Göğüsü alttan ve yandan çizmek alternatif hareket

major24

Üye
Kendime program hazırlıyorum ve programa Göğüsü alttan - yandan çizecek hareket eklemek istiyorum. Neler diyeceğinizi az çok biliyorum ama salonla ilgili problemlerim var.( baya eski aletler)
-Kendi ağırlığımla dips 12 tekrar çıkartabilirim fakat tuttuğum yerler arası dar olduğundan göğüsümü yeterince hissedemiyorum.
-Cable cross yaparken genelde kablo ( çelik halat) makaraya sıkışıyor bu da beni sinir ediyor.

dumbell Pullover ve decline bench press hakkkında görüşlerinizi almak isterim. yada çizici alternatif hareketler ( tabi kaldıysa :D )

Sırttan sonra göğüse giriyorum. (Göğüsden sonra biceps giremiyorum , bicepslerim zayıf, biceps-triceps aynı gün girerek , bicepsleri doyurmak istiyorum)

Sırt için düşündüğüm ( tasarım aşamasında)
Barfix (3xmax)
enseye çekiş
one dumbell row
close grip front lat pulldown
Romanian deadlift

Göğüs için ( tasarım aşamasında )
flat bench press
flat dumbell fly
incline dumbell press
..
..
Son olarak sehpaya dayanarak Genişden dara 3set şınav

Gögüs için çok güzel temel hareketler var bence farklı bir kombinasyona gerek yok. Kas büyüdüğünde ve tabi yağ oranıda belli bir seviyenin altında oldugunda gögüs çok güzel şekil alır.

Benim gögüs programım:
Dumbell press
Inclıne press
Inclıne fly
Dips

göğüsün o şekli alması yağoranının azalması ve aynı oranla kas kutlesının artması ıle alakalı.
bench prees
ınclıne bench press
dumbell fly
pullover
dips
benım programım da bu sekılde

demmekkı bana narrow grip press le decline press eklemek lazımmıs abı :D

geçenlerde DEcline hareketının hıc bır ıse yaramayan eskı bır hareket oldugu bılgısını aldım ıbrahım abı dusuncelerını foruma donunce beklıyorum kaynak saglam :p

göğüs çalışırken bitirici hareket olarak fly hareketleri tercih edilir
ancak bazen fly hareketini flat bench ile inch. bench arasına koyarsanız güzel sonuçlar elde edebilirsiniz

Back
Yukarı