Full Body vs Split

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Falke
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Falke

Üye
Arkadaşlar, 1 aydır Boks yapıyorum ve antrenman sonlarında ağırlık çalışıyorum. Geride kalan 1 ay için hep full body çalıştım ama şimdi bölgesel çalışmalara başlarsam doğru olur mu? Amacım çok fazla kalori yakmamak, kilo almak, hacimlenmek. Zaten Boks'ta kalori harcıyorum.

Bu arada bu ağırlık çalışmaların hem hacim için hem de güçlenmek için yapıyorum. Güçlenmek için daha çok powerlifting'e ağırlık veriliyor sizce Boks'la beraber BodyBuilding mi yoksa Powerlifting mi yapılır?

Split kuvvetten çok daha ziyade şekil vermek konusunda daha faydalı. Tek bölgeyi öldürene dek çalıştığın için dayanıklı olmanı artırma gibi bir durum da söz konusu olabilir fakat bölgesel çalışmanın dezavantajlarından birisi düzenli ağırlık artışını sağlamanın zorluğudur. İcabında 5-6 hareket girilmesi gereken bir bölgede artırılan her bir kilo ilerleyen setlerde ve hareketlerde ciddi zorluk çıkarır. Nacizane önerim powerlifting olacaktır.

dayanıklılığını arttırmak için illa powerlifter olmak zorunda değilsin. dünya genelinde kanıtlanmış 5x5 tarzı bir program uygularsın. mesela squat deadlift bench press overhead press barbell row dips barfix içeren güç programıdır bu. bu programı her kesimden kullanan insanlar var. bu tarz programlar senin aşırı derece güçlenmeni sağlar + olarak 2 3 adet izole egzersiz de eklersin eksik hissettiğin bölge varsa .

Powerlifting de bir bodybuildingdir.5x5ler imkanınız varsa bence en iyi programlar.bence derken platoya takılmadan geliştirebilen faydası kanıtlanmış binlerce insanın kullandığı programlar

split yapmak için bence en az 1.5 2 yıl civarı bir alt yapı gerekir. 1.5 yıl boyunca belli bir kas ve güç kazandıktan sonra yavaşlamaya girerse gelişim o an gerekir.

Back
Yukarı