göğüs için üst üste press zararlı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan okan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence üstü göğüs eksikse incline önce olmalı.....

ya arkadaslar haftada 1 gün göğüs az değilmi ?
benim programım şöyle

pazartesi

benc pres
incline press
decline press

perşembe

incline dumbel press
fly makine
dartutuş benc pres

bnu benm hocam verdi iyi gitti program aslında..

Ya hareketleri açsak biraz

bench press yatarak halter diyelim
dambıll fly yattığımız yerde kolları çok yana açarak mıydı yoksa az mı
inchline bench üst göğüs için yüksekte bench press ol malı
inchline dambıll fly bu makinada kelebek mi
pull over dada sanki triceps çalışıyo gibi

Ya hareketleri açsak biraz

bench press yatarak halter diyelim
dambıll fly yattığımız yerde kolları çok yana açarak mıydı yoksa az mı
inchline bench üst göğüs için yüksekte bench press ol malı
inchline dambıll fly bu makinada kelebek mi
pull over dada sanki triceps çalışıyo gibi

Hareketler ile ilgili açıklamaları form içerisinde bir çok yerde bulabilirsiniz. Aşağıdaki link size yardımcı olacaktır.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/v-cut-geli-tirme-egzersiz-f28.html

ACılen yardım edın.. kafayı yıyecem herkez farklı bırsey dıyor..ben 8 aydır spor yapıyorum kol38 ggus 109 omuz 130 ancak bana ılk hocam hep 12 10 8 6 programı gogus ıcın. ınternet sıtelerınde
3-4 set 10 12tekrar dıyor bu nedemek oluyor

3*8 yada 3*10 yazıldıgında kılolar sabıtmı kalmalı artırılmalı mı amacım ust gogusu cıkarmak ve kolları ırı yapmak bana hep defınasyon programı verdıler .. bana hem defınasyon hemde kas kutlesını artıracak program lazım lutfen yonetıcılerım yardımcı olun bana .. bana bır program yazın tum vucud ıcın....hem defınasyın hemde kas kutlesı kazanmak ıcın msn adresı varsa ozelden yazın msnden de konusalım yoksa kafayı yıyecem.. boyum 178 kılom 79 sısman deılım oldukca fıtım ama program yok elımde..

alt göğüs yokmu demişsin ama aslanlar gibi pullover var programda daha ne istiyorsun.üst üste göğüs press yapmıyorsun açış hareketleri var aralarda(fly).göğüsten sonra biceps çalışabilirsin ama bir süre sonra kollarım niye küçük kaldı diye bir soru daha sorarsın .

demek pull over cok iyi biralt gogous egzersizi diyorsun. bence pull over esneme egzersizinden baska bişi deildir gogus kadar arka kol ve kanatlarada vurur. yani komple bir harekettir. okan arkadasıma tavsiyem inc bench press - bench press - d. fly. haftanın diğer gunuyse decline bench press - inc bench dumbell press - cable cross. uygun olabilir. ve peşinede biceps ve hatta tricepste girilebilir. gogus ve kol calışması bence mantıklıdır. çoğu kişi gogus-triceps , sırt - biceps gibi programlar uygular ki _goguste triceps ; sırttada bicepsler ısınırlar) haftanın diğer gunleri bu bolgeler dinlene bilsin diye. yani gogus - biceps calısmasının hemen ertesi gunu sırt triceps girenler yanlış yaparlar bence araya bir bos gun koyulmalıdır.ç zaten calısılmıs bir bicepsi dinlendirmeden ertesi gunu surt girince o biceps birdaha calısır ki bence buda yanlıstır. ama gogus-tricepsin hemen ertesi gunu sırt-biceps gibi bişey uygundur. birbirlerini fazla bağlamazlar. naçizane tavsiyem ;)

Back
Yukarı