Göğüsü şekillendirme ve büyütme

merhaba, ben yaklasık 1,5 yıldır bodybuilding yapıyorum ilk 8 ay bilin.sizce ne beslenebilerekk nede doğru hareketler yaparak geçirdim o yüzden 7 ayı baz almak istiyorum 1.86 boy 90 kg benim sorunum baslıktada oldugu gibi gogus cevremi arttırramamam yaklasık 120 kiloya kadar cıkan bench ağırlıgım var 5 tekrarla ama suanda 60kg 15 rep(ısınma) 70kg 12rep 80kg 10 rep 100kg 8 rep yapıyorum ama henüz hala benden sonra baslıyanlara bile kıyasla kucuk cevrem

merhaba, ben yaklasık 1,5 yıldır bodybuilding yapıyorum ilk 8 ay bilin.sizce ne beslenebilerekk nede doğru hareketler yaparak geçirdim o yüzden 7 ayı baz almak istiyorum 1.86 boy 90 kg benim sorunum baslıktada oldugu gibi gogus cevremi arttırramamam yaklasık 120 kiloya kadar cıkan bench ağırlıgım var 5 tekrarla ama suanda 60kg 15 rep(ısınma) 70kg 12rep 80kg 10 rep 100kg 8 rep yapıyorum ama henüz hala benden sonra baslıyanlara bile kıyasla kucuk cevrem

anlatıklarının doğruluğuna bakaraktan ;

* Önce dinlenme ve beslenmeni bir gözden geçir. % 70 sorununun cevabı buradadır.

* Bench Press'teki gelişimin güzel ancak bazı insanlar için sadece bu yeterli olmuyor. Başka compound ve izole hareketlerle göğüs çalışmalarının volümünü arttır (Dips, Inc. Bench Press, Fly)

* Göğüs frekansını bir ay boyunca arttırmayı dene. Mesela; haftada 2 kere göğüs çalış.

* Tüm göğüs egzersizlerinde küçük küçük ağırlık yüklemelerine devam et. Sürekli aynı kilolarda çalışıyorsan gelişme beklemen hata olur.

* Malesef çoğu kişinin hayalleriyle genetikleri örtüşmüyor.

* 7 ay o kadar uzun bir zaman değil.

Yukardaki yerinde önerilere ilave olaraktan hareketin tekniğide çok önemli

Genelde millet benchde ağırlıgı göğüsleri ile kaldırmıyor , binevi neck press yapıyor. Uzun bi süre bende bu hataya düştüm...
Kaldırılan kilodan ziyade ağırlıgı komple göğüs bölgesi ile itmek gerekli , form oturtmak cok zor gerçekten.
Çoğu kişi omuzları ile kaldırıyor benchde ağırlıgı :(

Teknikte bi hatanın olabıleceğinı dusunuosan bu yazı incelenebilir.

Back
Yukarı