Göğüs Kası İçin Ne Yapmalıyım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JuaNix
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

JuaNix

Üye
Arkadaşlar Merhaba,

Yaklaşık 6 aydır vücut geliştirme sporunu yapıyorum, göğüs kası dışında bütün kas gruplarımda gözle görülen gelişme oldu. Sadece göğüs kasını büyütemedim. Göğüs kası egzersizleri olarak ;

Bench Press 3x10
İncline Press 3x10
Dumbell Fly 3x10

yapıyorum. Antremandan sonra göğüs kaslarım ağrıyor ama gelişme yok.

Boy 1.65
Kilo 61
Yaş 16

Sizce ben mi hareketleri yanlış yapıyorum ?

05042012547.jpg

6 ay çalışma için 3 hareket az değil mi? Eğer haftada bir çalıştırıyorsan göğüsleri pullover+incline dumbell fly ekleyebilirsin.

Göğüs yavaş yavaş gelişir zaten. Gelişmiş gibi duruyor senin gelişmekten kastın ne bilemedim. 5 ana hareketten biri olan dips i de programına ekle

Arkadaşlar dips arkakol kaslarını çalıştırmıyor mu ?

Gelişmekten kastım büyümemesi, yani şişmiyor göğüs.

Karın bölgesi ile göğüsü ayıran çizgi yok dümdüz gibi sanki göğüs yokmuş gibi. Bunu sağlayan hareket dips diye biliyorum. Ama dips çok zor bir harekettir şahsen ben dips yapamıyorum.. Arkakolum yanıyo sadece :)

Arkadaşlar Merhaba,

Yaklaşık 6 aydır vücut geliştirme sporunu yapıyorum, göğüs kası dışında bütün kas gruplarımda gözle görülen gelişme oldu. Sadece göğüs kasını büyütemedim. Göğüs kası egzersizleri olarak ;

Bench Press 3x10
İncline Press 3x10
Dumbell Fly 3x10

yapıyorum. Antremandan sonra göğüs kaslarım ağrıyor ama gelişme yok.

Boy 1.65
Kilo 61
Yaş 16

Sizce ben mi hareketleri yanlış yapıyorum ?

05042012547.jpg

Hareketleri yanlış yapma yapmama olayını hocana sorarsın.

Eğer başladığından beri hep aynı programı kullanıyosan bunun da gelişmemesinde çok büyük etkisi olabilir.

Eğer hareketleri doğru yapıyosan ve programınıda değiştirdiğin halde hala büyümüyosa bu senin bünyenle alakalıdır,göğüs kafesin küçüktür.

Bende de aynı sorun var göğüs kafesim küçük ve bu yüzden göğsüm çok küçük duruyor.Bu konuda uzman olanlar düzenli çalışmaya devam edersen anca 2-3 sene sonra tam istediğin şekli alır diyorlar.
Ayrıca düzenli olarak koşarsan(nefes nefese kalacak şekilde) bunun da faydası olabilirmiş.

Ama tabi sen daha yeni başlamışsın belli olmaz çalışmaya devam et belki 3-5 ay sonra göğsünde de farklılık görebilirsin.

yeni yeni olusmaya baslayan goguse pullover falan eklemenin manasi yok en fazla iki izole hareket yeter dips yapmana gerek yok dips ile sekillenecek bir gogus olusmamis daha hocanin sozunden cikmamani tavsiye ederim

yeni yeni olusmaya baslayan goguse pullover falan eklemenin manasi yok en fazla iki izole hareket yeter dips yapmana gerek yok dips ile sekillenecek bir gogus olusmamis daha hocanin sozunden cikmamani tavsiye ederim

Gittiğim bi kaç salonda da yeni başlayanlar pullover yapıyor yani pullover öneriyor hocalar. Bence 1aydan sonra pullover eklenmeli ben mi yanlış biliyorum? İlk defa duydum yeni başlayanlara pullover olmaz diye.

Ben hocama güveniyorum.

Dumbell Fly 3x10
Bench Press 3x10
İncline Press 3x10

hareketleri ile sizce kaç ay sonra gözle görülür büyüme olur?

Gittiğim bi kaç salonda da yeni başlayanlar pullover yapıyor yani pullover öneriyor hocalar. Bence 1aydan sonra pullover eklenmeli ben mi yanlış biliyorum? İlk defa duydum yeni başlayanlara pullover olmaz diye.

her hareketin belli bir prensibi belli bir mantığı vardır, sen yanlış biliyorsun, hareket yapmış olmak için hareket yapılmaz...

Ben hocama güveniyorum.

Dumbell Fly 3x10
Bench Press 3x10
İncline Press 3x10

hareketleri ile sizce kaç ay sonra gözle görülür büyüme olur?

böyle sorularda baydı a32 1 programı bir buçuk ay en fazla 2 ay yap sonra hocana söyle benim 1.5 ay oldu değiştirebilir miyiz programımı o zaten değiştirecektir
Herşey zamanla sabır sabır sabır .

6 ay 3 hareket ve sayıya bak bu kadar geliştigin mucize

sen 10 tane mi hareket giriyorsun?

müsabıklar bile dönem dönem 3 hareket giriyor, fikir sahibi olmadan konuşma...

Bence yaptığın hata 2 hareket daha ekle ve piramit yap.Kendi egzersizimi yazayım bak istersen.

Bench Press 3x12,10,8
İnline Press 3x12,10,8
Dumbell Press 3x12,10,8
Dumbell Fly 3x12,10,8
Dips Bunu o günkü duruma göre piramit yapabilrsem yaparım
Cable Crossover 3x12x10x8

Duruma göre son hareketi atlayabilirim. O günkü formuma bağlı sonuçta bundan sonra biceps antremanı var kendimi ayarlamam lazım.

Back
Yukarı