Öncelikle herkese merhaba. Uzun zamandır takip ettiğim ve benim için çok değerli bilgilere ulaştığım bu forum için hepinize minnettarım. Ben de bir göğüs eşitsizliğinden muzdaribim. Kısaca anlatmaya çalışayım.
Geçen sene 4 ay vg yaptım, bir sene ara verdim, bu süre içerisinde kısa bir dönem evde de çalıştım. Evde göğüs çalışmam farklı bölgelere etki eden farklı şınav tipleriyle oldu. Ama fark ettim ki sağ göğsüm sol göğsümdan daha büyük ve şekilli. Alt çizgi sol tarafta daha yüksekte, sağ tarafta ise daha aşağıda ve daha geniş bir çapta daire çiziyor. Ve küçük olsan sol göğsümün yan tarafının altı daha boş gibi.
Yaklaşık 3 ay evel tekrardan başladım. 1.83 boyunda ve 72 kiloyum. Yağ oranım çok düşük ve vücudumun vg'ye tepkisi güzel. Göğüs ölçüm yaklaşık 3 ayda 7cm arttı (96dan 103e çıktı). Çalışmaya devam ederek farkın kapanabileceğini düşündüm (ki; hocam da en başta bunu söylemişti). Ama fark bir türlü kapanmadı. Şişkinliğinde bir sorun yok gibi, sadece resimde görüldüğü gibi daha hacimsiz. Alt göğüste sıkıntı var sanırım.
(FOTOĞRAFLARDA ÇOK DAHA ABARTI DURUYOR, AYNADA SANKİ BU KADAR ÇOK FARK GÖRMÜYORUM)
3 hafta evel program değiştirerek tek bölgeye yönelik çalışmaya geçtik ve programım şu şekilde;
Bench Press:
10-10-8-6 (ağırlık arttırarak)
Dumbell Press:
4x10
Inc. Bench Press:
10-10-8-6
Inc. Dumbell Press:
4x10
Dumbell Fly:
4x10
Pull Over:
4x10
Decline Dumbell Press:
4x10
Gerçekten çok moralsizim. Kabusum oldu resmen. Hatta bu yazıyı uyku tutmadığı ve sabırsızlandığım için gecenin 4ünde yazıyorum. Daha evel bu konu ile alakalı açıılan başlıkları inceledim, yabancı forumları da dolandım. Net bir cevap alamadım. Şu an da net bir cevap alma konusunda pek umudum yok ama şansımı denemek istedim. Malum yaz geliyor, bu şekilde tişörtümü bile çıkaramam maalesef.
Bu konudan daha evel muzdarip olan ve daha sonraları dengelemeyi başaran var mı aranızda? Süresi de hiç önemli değil benim için, bu sporu bırakmaya hiç niyetim yok. Ama en azından 3 ayda (yaza kadar) az çok dengeleyebileceğim, büyüklüğü eşitleyemesem de sol tarafı şekle sokabileceğim bir yöntem var mı?
Bu haftadan itibaren 77 servis Optimum Gold Standart Whey kullanacağım. Bunun da bir faydasını görebilir miyim tek bölge programıyla?
Yardımcı olan, hatta olmaya çalışanlara şimdiden çok teşekkür ederim. Umarım alacağım cevaplar karşısında içim az çok rahatlar da kırılan hevesimi onarabilirim. Gerçekten çok mutsuzum.
Saygılar...