Göğüs hareketleri.

Araştırdım öncelikle fakat b0ulamadım. sorunum şudur;

göğüs programım ; bench press-incline bench press-dumbell fly-pullover şeklinde.

cabble crossover hocaya sordum artık yapayım mı? dumbell fly la aynı etkiyimi sağlar diye. Bana sadece şekil için dedi bavşka bişey demedi. Sinir oldum. Cabble crossover ne işe yarıyor? Göğüs programım nasıl? Göğüs gelişimim iyi fakat yanlardaki göğüs çizgilerinin daha keskin olması için ne yapmalıyım? Ayrıca göğüs aralarım biraz boş gibi dumbellla mesala üst göğüs çalıstım hiç reaksiyon alamadım ağrı bile olmadı.

Alt göğüs değil çizgi şeysi. Yan dan durduğumuzda koltuk altımızın altındaki göğüs bölgeisnde çizgi oluyor ya ondan bahsettim. Ama asıl soru

cabble crossover ne işe yarıyor? yapmam gerekir mi? şekil diyerek yolladı beni. hiç birşey anlamadım :)

gögüsü kesmek icin öncelikle kesilecek kadar gögüs kütlesine sahip olman gerekir bu seviyeede degilsen ve bu seviyeye geldikten sonra paralel bar dips ve barbell pullover gibi hareketleri yaparak kesme islemini gerceklestirebilirisn cable cross sıkıstırma hareketidir

images

Dediğiniz kas Serratus anterior kası galiba kasa etki eden hareketler pullover ve incline barbell press...

Peki ya cabble cross? Kelebek veya dumbell fly sıkıştrma hareketi değil mi? Bende ona dumbell fly ile cabble cross aynı değil mi diye sorudm. sadece şekil için. Cabble cross programıma eklemeli miyim? Veya eklersem neyi çıkarmalıyım?

Bence cabble cross la dumble fly aynı :) eğer cabble crossu ekliceksen dumble fly ı çıkar. fakat ikisininde butterfly den etkili olduğu kesin bence :)

Bence cabble cross la dumble fly aynı :) eğer cabble crossu ekliceksen dumble fly ı çıkar. fakat ikisininde butterfly den etkili olduğu kesin bence :)

Cable cross over ile decline dumb fly ayni. Alt gogus icin izole harekettir.

Evet bende öyle dedim arkadaş hangisini çıkarsam diyorda .

Soyle aciklayayim dumbell flys dendiginde genelde (belirtilmemis ise) flat dumbell flys kastedilir. Flat-incline-decline dmbl flys farkli hareketlerdir.

Yukarida disivelet guzel aciklamis.

Bench press-dumbell flyes-incline bensh press-incline flys seklinde bir program izleyebilirsiniz. Yada dumbell fly yerine butterfly konulabilir.

Dumbell fly dan kastım normal düz sehba. Flat oluyor. Flat dumbell fly çıkarıp cabble cross mu ekleyeyim ? veya bench-inch. bench-dumbell fly- + incline fly mi ekleyeyim pullover yerine?

Dumbell fly dan kastım normal düz sehba. Flat oluyor. Flat dumbell fly çıkarıp cabble cross mu ekleyeyim ? veya bench-inch. bench-dumbell fly- + incline fly mi ekleyeyim pullover yerine?

Ben sizin ne demek istediginizi gayet iyi anladim.

10. mesaji daha dikkatli okursaniz siz de beni anlayacaksiniz :)

Simdilik birakin cable crossover i lazim degil

Öncelikle teşekkür ederim ilginize, sizin dediğinizde hem flat dumbell fly hem incline dumbell fly var. ( incline dumbell sanırım o dediğim yan kısımlar için üst göğüsün orası , yanılıyor muyum?

Evet. 2 gogus, 2 ust gogus hareketi var temel hareketler.4 hafta bu sekilde devam edin sonra degistirisiniz

Illa da alt gogusu de calistiracam diyarsaniz fly lardan birini cikarip dips ekleyebilirsiniz.

albatros46 ve Predatel teşekkür ederim alakanız için. Kesme hareketi olarak pullover ı çıkarmam eksiklik yaratır mı?

Ayrıca definasyona giricem 1 ay içinde, bu programı uygularsam sorun olur mu? 6. ayımdayım

albatros46 ve Predatel teşekkür ederim alakanız için. Kesme hareketi olarak pullover ı çıkarmam eksiklik yaratır mı?

Ayrıca definasyona giricem 1 ay içinde, bu programı uygularsam sorun olur mu? 6. ayımdayım

Ben sizi daha yeni sanmistim oyuzden crossover gereksiza dedim :) madem definisyon yapacaksiniz dropset ve super setler den de yararlanabilirisniz.

Yok yeni değilim :) Şimdi iyice kafam karıştı daha hacimdeyim hala istediğim kadar göğüste hacim alamadım o yüzden. Definasyona belki girmeyedebilirim. Göğüs programım şimdi ne olmalı. Devrelerim yandı :)

Yenimi sanmıştın ? Adam yeni zaten daha 6 ay olmuş :)
Definisyonu falan boşver, önce define edilecek bir kütle oluşturmaya bak, gerisi gelir.

Evet o da doğru tabi daha yeniyiz :) E sonuç olarak bench- incline bench- dumbell fly- pullover şeklindeki göğüs programıma cabble crossover ekliyimmi? pulloverla da kesme oluyor fakat sanırım cabble alt göğüse vuruyormuş kesme ve toparlanma daha güzel olmaz mı?

Back
Yukarı