Göğüs hareketleri sorunum.

Selamlar 2,5 aydır vücut geliştirme ile düzenli olarak uğraşıyorum.Fakat göğüs çalışma sistemim ile ilgili sorunum var.Bildiğim ve gördüğüm kadarı ile göğüs çalışırken ve çalıştıktan hemen sonra göğüslerde geri reaksiyon olarak bir şişme oluyor.Bir türlü bu şişmeyi elde edemedim.Girebildiğimden ağır da girsem çok hafif bir ağrı oluyor,o da kısa sürede geçiyor.Göğüs programımı değiştirmeyi düşünüyorum.Programım aşağıda,hareketlerin sıra sisteminde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.Hareketleride azaltmak istiyorum.

Bench Press 4x10
Dumbell Bench Press 3x8
Incline barbell bench press3x8
Yana Açış 3x8 (Yana açış yerine butterfly yapsam olmazmı ?)
Pull Over 3x8

Teşekkürler,kafam biraz karışık. :confused::confused:

Girebildiğinizden ağır girerseniz hareketi doğru yapamazsınız. Doğru yapamazsanız etkiyi göğüslerden uzaklaştırırsınız.

2.5 aylık tecrübesi olan bir sporcu ağırlığın miktarından ziyade egzersizi doğru yapmaya odaklanmalıdır.

Bir de göğüs de hacim yoksa (zayıfsa) şişmesi yani kanla dolması o oranda az olacaktır. Kişi eğer zayıfsa antrenman sırasındaki şişme de az olur. Önemli olan çalışması istenilen bölgenin en uygun ağırlıkla nizami bir şekilde hareketi uygulayarak baskıya maruz bırakılmasıdır.

Temelinizi, vücut yapnızı bilmediğim için kesin ve emin konuşamam ama sadece 2.5 aylık deneyimden yola çıkarak 3 tane press egzersizi fazla gibi görünüyor. Forumda sizin seviyeniz için örnek programlar mevcut. Arama yapıp, bilgi edinebilirsiniz.

3 tane press hareketi bana da fazla geldi.

Bench Press/Dumbell Fly/Incline Dumbbell Press/Pullover sırası daha güzel olur. 2.5 aylık geçmişi olan biri için 3 press hareketinin sonunda güç kaybı çok fazla olur.

Back
Yukarı