Göğüs programını haftanın 2 gününe bölme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oropax
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

oropax

Üye
Selam arkadaşlar,

Öncelikle durumumu özetlemek istiyorum. Son bir kaç yıldır yılın en az 4-5 ayı bu sporu yapıyor sonra işim gereği yine 3-4 ay ara vermek zorunda kalıyorum. Bu sene müsait durumdayım ve 4 aydır kesintisiz spora devam ediyorum.

Şu an 75 kiloyum ve ırsi bişey sanırım kolum (özellikle arka kolum) göğüsüme, omzuma göre orantısız bir şekilde büyüdü. Bu nedenle artık özellikle göğüs ve omuza daha fazla ağırlık vermek istiyorum.

Beslenme konusunda da Nitrotech ve Amino Beef almıştım performanslı çalışmaya başladığımda kullanırım diye. Dün başladım ikisine de.

Soruma geçiyorum şimdi. Haftanın iki gününe mesela göğüs programımı bölsem mesela (programı sallıyorum) ;

p.tesi : Benc , Yana açış , Pull over
perşembe : incline, decline, cable, dips

gibi yaparsam bana ne gibi artısı ya da eksisi olur?

Eğer tavsiye ederseniz faydası olur derseniz program örneği de yazabilirseniz sevinirim.

Cevabınız için teşekkürler Serdar Bey.
Aynı programı iki gün kullanınca tek programda çok hareket oluyor ve yorulup yeteri kadar ağır basamıyorum diye düşünüyorum. 2 farklı programın bir sakıncası var mı tecrübeli arkadaşlara sorup öğrenmek için konuyu açtım.

Göğüs için 2 günlük program tavsiye edebilir misiniz bana ilk gün şunlar ikinci gün şunlar diye?

Teşekkürler,
Bu şekilde çalışacağım. Alt göğüs için ekleme yapmaya gerek var mıdır bu programa?

Programının şiddeti ne derece bilmiyorum ama pazartesi olan antrenman zorlu geçiyorsa bence göğüs perşembeye kadar "büyük ihtimal" tamamen toparlanamaz aynı gün yapıp sonra dinlenmeye bırakman daha mantıklı geliyor bana.

Son düzenleme:
Programı böldüğüm için dinlenmesi daha kolay olmaz mı p.tesinden perşembeye kadar? Diğer türlü hem flat bench, hem üst göğüs, cable vs hareketleri aynı gün yapınca toparlanması haliyle daha uzun sürecek değil mi?

yanlış mı düşünüyorum sizce?

Back
Yukarı