Göğüs Kası Ve Bulk Definasyon İle İlgili Bir kaç soru

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan St4rong
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

St4rong

Üye
Arkadaşlar merhaba 1.5 aydır vg yapıyorum tam 30 gün kollarım bariz bir şekilde şişti ve 33 cmden 35 e çıktı göğüslerim taş gibi oldu anca görüntüde zerre bişey yok 1.83 boyunda 79 kilo başladım yemeğime çok dikkat ediyorum protein ağırlıklı okula bile götürüyorum yemeğimi 82 kilo oldum ben ne yapacağımı bilmiyorum yağ oranım %23 ciravı yemeğim iiyi yeyip devammı edeyim yoksa kardiyo yapıpı biraz yağlardan kurtulsam göğüs kasları mfelan dahamı belirgin olur (bu arada göğüs kaslarım antreman sırasında pump hissi yaşıyorum ama daha 1 grm yandığını hissetmedim nedeninin iblmiyorum ertesi gün ağrıda oluyor.)Göğüslerim gelişmiyor gibime geliyor sadece sertleşiyor gün geçtikce cevaplarınz için şimdiden teşekkrüler.

Göğüs olayında aynı durum bende de var.Göğüs olsun kanat olsun hiçbir zaman yandığını hissetmem.Ağırlığı çalışırken elimde,kolumda acı olur ama göğsümde acı olmaz.Sebebini bilmiyorum.Daha 1,5 aydır yapıyorsun bu sporu 1.5 ayda gözle görülür acayip gelişmeler beklemen yanlış olur zaten.İlk 1-2 ay ısınma ayıdır kaslar sporla yeni tanışır. 3. aydan itibaren gerçek gelişimleri görmeye başlayacaksın.Onun dışında,tekrar dediğim gibi daha 1.5 aydır spor yapıyorsun definasyon ve bulk dönemleriyle ilgilenmek gereksiz.Beslenmeni dikkatli yap,antremanının hakkını ver.Eat clean train dirty yani temiz ye pis çalış diye bir laf vardır bunu hayat felsefen yap.Yağ oranın düşecektir kasların gelişecektir o zaman ne demek istediğimi anlayacaksın. 1,5 ayda devasa bir adam olunsaydı herkes bu sporla ilgilenirdi zaten.Bu iş zor iştir cebi de yorar vücudu da.Sabır,irade ve güç ister.

Göğüs olayında aynı durum bende de var.Göğüs olsun kanat olsun hiçbir zaman yandığını hissetmem.Ağırlığı çalışırken elimde,kolumda acı olur ama göğsümde acı olmaz.Sebebini bilmiyorum.Daha 1,5 aydır yapıyorsun bu sporu 1.5 ayda gözle görülür acayip gelişmeler beklemen yanlış olur zaten.İlk 1-2 ay ısınma ayıdır kaslar sporla yeni tanışır. 3. aydan itibaren gerçek gelişimleri görmeye başlayacaksın.Onun dışında,tekrar dediğim gibi daha 1.5 aydır spor yapıyorsun definasyon ve bulk dönemleriyle ilgilenmek gereksiz.Beslenmeni dikkatli yap,antremanının hakkını ver.Eat clean train dirty yani temiz ye pis çalış diye bir laf vardır bunu hayat felsefen yap.Yağ oranın düşecektir kasların gelişecektir o zaman ne demek istediğimi anlayacaksın. 1,5 ayda devasa bir adam olunsaydı herkes bu sporla ilgilenirdi zaten.Bu iş zor iştir cebi de yorar vücudu da.Sabır,irade ve güç ister.
Yanıtın icin tesekkurler dedigin gibi suan bi sonuc bekledigimden deyil ama hani yanlis mi yapıyorum acaba açısından sordum bu is sabir işi bu yasam sekli sabirla ve azimle devam edicegim.

Yanıtın icin tesekkurler dedigin gibi suan bi sonuc bekledigimden deyil ama hani yanlis mi yapıyorum acaba açısından sordum bu is sabir işi bu yasam sekli sabirla ve azimle devam edicegim.
bu arada söylemeden geçmeyeyim,göğsümün yandığını hissetmem derken bir biceps gibi hissetmem.Göğsünü bir gram bile hissetmiyorsan hareketi yanlış yapıyor olabilirsin.Formuna çok dikkat et.Dersen hareketimin formu doğru,bir yanlışım yok o zaman sinir sisteminden dolayı göğüs hareketlerinde omuz kasların devreye giriyor olabilir.Yeni başlayan birkaç kişide de bu durumu biliyorum.Göğüs hareketlerinden önce omuz kaslarını esnetirsen göğsünü izole etmiş olursun bu da göğüs kaslarını çalıştırmanda avantaj olacaktır.İnternetten bu konu hakkında ve hareketlerin doğru yapılışları hakkında bilgi alabilirsin.

genetik olabilir.arkadaşımla beraber başladık spora ikimizinde spor geçmişi var.2 ay sonunda kaslarımın idman sonrası veya ertesi günü hiç ağrımamasına rağmen hayvan gibi geliştim fakat arkadaşım hergün oram ağrıyor buram ağrıyor demesine rağmen üst göğüs ve omuzları küçük.şuanda göğüs idmanı dışında boş birgün üst göğüse 8x8 yapıyor

Yağ oranı yüzünden fark edemiyorsun yağ oranını %15 lere çek görürsün farkı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yağ oranı yüzünden fark edemiyorsun yağ oranını %15 lere çek görürsün farkı bunun icin diyeymu yapmaliyim yoksa yememe proteinli olarak devam edip. Hafyada 2 kez kardio falanmı yapmaliyim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[DOUBLEPOST=1489299593][/DOUBLEPOST]
bu arada söylemeden geçmeyeyim,göğsümün yandığını hissetmem derken bir biceps gibi hissetmem.Göğsünü bir gram bile hissetmiyorsan hareketi yanlış yapıyor olabilirsin.Formuna çok dikkat et.Dersen hareketimin formu doğru,bir yanlışım yok o zaman sinir sisteminden dolayı göğüs hareketlerinde omuz kasların devreye giriyor olabilir.Yeni başlayan birkaç kişide de bu durumu biliyorum.Göğüs hareketlerinden önce omuz kaslarını esnetirsen göğsünü izole etmiş olursun bu da göğüs kaslarını çalıştırmanda avantaj olacaktır.İnternetten bu konu hakkında ve hareketlerin doğru yapılışları hakkında bilgi alabilirsin.
Aynwn dedegin sorun formda sıkıntı yok cunku hocama gosteriyorum dogrumu siye omuzlarim ağrıyor suan aydinlattin beni agirsaglamin esnetme videosunu. Izleyip hemen deniyecegim tesekkurler.

Back
Yukarı