Göğüs Egzersizleri Sırası ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tolgaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
pullover dogru ve hakkını vererek yapıldıgında cok verimli oldugunu düşündüğüm harika bir gogus hareketidir ve bence bir dönem içinde uygulanan en az 3 programdan 2sinde olması gereken bir harekettir..

eger pullover çalışmasında yuzde 60 kanada yuzde 30 goguse biniyorsa muhtemelen hareketi yanlış yapıyorsundur.. ya da kanat agrılarının nedeni yapmıs oldugun baska bir kanat hareketi olabilir..

forumda antrenman hareketleri bolumunde yapılış şeklıne bakabilir ya da yukarda ayrıntılı olarak açıklanan uygulama biçimlerini öğrenebilirsin..

Sanırım kollarımı hiç kırmadan iyice geriye (arkaya - aşağıya ) doğru dumbell'ı götürdüğüm için kanatlara bu kadar etki ediyor.

Tesadüf de olsa, yerde ararken gökte buldum böyle bir hareketi, tabi ki kanatlar için :)

Selamlar...

Teşekkürler bonatschi...

Haklısın belki başka nedenden ağrıyor olabilir kanatlar... belki de güçsüz oldukları için bu harekette bile bu kadar zorlanıyorlardır...

Selamlar....

göğüste sıralama

arkadaşlar sizce göğüs hareketleri hangi sıraya göre yapılmalı?
bench press,cable cross,pull over,üst göğüs hareketlerini hangi sıraya göre yapmalıyım daha iyi sonuç almak için?Bir de göğüslerim şişkin ama küçük,göğsümü nasıl yayabilirim,genişletebilirim? buna göre nasıl sıralamalıyım hareketleri?

Bence öncelikle bench press ile başlamalısın. Göğüs kasların iyi bir hacim kazanana dek büyük ağırlıklarla çalış. Daha sonra dumble ile göğüsten açıp kapama hareketini hafif kilolarla sık tekrar yap. Böylece hacim kazanan kasların şekil almaya ve yayılmaya başlıyor. Ben böyle yapıyorum ve 1,5 ayda gözle görülür bir değişim oluyor. Birde şunu duydum. Germe hareketleri kasın boyunu uzattığından daha geniş ve yayvan bir göğüs kası yapabilirsin. Fakat kasın boyca uzaması da işin içine girince kasın hacimlenmesi daha uzun sürer. Fakat daha güçlü kasların olur.

Bench press ve ust gogus pressler 1. ve 3. hareketler olmalı.. Araya bır dumbell fly koyarsın.. Alt gogus ıle ılgılı olan cable cross ıse son hareket olur bu programda..

Yazdıgın hareketlere gore yorumladım..

arkadaşlar sizce göğüs hareketleri hangi sıraya göre yapılmalı?
bench press,cable cross,pull over,üst göğüs hareketlerini hangi sıraya göre yapmalıyım daha iyi sonuç almak için?Bir de göğüslerim şişkin ama küçük,göğsümü nasıl yayabilirim,genişletebilirim? buna göre nasıl sıralamalıyım hareketleri?

Göğsümüzdeki en hacimsiz eksik yeri için yapmayı düşündüğümüz pressi ilk hareket olarak seçersek en eksik bölgeye en diri ve en hardcore şekilde çalışmış oluruz. Burdan yola çıkarak eksiklerimize göre seçtiğimiz press açma kablo kablo hareketlerini eksiklerimizin aciliyetine göre sıralayabiliriz.

diego7 başlığınızı buna ekledim..lütfen önce arama yapalım..

birisi bench dipsi göğüs hareketi olarak söylemişte.bench dips göğüsten çok tricepsleri çalıştırır.benim tavsiyem bench dipsi göğüs çalışırken kullanmamanızdır.

Back
Yukarı