En sağlıklısı haşlamadır, aynı zamanda en iğrencidir. Bir tarif vereyim madem, canavar gibidir. Eti kafana göre doğrayıp kızgın yağda kısa süre kızarttıktan sonra içine rendelenmiş sarımsak, yeşil ve kırmızı biber ve acı sos atarak ateşi kısığa alıp kendi suyunda pişiriyorum. Suyunu çektikten sonra et kalan yağın içinde bir müddet daha biberler yanmadan ama et kızarana kadar pişirmeye devam ediyorum. Kağıt havlu koyulmuş bir tabağa alıp fazla yağını havlu emdikten sonra süzme yoğurda batırıp yiyorum, süper oluyor.
Başka bir yöntem, eti sütün içinde 2 saat kadar bekletip önce yumurtaya batırıp mısır ununa bulayarak kızartıyorum. Bu da iyidir.
Yaz, az miktar yoğurt, biber salçası, sarımsak, zeytinyağı, kekik, kırmızı biber içinde 1 saat bekletip atıyorum tavaya. Kısık ateşte kendi suyunda pişiriyorum. Suyunu çekince az miktar daha zeytinyağı koyup dışı nar gibi olana kadar kızartıyorum. Fena olmuyor.
Haşlamanın üzerine hardal fena olmuyor. Haşlarken suya soğan ve 1 tane defne yaprağı atın, tadı biraz kurtarır.