir şekilde yaparsan sıkılaştırma olur ancak 10 taneyi arttırabilirsen daha iyi olur ve ayrıca sanırım sende alt göğüsten daha çok bir sarkıntı var ve eğer öleyse kanepe sandalye gibi bişeyden yardım alarak eller yukarda olarak çekebilirsin şınavı.

Arkadaşım şınavı omuz genişliğinde tam nizami bir şekilde yaparsan sıkılaştırma olur ancak 10 taneyi arttırabilirsen daha iyi olur ve ayrıca sanırım sende alt göğüsten daha çok bir sarkıntı var ve eğer öleyse kanepe sandalye gibi bişeyden yardım alarak eller yukarda olarak çekebilirsin şınavı.

O türlü daha iyi bir sonucmu alırım ?

'Sıkılaştırmak' ifadesi ne kadar doğru bilmiyorum. 'Sıkılaştırmak' derken dolgun, hatları belirgin bir göğüs kastediyorsun sanırım.

Bunun için hacimli ve yağsız bir göğüs kası olmalı. Hacim için 3X10 hangi seviye olursa olsun pek yeterli gibi durmuyor. Daha çok başlangıç için olabilir. Yağsız bir kütle içinse diyete ve cardio ya özen gösterilmeli.

Seviyene göre (yeni başladığını tahmin ediyorum) yeni başlayanlar bölümünde kendine uygun örnek programlar bulabilirsin. Beslenme ve cardio için de forumda ayrıntılı bilgiler mevcut.

arkadaşım eğer dumbell setin yoksa dediğim türlü yapmanı tavsiye ederim ve ayrıca 3 setin sonunda kaslarını tam güçte kullanmış olman için bir sayı belirlemelisin mesela her seti 15 şınav çekerek ve arada 1dk dinlenerek yapabilirsen iyi ancak dediğim gibi sınırı senin belirlemen lazım ne kadar zorlandığını ben bilemem :)

Back
Yukarı