futbol maçından sonraki kas ağrıları

Herkese saygılar.
Ne zaman halısaha maçı yapsam ertesi gün özellikle kanat ve bel kaslarımda hafif ağrılar oluşuyor. Tıpkı body yaptıktan sonraki gün oluşan tatlı ağrılar gibi. Bunun nedeni nedir, futbol kanat kasını bile mi geliştirir? yoksa zararlı bişeymidir öğrenmek istiyorum. Teşekkürler

maça iyi ısınıp çıkın ben daha çok bacaklarda agrı yaşıyordum.en azından 15 dakika ısınıp sonrasında açma germe hareketleriyle hem daha iyi performans elde edersin hemde sakatlanma riski ortadan kalkar.

bel neysede kanatla futbolun bır alakası oldugunu sanmıyorum.

enteresan, ben en zaman ham olarak bir maça çıksam ertesi günü kasıklarım ve bacaklarım ağrır. o yüzden maç başlamadan ilk önce; bir dizi kırıp onun üzerine yaslanarak öbür bacağı açabildiğim kadar yana açma hareketi yaparım...yani tek bacak üzerine çömelip diğer ayağı yana açma hareketi.

kaleci misin yoksa?

olay halı sahada oluştan kaynaklanıyor ...yani ,sert zemin...ve hele uygun "darbeyi emici ayakabı yoksa ,bu darbeler direkt olarak "bel ve sırt "bölgelerindeki kaslara yoğunlaşır ve oluşan mikro travmalar nedeniyle spazm dahi oluşabilir...

-iyi ısının, uygun ayakkabı...

-arkadaşların dediği üzere , "soğuma "ve "gerdirme ,esnetme "egzersizlerini 5-10 dakiak yapın...)

Evet son maçımda kaleciydim o yüzden kanat kasları da ağrıdı. Fakat genellikle defans oynuyorum. Defans oynayınca da karın ve bel kasları ağrıyor. Bundan sonra kesinlikle maça ısınıp girmeliyim

Back
Yukarı