Göğüs,Karın Ve Kolda Yumuşaklık

Merhaba arkadaşlar. 1 yıla yakın süredir bu sporu yapmaktayım fakat son 3 aydır düzenli çalışıyorum eskiye oranla inanılmaz bir değişim oldu vücudumda beslenmeme çok dikkat ediyorum protein tozu kullanıyorum. Sorum şu sıkı idman yapmama rağmen özellikle karın bölgem hala istediğim sertlikte değil yağ değilde sanki su var alt karın ve oblique bölgesinde yumuşaklık ve içinde su dokusu varmış gibi hissediyorum her spora gittiğim gün mutlaka çalışıyorum birtürlü istediğim sertliğe ulaşmıyor :S İkinci sorum kol ve göğüs bölgesiyle ilgili haftada 1 bazen 2 gün göğüs antremanı çalışıyorum ama göğüslerim hala istediğim düzeyde değil hacimi arttı ama soğuk zamanda dokunduğumda istediğim sertlikte değil nasıl sertleşmesini sağlayabilirim? Aynı şekilde bicepslerin yan kısmında bir yumuşaklık var burayı nasıl sertleştirebilirim ? Uzun bir soru oldu cevap verecek arkadaşlara çok teşekkür ederim şimdiden yardıma ihtiyacım var moralimi çok bozuyor bu durum :S Boyum 171 cm Kilo 70 Vücudumda toplam 7 kilo yağ var resim de ekliyorum..

Eklentiler

• 11052011096.jpg
    11052011096.jpg
    52,6 KB · Görüntüleme: 660
İnsanın canını sıkıyor oranın yumuşak olması sinir ediyor beni yastık gibi yumuşak :S Adminlerimiz ve üstadlardan yardım bekliyorum bu konuda çok sıkıntılıyım ..

Yağ oranınız biraz yüksek.Tabi bunu yanlış anlamayın bu normal bir insan için gayet normal ve sağlıklı bir oran.Yüksek dememin nedeni sertleşmesini istediğiniz bölgelerdeki yumuşaklığın nedeninin bu olmasından kaynaklanıyor. Tavsiyem antrenmanlarınızda kardio çalışmalarına ağırlık verin çünkü karın,bel,göğüs,bacak içi,arka koldaki yağlanma ağırlık çalışmasıyla toparlanmaz.2-3 ay gibi bir süre ciddi bir kardio programı ve iyi bir beslenme ile tüm bu sıkıntılardan kurtulursunuz.Şimdiden kolay gelsin.

Yağ oranınız biraz yüksek.Tabi bunu yanlış anlamayın bu normal bir insan için gayet normal ve sağlıklı bir oran.Yüksek dememin nedeni sertleşmesini istediğiniz bölgelerdeki yumuşaklığın nedeninin bu olmasından kaynaklanıyor. Tavsiyem antrenmanlarınızda kardio çalışmalarına ağırlık verin çünkü karın,bel,göğüs,bacak içi,arka koldaki yağlanma ağırlık çalışmasıyla toparlanmaz.2-3 ay gibi bir süre ciddi bir kardio programı ve iyi bir beslenme ile tüm bu sıkıntılardan kurtulursunuz.Şimdiden kolay gelsin.
benim yağ oranım düşük olduğu halde abs lerde istedigim sertliğe ulaşamıyorum

pekı programınızı deıgsıyormusunuz yoksa hep aynı programımı uyguluyorsunuz ayrıca mekık cekerken agırlık aıle cekmeyı deneyın 1 senedır normal mekık cekıyorsanız artık kas coktan alısmıstır ve tepkı vermıyordur

Dediklerinizi uygulayacagım peki 2 tane şey sorucam size. Protein kullanıyorum şu anda bunu almayı kesmelimiyim ve ağırlık çalışması az da olsa uygulamalımıyım eğer cevap evetse kardiodan önce mi sonra mı? Son birşey daha karın çalışmalarını da kardio dan önce mi sonra mı yapmalıyım ?

Benzer bir dert bende de var. Ama gun gectikte karnimda, bicepslerde gucleniyor.
Tabi kendini kasmadan cok sert kasmalara sahip olmak sanirim uzun yillar alacaktir.
Yani zamanla alakali bir durum bence. Birde Arnold'un bir sozu var, "Eger sallaniyorsa, yagdir - If it jiggles, it's fat". Ozetle yag oraninin dusup, kasin guclenmesi lazim.

Benzer bir dert bende de var. Ama gun gectikte karnimda, bicepslerde gucleniyor.
Tabi kendini kasmadan cok sert kasmalara sahip olmak sanirim uzun yillar alacaktir.
Yani zamanla alakali bir durum bence. Birde Arnold'un bir sozu var, "Eger sallaniyorsa, yagdir - If it jiggles, it's fat". Ozetle yag oraninin dusup, kasin guclenmesi lazim.

Yaz gelmişken sıkı bir cardioyla bunu düzeltmek en mantıklısı olucak sanırım bu şekilde o karnıma dokununca çok moralim bozuluyor.Aslında hakkını vererek çalıştığıma inanıyorum ama olmuyor birtürlü :(

programını yazarmısın ayrıca programı degısıyormusun 1-2 aydan bır ?

yumuşaklığın nedeni yağ oranından kaynaklıdır tekrarları artırarak kaslarda sertliğe ulaşılabilir, en kolay şekilde kolda deneyebilirsin sonucu görürsünüz

resminize baktımda benim göğüslerim sizinkilerin 2 katı belki dahada fazladır. ama benimkide soğuk zamanda yumuşak. Arkadaşlar, elbetteki yumuşaklık yağdan da kaynaklanabilir ama kas nolmalde sert durmaz. ancak sıktığımız zaman sertliği hissederiz. bide antreman sırasında kaslara kan pompalandığı için kaslar şişer ve sertleşir. sanmayınki resimlerde gördüğünüz vücut geliştirme şampiyonlarının kasları hep sert. elinize imkan geçerse bi dokunun, yumuşak olduğunu göreceksiniz . bir de sıksınlar öyle dokunun hatta yumruk atın :)

programını yazarmısın ayrıca programı degısıyormusun 1-2 aydan bır ?

Salondaki hocam programı verdi bidaha elini sürmedi programım şöyle: Göğüs

Bench press
incline bench press
decline bench press
dumbbell fly

Biceps

Barbell Curl
Z-Bar Scot Sehba
Hummer Curl
ve ismini bilmiyorum ama çift dumbella yapılan bir hareket

Omuz
Smith Makinayla omuza indirme
Dumbbell Lateral Raises
Front Dumbbell Raises
ve arka omuz için bir hareket

Triceps
Lying-Triceps
Pushdown
Bench Dips
Standing One Arm Dumbbell Extensions

Bacak
Lying Leg Curl
Leg Extension
Standing Calf Raise(Bacak gününde yapıyorum calfı sadece tek hareket)

Kanat
Wide-Grip Front Lat Pulldown
One Arm Dumbbell Rowing
Close Grip Pulldown With V Bar Attachment
Barfiks

Program bu şekilde ama ben sıkıldım iyice bu programdan hocam vermiyordu başka program Muscle&Fitness dergisinde t-shirt ptogramı var onu uygulamaya basladım .

Midenin alt kısmımlarındaki o yumuşaklık sorunu bende de var, üst kısımlar fena değil ama , alt kısım bir yastık edasında :S :cryy
Sanırım ağırlık antremanının yanında cardio ve diet bu sorunu çözmemiz için olmazsa olmazımız ...
Tabi sen yapıyor musun cardio diye sorarsanız cevabım hayır olucak, bir dahaki yaza daha hacimli bir vücuta sahip olduktan sonra düşünoyrum diete girmeyi ve cardio ile çalışmalarımı devam ettirmeyi inşallah...bench_O

1 yıldır aynı programı yapıyorsan gelısme beklememelisin programındakı hareketler 1-2 aydan bir degıstırılmelı

Dediklerinizi uygulayacagım peki 2 tane şey sorucam size. Protein kullanıyorum şu anda bunu almayı kesmelimiyim ve ağırlık çalışması az da olsa uygulamalımıyım eğer cevap evetse kardiodan önce mi sonra mı? Son birşey daha karın çalışmalarını da kardio dan önce mi sonra mı yapmalıyım ?

Hayır protein alımını kesmeyin çünkü yoğun kardio çalışması sırasında bunu yapmak kasların erimesine neden olur.Yağdan uzak durmanız doğru bir yaklaşım olur.Temel olarak ağırlık çalışmalarına başlamadan önce mutlaka minimum (esneme hareketleri dışında) kardio yapın. Sizin özel durumunuzdan dolayı bunu biraz daha yoğun şekilde gerçekleştirebilirsiniz.Aynı şekilde ağırlık çalışmasından sonrada bir 10-15 dakika kardio çalışın.Son olarak karın çalışmalarını yemeğin üzerine yenen güzel bir tatlı gibi sona bırakın.Mutlaka iyi bir sonuç alırsınız.Kolay gelsin.

Hayır. Cardio'yu antremandan önce yoğun olarak yapmak çok büyük bir hatadır. Çünkü cardio hem enerjinizi alacaktır hem de kaslarınızın aktifliğini azaltacaktır. Ama yavaş bir hızla 10 dk ya da 5 dk ısınma ve kan pompalama amaçlı yapılan cardio antremanın olmazsa olmazıdır.

Cardio antremandan sonra yapılabilir, ama eğer cardiodan sonra protein ve amino asit yemezseniz kas kaybınız olur.

forumda kardıodan sonra agırlık calısın denıyor bunda kesın bır şey soylenemez en ıyısı kardıo ıle bodyı ayrı gunelrde calısmak ama buda zaman kaybı oluyor vaktı olmayan kişiler için

Back
Yukarı