Antrenmandan sonra canım yanmıyor sebebi ne split yaparken yaptıktan sonra o bölgemde ağrı yaşıyordum (olumlu anlamda) ama fullbody de çok terliyorum fakat ağrım yok yanlışmı yapıyorum normalmi
Hacim kazanmak için splite tekrarmı döneyim diyorsun yani ama yağda yakmam gerekiyor belimde ve karnımda yağ varkas buyumesinden daha çok güç artışı ve kondisyon sağlar.
Yapmayın... Bütün araştırmalar gösteriyor ki en çok gelişme sağlayan antrenman tipi fullbody'dir. İleri seviye, yarışamaya hazırlanan veya takıntısı olan kişiler her bölgeyi ayrı ayrı çalışıp başparmağımdan daka küçük bir bölge için bile ayrı hareket yaparlar. Ama genel anlamda en büyük gelişme sağlayan fullbodydir. Örneğin split bir göğüs antrenmanında gelişmenin %90'ını daha ilk hareket olan bench presste kazanırsınız. Diğer hareketler sadece ufak detaylar içindir. Bunları ben değil dünyadaki bütün bilim adamları söylüyor.kas buyumesinden daha çok güç artışı ve kondisyon sağlar.
Ben fullbody yapıyorum 1,5 aydır ağrı değilde antrenman esnasında kaslardaki kasılmadan dolayı yanmayı hissediyorum kasımı çalıştığımı hissediyorum.
Bence sebeplerden biri tüm vücudu çalışacağın için kaldıramam antrenmanı bitiremem korkusuyla hafif ağırlıkla çalışıyor olabilirsin.
İkinci bi sebep doğru formda yapmıyor olabilirsin ki bu çok etkiliyor doğru yapmadığım zaman anlıyorum hiç bi şey hissetmiyorum çünkü.
Üçüncüsü beyin kas uyumunu yakalayamıyor olabilirsin. Mesela ben göğüs çalışırken ağırlığın altına girmeden beynim göğüslerimin içindeymiş gibi hissediyorum ağırlığı basarken bütün kan kasa pompalanıyor bak şimdi hepsi oraya hücum etti, biceps çalışırken bak bütün kan kollarımda işte böyle hissediyorum şeklinde kendimle konuşuyorum. Bu arnold un bir röportajında vardı diğerleride benim gibi olabilirdi ama onlar çalışmaya değil sohbet edip etrafı izlemeye geliyorlardı şeklinde bi konuşması var kesinlikle doğru söylüyor bence.
Aklıma bunlar geliyor başka ihtimal gelmiyor umarım çözümü bulursun.