göğüs için üst üste press zararlı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan okan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

okan

Üye
merhabalar
boyum 180 kilom 70 yaklaşık 5 aydır çalışıyorum.
göğüs programım :

bench press
incline press
decline press(dumbell ile)
pull over
butterfly

sizce bu programdan werim alabilirmiyim 3 tane press girmemin göğüs kaslarıma zararı olur mu??

5 aylık çalışmana göre sana ağır gelebilir...ayrıca göğüs idmanlarında pull-over son egzersizdir.kelebekle kombine etmek pek tavsiye edilmez.2sinden birini şeç bence...kelebekten önce göğüs için dips yapabilirsin.çoğu sporcu göğüs dips i ile triceps dipsi karıştırır.
ikiside aynı paralel barda yapılır fakat göğüs için olanı biraz daha meyimli yapılır...bench-incline press sonra bench yana açış + dips+kelebek diye gidebilirsin...ve yeteri tecrüben varsa (tabii görüntünü bilemiyoruz ama) süperset ile de adale gelişimini artırabilirisn...

evet zararli,hatta bunu flexor hocam bir cok yerde belirtti, ard arda press zararlıdır..
bir basma birde acma girilmelidir...press----fly...
örnek;

bench press
dumbell fly....gibi

FARZEDELİM Kİ ADAMIN ÜST GÖĞÜSÜ ZAYIF. BU DURUMDA NE YAPACAK?? O DURUMDA İCABINDA 3 SET BENCH GİRİP SONRAKİ 3 SETİ DE MECBUREN ÜST PRESS GİRECEK.. DEĞİL Mİ?? SONRA FLY...

gögüse tek gün ayırmalısın
1.bench press
2.dambıll fly
3.ıchline bench press
4.ınchline dambıl fly
5.pull over

bu aynı zamanda benim gögüs programımdır ;)

fırat 26 dedi:
1.bench press
2.dambıll fly
3.ıchline bench press
4.ınchline dambıl fly
5.pull over

peki burda alt göğüs yok onu nası çalışıyorsun be göğüsden sonr aaynı gün biceps de çalışıyorum
üst üste press yapmak zararlıysa araya ne koymamgerekiyo

okan dedi:
fırat 26 dedi:
1.bench press
2.dambıll fly
3.ıchline bench press
4.ınchline dambıl fly
5.pull over

peki burda alt göğüs yok onu nası çalışıyorsun be göğüsden sonr aaynı gün biceps de çalışıyorum
alt göğüs yokmu demişsin ama aslanlar gibi pullover var programda daha ne istiyorsun.üst üste göğüs press yapmıyorsun açış hareketleri var aralarda(fly).göğüsten sonra biceps çalışabilirsin ama bir süre sonra kollarım niye küçük kaldı diye bir soru daha sorarsın .

fırat 26 dedi:
1.bench press
2.dambıll fly
3.ıchline bench press
4.ınchline dambıl fly
5.pull over

kim dedi:
okan dedi:
fırat 26 dedi:
1.bench press
2.dambıll fly
3.ıchline bench press
4.ınchline dambıl fly
5.pull over

alt göğüs yokmu demişsin ama aslanlar gibi pullover var programda daha ne istiyorsun.üst üste göğüs press yapmıyorsun açış hareketleri var aralarda(fly).göğüsten sonra biceps çalışabilirsin ama bir süre sonra kollarım niye küçük kaldı diye bir soru daha sorarsın .

gerekenleri demişsiniz

fırat proğramın iyiymiş

okan dedi:
fırat 26 dedi:
1.bench press
2.dambıll fly
3.ıchline bench press
4.ınchline dambıl fly
5.pull over

okan öncelikle BE kelimesini yanlıslıkla koydugunu ümit ediyorum.bak eger bu programı yapacaksan sadece gögüs yapacaksın..bicepsi ve tricepsi aynı gün yapıcan.bu programı bana esjimde hocam yapdı abisi ingilterede yarısmalara katılan birisi.saglam program keyfin bilir istersen uygulama dostum ben sana yardımım bu kadar olabilir ancak.iyi calısmalar . ;)

peki benim gibi yeni başlayanlar için genel bir program yazmanız mümkünmüdür arkadaşlar bir türlü düzgün bir program yapamadım kendime

İyi çalışmalar dilerim. Daha çok üst göğüs ağırlıklı bir program nasıl olmalıdır sizce???

Bench Press 3*8
Dumbell Fly 3*10
İncline Press 3*8
Pullover 3*12 Olur mu acaba hocam?? Ne önerirsiniz??

kim dedi:
okan dedi:
fırat 26 dedi:
1.bench press
2.dambıll fly
3.ıchline bench press
4.ınchline dambıl fly
5.pull over

Benim anlamadığım bi olay var göğüsten sonra biceps çalışmak zararlımıdır hocam????
kolların küçülür falan demişsinde ben göğüsten sonra biceps çalışıyorum bunun zararları ve yararları nedir????
ayrıca nasıl ve neyle biceps çalışmak lazım yani tricepsle beraber mi?

hayır benim bildigim gögüsten sonra yapilacak en uygun yer bicepstir...
nedeni ise gögüs calisirken,biceps brachi de isinmaya kendini idmana hazirlamaya baslar...
örnek;dumbell fly v.s. gibi hareketler yapılırken bicepsler de hazırlanır.ısınır..
kolay gelsin
basarilar...

bilgen dedi:
İyi çalışmalar dilerim. Daha çok üst göğüs ağırlıklı bir program nasıl olmalıdır sizce???

Bench Press 3*8
Dumbell Fly 3*10
İncline Press 3*8

haddim olmayarak,kendi programımdı..
bench press 5*8
dum.fly 4*12
incline press 4*10
pullover 2*12

bilgen dedi:

Bench Press 3*8
Dumbell Fly 3*10
İncline Press 3*8

Bilgen

Incline Press 4x8
Incline dumble fly 4x8
Bench Press 4x8
Pullover 3x12

bunu dene üst gogusün daha etkin calısmasını istiosan

Göğüs prgramı

Elbette bu hareketler çok fazla.Tabi gelişim olarak düşünürsen fazla.Ama bilinmesi gereken bir nokta senin kendinin buna yanıt bulman gerekiyor.nasıl dersen.PECTORALLERİN gelişimi sana yeterli gelmiyor yada gelişimi yavaş oluyorsa hareketlerinin fazla olduğuna ve beslenmenin yetersiz olduğuna işarettir.Yada kendine uygun programı bulman gerektiği anlamına gelir.

Pump Forever dedi:
bilgen dedi:

Bench Press 3*8
Dumbell Fly 3*10
İncline Press 3*8

Bilgen

Incline Press 4x8
Incline dumble fly 4x8
Bench Press 4x8
Pullover 3x12

bunu dene üst gogusün daha etkin calısmasını istiosan

Pump Forever a tamamen katılıyorum proğramı çok iyi yorumlamış

Teşekkür ederim hocam. Bu programı uygulayacağım. Ne kadar süre ile bu programı uygulamalıyım?? yani 2 ay veya 3 ay. Daha sonra değiştirmek amacıyla. Teşekkürler...

Back
Yukarı