Göğüs kafesi kemiği ağrısı

Arkadaşlar normalde dips yaptıktan sonra oluyordu fakat o dipsi bitirince geçiyordu. Dün one arm dumbell row yaparken biraz ağır bir ağrı girdi acı yani kemikte ama geçer sandım fakat geçmedi spora devam edemiyorum korkuyorum yardım lütfen

Ağrı kemiğinde değildir, muhtemelen göğüs kasını kaburga kemiklerine bağlayan tendonlar da zorlanma sonucu meydana gelmiştir. Bir müddet ara vermelisin, tendonlar kaslardan daha geç toparlanır.

Uzun zaman dips yapmadıktan sonra başıma gelip 2 hafta kadar sürmüştü. Yatağa yatıp kalkarken bile fena ağrıyordu namussuz. Kendi kendine geçer, bu arada göğüs için stretching egzersizleri işe yarayabilir. Birkaç günde de bitebilir daha uzun da sürebilir o yüzden bence de spora ara vermek iyi fikir. Veya sadece bacak ve kardiyo çalışırsın. Hareketleri kontrollü yapmak tekrar olmasını muhtemelen engeller. Dips falan yapacak olursan vücudunu aniden aşağı bırakma, yavaş ve kontrollü yap.

Teşekkürler arkadaşlar cevabımı aldım peki bacak ve omuz hareketlerinde sıkıntı yaratırmı bu ağrı one arm dumbell rowda olmuştu yani kanat

Teşekkürler arkadaşlar cevabımı aldım peki bacak ve omuz hareketlerinde sıkıntı yaratırmı bu ağrı one arm dumbell rowda olmuştu yani kanat
Press hareketlerinde sorun olabilir, yana veya arkaya açış daha tolere edilebilir belki. Biraz da ne kadar kötü olduğuna bağlı ama epey rahatsız ettiğine göre bence riske atma. Ha riske atıp da büyük bir sakatlık değil bu ama iyileşme süresi uzayabilir. Boşver, geçene kadar üst vücut çalışma gitsin. 1 hafta üst vücut çalışmadın diye bir şey olmaz. Yoksa ben bench press de yaptım o ağrıyla ama sanırım akıllıca bir iş değildi, şimdi olsa yapmam.

Back
Yukarı