göğüs eti hangi pişirme yöntemini kullanıyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mnrt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mnrt

Üye
evet arkadaşlar bu kış spora başlayacağım mutfağa çok yabancıyım o yüzden merak ediyorum göğüs etini hangi pişirme yöntemi ile pişiriyorsunuz?
Izgara, kızartma, haşlama ? Sağlık ve lezzet açısından hangisi olmalı?

antrenmandan önceki öğünümde haşlama yerim çoğunlukla,antrenmandan sonraki öğünümde ise ızgara ve tavada kızartır yerim.kızartma deyincede bol yağlı değil,zeytinyağını 5-6 damla peçeteye damlatıp tavaya sürer öyle kızartırım :)

antrenmandan önceki öğünümde haşlama yerim çoğunlukla,antrenmandan sonraki öğünümde ise ızgara ve tavada kızartır yerim.kızartma deyincede bol yağlı değil,zeytinyağını 5-6 damla peçeteye damlatıp tavaya sürer öyle kızartırım :)

peki az yağlı lezzeti nasıl oluyor?

ızgara makinesi var tost makinesine benzer 15dk da pişiriyor yalnız kupkuru oluyor yoğurt ve baharatla sos yapıp tavuğu yumuşatıyorum piştikten sonra

fırının tepsisine zeytinyağını sürüyorum çok az, üzerini ince bir tabaka kaplayacak kadar. piliç bonfile filetoları bıçakla ortadan iki ayırıp elimle açıp düzleştiriyorum. sadece biraz tuzlayıp arkalı önlü, tepsiye yerleştiriyorum ve elektrikli fırında 25-30 dk arası kızartıyorum. süper oluyor. dolaba atıyorum günlerce dayanıyor.

En sağlıklısı haşlamadır, aynı zamanda en iğrencidir. Bir tarif vereyim madem, canavar gibidir. Eti kafana göre doğrayıp kızgın yağda kısa süre kızarttıktan sonra içine rendelenmiş sarımsak, yeşil ve kırmızı biber ve acı sos atarak ateşi kısığa alıp kendi suyunda pişiriyorum. Suyunu çektikten sonra et kalan yağın içinde bir müddet daha biberler yanmadan ama et kızarana kadar pişirmeye devam ediyorum. Kağıt havlu koyulmuş bir tabağa alıp fazla yağını havlu emdikten sonra süzme yoğurda batırıp yiyorum, süper oluyor.

Başka bir yöntem, eti sütün içinde 2 saat kadar bekletip önce yumurtaya batırıp mısır ununa bulayarak kızartıyorum. Bu da iyidir.

Yaz, az miktar yoğurt, biber salçası, sarımsak, zeytinyağı, kekik, kırmızı biber içinde 1 saat bekletip atıyorum tavaya. Kısık ateşte kendi suyunda pişiriyorum. Suyunu çekince az miktar daha zeytinyağı koyup dışı nar gibi olana kadar kızartıyorum. Fena olmuyor.

Haşlamanın üzerine hardal fena olmuyor. Haşlarken suya soğan ve 1 tane defne yaprağı atın, tadı biraz kurtarır.

Tavuk göğsünü ya tavada çok az zeytinyağı ile pişiriyorum ve yanında salata ve yoğurtla yiyorum, ya da baharat karışımına batırıp yine aynı şekilde az yağda çeviriyorum tavada.
Eğer derili tavuk varsa fırın torbasına atıp, baharat ekliyorum ve kendi yağıyla pişiriyorum (derilerini asla yemiyorum tabi)

ben genellikle haşlama yiyiyorum

tavada nadiren yapıyorum ve şu tarifi kullanıyorum yağ gerektirmiyor

süt
fileto kesilmiş göğüs eti
baharat çeşitleri ( yeşil yapraklı baharatlar iyi gidiyor bir de kırmızı biber )

hepsini bir kapta birleştiriyorum 1 akşam dinlendiriyorum sonra teflon tavada yağsız şekilde pişiriliyor hem yumuşak hem güzel kokulu oluyor

bazende fırında yapınca fırın poşeti kullanıp baharat olarak köri kullanıyorum öylede güzel

ben genellikle haşlama yiyiyorum

tavada nadiren yapıyorum ve şu tarifi kullanıyorum yağ gerektirmiyor

süt
fileto kesilmiş göğüs eti
baharat çeşitleri ( yeşil yapraklı baharatlar iyi gidiyor bir de kırmızı biber )

hepsini bir kapta birleştiriyorum 1 akşam dinlendiriyorum sonra teflon tavada yağsız şekilde pişiriliyor hem yumuşak hem güzel kokulu oluyor

yapışmıyor mu tavaya?

Back
Yukarı